Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

EP választás - folyamatos kampánycsend-sértések

Átlagosan 10-15 kampánycsend-sértéssel kapcsolatos esetet vizsgálnak a megyei területi választási irodák, de az esetek száma folyamatosan emelkedik. A beadványok többsége telefonos kampány-akciókról szól.
15 kifogást bírált el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Iroda - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Rentzné Bezdán Edit főjegyző. A kampánycsend-sértésről szóló bejelentések közül egyet elutasítottak, a másik 14-et pedig az Országos Választási Bizottság elé terjesztik, mert az országosan tapasztalt telefonos esetekkel megegyezőek voltak.

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda fél hatkor kezdett ülésezni, itt több mint 10 telefonos kampánycsend-sértéssel kapcsolatos esetet jelentettek be - tudta meg a Független Hírügynökség az iroda munkatársától. A panaszok egyébként folyamatosan érkeznek, ezekről várhatóan fél 7-re dönt a testület.

Nyolc jogsértés állapítottak meg eddig Veszprém megyében, ezek mindegyike szórólapok terjesztésével kapcsolatos volt - mondta Molnár Ibolya aljegyző. A területi választási bizottság délutáni ülése után további 15 beadvány érkezett, ebből egy szórólapos és 14 telefonos kampánycsend-sértéssel kapcsolatos, de sokan jeleztek eseteket telefonon is az iroda felé.

Békés megyében eddig öt bejelentés érkezett a telefonos kampánycsend-sértésekről, ezekkel kapcsolatosan még ezután fog ülésezni a területi választási iroda - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dávid Sándor főjegyző-helyettes. Más rendkívüli eset egyébként nem történt a megyében a választások kapcsán.

Baranyában megállapították a kampánycsendsértést

Kampánycsendsértés történt Baranyában akkor, amikor egy telefonos gépi hang arra buzdította a választópolgárokat, hogy melyik pártra adják le szavazataikat. Komlón a rendőrség egy ember ellen eljárást is indított a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Eddig összesen tizenöt kifogás érkezett a Baranya Megyei Területi Választási Irodához. A választási bizottság még ezekben a percekben is ülésezik, tárgyalja a beadványokat.

"A Területi Választási Bizottság megállapította, hogy kampánycsendsértés történt akkor, amikor vasárnap telefonon felhívták a választópolgárokat és egy gépi hang arra buzdította őket, hogy melyik pártra adják le szavazataikat." - mondta a Független Hírügynökségnek Lászlóné dr. Kovács Ilona, a Baranya Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Hozzátette: egy ember ellen pedig a választás rendje elleni bűncselekmény miatt indított eljárást a komlói rendőrség, mert egy férfi az egyik komlói szavazókör előtt megfenyegetett három választópolgárt, mondván, ha nem egy bizonyos pártra voksolnak, megjárják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dávid Ibolya: Ez egy következmény nélküli ország

- Egy forgatókönyvem van, abban az MDF, az MSZP, a Fidesz és a Jobbik szerepel - mondta az MTI-nek… Tovább olvasom