Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

˝Ennyit mondott, hogy jajj, és összeesett˝

Továbbra is homályos a kép a romagyilkosságok ügyében. Bár Cs. István nyilatkozott az egyik kereskedelmi tévének, nem tudjuk: az elfogottakon kívül mások is részt vettek a bűncselekményekben, illetve a titkosszolgálatoknak volt-e információjuk az akciókról.
Elképzelhetetlennek tartja Cs. István, hogy a roma támadássorozatnak nem voltak anyagi támogatói. A férfi – akit azzal gyanúsítanak, hogy sofőrként segédkezett a cigány-gyilkosságoknál – úgy fogalmazott, hogy „vannak olyan emberek, akik nincsenek bent."

Mint ismert: a támadássorozatban kilenc helyen összesen hat ember halt meg, köztük egy öt éves kisfiú. Kilencen súlyosan megsérültek. A Nemzeti Nyomozóiroda Cs. Istvánnal együtt négy embert vett őrizetbe.

Cs. István arról beszélt, hogy a gyilkosságok előtt fel sem merült benne, hogy társai mire készülnek: "Ők azt mondták nekem, hogy egy ilyen vadászat jelleggel fogunk menni, sok mindenbe, részletekbe nem mentünk bele. Nem mondtak nekem el dolgokat".

Több mint sofőr. A romagyilkosságok ügyében társaira valló Cs. István régóta kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. Fotó: MTI
Több mint sofőr. A romagyilkosságok ügyében társaira valló Cs. István
régóta kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. Fotó: MTI

A Tiszalöki eset után elmesélték neki, hogy az egyik áldozattal hogyan végeztek: "Ahogy kilépett az illető az ajtón, célozni is alig célzott, lőtt és annyit hallott, annyit mondott az illető, hogy jajj. Ennyit mondott, hogy jajj, és összeesett."

Benyújtotta a vádiratot a Pest Megyei Főügyészség

Benyújtotta a vádiratot a romagyilkosságok ügyében a Pest Megyei Főügyészség a megyei bíróságra; K. Árpádot és társait több emberen elkövetett emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják - közölte a megyei főügyészhelyettes.

A mintegy 90 oldalas vádiratban leszögezik: a vádlottak a romákkal szemben ellenséges érzületet tápláltak, mert mindegyiküknek volt személyes konfliktusa velük kapcsolatban. A Nemzeti Nyomozó Iroda kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást. Tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítható, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfit - írta az MTI.

Olvassa el a teljes cikket itt!

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. jozko 2010. szeptember 10. 21:32
  „Amatőrök.”
 • 23. szilléri 2010. szeptember 10. 08:51
  „A kérdés mindig az, hogy kinek használ. lásd. az alábbi történelmi példát!

  ,,A Reichstagot egy Marinus van der Lubbe nevű holland férfi gyújtotta fel, aki kommunistának vallotta magát, 1933. február 27-én. A férfi láthatólag zavart volt, amikor rátaláltak, és meztelenül mozgott a Reichstagban. A tűz iszonyúan gyorsan terjedt szét az ülésteremben, magas lángcsóvát hagyva. A tüzet megfékezni lehetetlen volt, a gyönyörű épület teljesen kiégett. A felelősséget nagyon hamar a kommunistákra vetítették, kizárva őket a későbbi választásokból. A tűzvészt kihasználva Hitler lesújtott a kommunistákra, és elérte, hogy parlament nélkül kormányozhasson. "

  Vagy pl. a rádió ostrománál is erős a gyanú, hogy Gergényi és Gy. Ferenc Takarod is érintett a dologban. Ennyire azért nem bénák a rendőrei! Hátsó kis kapu nyitva stb. A vidéki mafloncokról nem is beszélve ott kóvályogtak fel-alá ! ?”
 • 22. pityesz76 2010. szeptember 09. 19:42
  „hm kacifántos az ügy
  elmwbetegnek kell lenni ahhoz hogy elmegyek gyilkolászni majd az ott használt fegyvereket munkahelyemen dugom el,,ami ráadásul egy szórakozóhely, a bűnüldöző szervek kedvenc kutakodo helye..
  és dnes nyomokat hagyok ott.. ráadásul ahol a kis gyereket is lelötték délután szoltak a tanuk, hogy láttak elfutni embereket és a már totál széttaposott helyen töltényeket...
  mindenesetre büzlik az egész de mi naGYON picik vagyunk ehhez”
 • 21. pityesz76 2010. szeptember 09. 19:41
  „hm kacifántos az ügy
  elmwbetegnek kell lenni ahhoz hogy elmegyek gyilkolászni majd az ott használt fegyvereket munkahelyemen dugom el,,ami ráadásul egy szórakozóhely, a bűnüldöző szervek kedvenc kutakodo helye..
  és dnes nyomokat hagyok ott.. ráadásul ahol a kis gyereket is lelötték délután szoltak a tanuk, hogy láttak elfutni embereket és a már totál széttaposott helyen töltényeket...
  mindenesetre büzlik az egész de mi naGYON picik vagyunk ehhez”
 • 20. maros50 2010. szeptember 09. 18:23
  „Zepelin meg csírén!
  Hiába szépítitek a dolgot ez nem más mint mellémagyarázás.Senkit nem jogosít fel arra,hogy levadásszanak embereket és aljas modón gyilkoljanak.Nincs metség a tettükre. Legszígorúbb börtönbüntetést érdemelnek.
  Más cikk kapcsán szívesen olvasom a véleményeteket.”
 • 19. Zeppelin 2010. szeptember 09. 16:56
  „Csirén!

  Szóról-szóra egyetértek veled! Én úgy fogalmaztam, hogy ki kell erőszakolnunk, hogy tanuljanak és dolgozzanak. Lefordítva: nem kap semmilyen szociális juttatást, ha Ő nem tesz érte semmit. Ha nem tetszik, indulhatnak Kanadába, Franciaországba vagy Olaszországba. Onnan is kiutálják őket.”
 • 18. kekeczke 2010. szeptember 09. 16:27
  „csatlakozom az előttem szólókhoz . . .”
 • 17. sima 2010. szeptember 09. 15:51
  „16. Elöbb fog a Borneoi őserdőben megszólalni az orángután , mint hogy ezek szocializálódjanak.”
 • 16. Csirén 2010. szeptember 09. 15:17
  „6. 40 éven át kötelező volt az iskoláztatás. Munkahely volt,(Csp-t csak akkor kapott ha 21 napot ledolgozott), a helyzet ajkkor sem változott.
  A gyerekek teljes ellátást kaptak az iskolában, a füzeteket, könyveket nem vihették haza ( iskolaotthonos módszerrel tanítottak) mégis az az eredmény ami. Jelenleg is rengeteg plusz juttatásban részesülnek, a továbbtanulásnál külön ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést, stb. külön mentor foglalkozik velük ( majdnem Ő vizsgázik helyettük)mégsem megy a dolog.
  Nem tudom hány év kell a szocializációhoz.”
 • 15. unknown 2010. szeptember 09. 15:05
  „Furcsa. Már mint amit és ahogy elmondott Cs. István a kamera előtt. Nem vagyok kriminál-pszichológus, de abban a pillanatban, amikor ez az ember valami részletet titkolva válaszolt a feltett kérdésekre, a fejébe futott a vér, piros lett a feje. Egyből, a hazudás pillanataiban. Amikor az igaz részletet mondta, nyugodt volt az arca. Biztos vagyok abban, hogy eleve zavarkeltésre használták fel ezeket a legényeket. Kinek is az érdekében? Elég csak felbújtóként lovat adni alájuk, a tüzet szítani....”
 • 14. Toth_lbrahim 2010. szeptember 09. 14:53
  „mszpre gondolsz?”
 • 13. sima 2010. szeptember 09. 14:45
  „és a partizánok.”
 • 12. almanlak 2010. szeptember 09. 14:13
  „Lehet,hogy csak a GAZSÁG derült ki,mint oly sokszor, ebben az országban. Lehet,hogy az IGAZSÁG soha.Nem hiszek, a négy elkövetőben sokkal bonyolultabb ez az ügy.”
 • 11. spiler 2010. szeptember 09. 14:11
  „SZÖGI LAJOS lehet ,hogy még ennyit sem tudott mondani!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. Csirén 2010. szeptember 09. 13:57
  „Mindegyiküknek volt személyes konfliktusa velük kapcsolatban. Kívácsi vagyok, hogy a személyes konfliktust a hatóság milyen megtorló intézkedése követte?”
 • 9. sima 2010. szeptember 09. 13:38
  „"a vádlottak a romákkal szemben ellenséges érzületet tápláltak, mert mindegyiküknek volt személyes konfliktusa velük kapcsolatban."

  Van olyan ember az országban akinek nem volt ?”
 • 8. maros50 2010. szeptember 09. 13:23
  „Bízom abban,hogy a gyilkos vadállatoknak életük végéig "jajj " lesz nekik is a börtönben.”
 • 7. deszkás 2010. szeptember 09. 12:59
  „Az eddigi (5.) kommentek is azt árulják el hogy nehéz lesz megmagyarázni hogyan is mint is. Majd megtudjuk a pór népre tartozó változatot a többi mint az OLAJÜGY el lesz sikálva. Kiváncsi leszek az ugye nyilvános tárgyalást hányszor fogják zárttá nyilvánitani mindenféle jogokra hivatkozva.Vagy nem véletlen volt Orbán úr átalakitása a terrorveszéllyel kapcsolatban?”
 • 6. Zeppelin 2010. szeptember 09. 12:50
  „Komolyra fordítva a szót. Amit tettek az szörnyű cselekedet és nem is lehet rá bocsánat, megérdemlik a kiszabható legsúlyosabb büntetést. Azonban, mára hihetetlenül elszemtelenedett a cigányság és ez a mindenkori impotens kormányzásnak köszönhető. A cigányokat nem tutujgatni kell, hanem rákényszeríteni őket a tanulásra, majd később a munkára. Amennyiben ezért ránkkiabálják, hogy rasszisták vagyunk, azt nyugodtan fel is vállalhatjuk. Mi is tanultunk és dolgozunk, nem tartjuk terrorban embertársainkat, mint eme faj dicső képviselői.”
 • 5. kgb696 2010. szeptember 09. 12:35
  „Beteg állatok!
  Én is tudom, hogy van cigány bűnözés ( meg magyar is teszem hozzá) de ezek akkor is ócska kis pitiáner gyilkosok. Komolyan mondom, ha bűnözőket végeztek volna ki, nem ártatlan cigányokat, meg gyereket akkor a közvélemény szemében még lehet szimpatikusak is lettek volna.. Remélem cigány zárkában kapnak helyet majd....”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszorítások: karácsonyra jöhet a feketeleves

A tervek szerint december 23-án lehet a 2011. évi költségvetés zárószavazása - derült ki a… Tovább olvasom