Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Erősödött a forint

Szerdán reggel 271,05 forinton jegyezték az eurót.
Az árfolyam a tengeren túli és az ázsiai kereskedési szakaszban is 272,50 környékén tartózkodott. A forint már hétfőn este áttörte a piac által erős technikai ellenállási pontnak tekintett 275 forintos euró árfolyam küszöböt.

A forint, a zloty és a cseh korona erős nyitása az euró/dollár árfolyamnak 1,4030 körüli szintről 1,4060-ra történt euró erősödéssel párhuzamosan következett be.

A zloty 4,45-ről 4,43-as euró árfolyamra, a cseh korona 25,95-ről 25,90-re erősödött.

A kereskedők szerint a nemzetközi piacokon javuló befektetői hangulat ismét kezdi felkelteni a piac érdeklődését a kockázatosabb, azaz magasabb hozamot kínáló befektetési eszközök felé. Mindez - társulva a térségben érzékelhető halvány konszolidációs jelekkel - a régiós devizák erősödésének irányába hat.

A forint esetében már 265-270 forintos euró árfolyam sávot jelölnek ki rövid távon a szakértők, amit viszonylag széles ingadozásokkal érhet el. A 270 forintos euró árfolyam áttörése és az árfolyam stabilizálódásának meggyőző jelei esetén már szinte biztosra veszik az MNB kamatcsökkentő lépését.

A dollárt délelőtt kilenc órakor 192,49 forinton jegyezték (1,4073 dolláros euró árfolyam mellett), szemben a kedd délutáni 193,95 forinttal (1,4050 dolláros euró árfolyam mellett).

A svájci frank jegyzése szerdán délelőtt kilenc órakor 177,69 forint volt az előző délutáni 178,77 forint után, 100 japán jent pedig 199,00 forinton jegyeztek 201,87 forint után.

Kedden az állampapírok másodpiacán a forint erősödésével párhuzamosan 15-25 bázisponttal csökkentek a hozamok.

Olvasóink írták

 • 7. pocokkaa 2009. július 01. 14:26
  „Jajj, kimaradt az elejéből: hanem... :a külföldi anyabankok elképzeléseivel kapcsolatban ... kőkeményen....”
 • 6. pocokkaa 2009. július 01. 13:04
  „Az illetékeseknek nem a magyar bankoknál kell elérniük bizonyos szabályozások változtatását, hanem kőkeményen meg kell szabniuk, mit és hogyan csinálhatnak. Ennek gyakorlati kivitelezése nem tudom, hogy hogyan oldható meg, de azt tudom, hogy az itthoni lépések nagy részét olyan országokban hozzák meg, ahol a magyar helyzetre vagy bármilyen más külföldi helyzetre semmi rálátás nincs. Tudom én, hogy szabad verseny van meg minden, ade akkor is néha kemény a dolog...

  Példának okáért: amikor egy hitelrendelkezést akarta meghozni és a magyar banki vezető kérdése az volt, hogy mi van abban az esetben, ha az ügyfélnek elmaradása van a közüzemi számlájával, akkor nem értették kint a kérdést. Mert nem tudják elképzelni, hogyan lehetséges ez (főleg azért, mert abban a régióban nincs is postai befizetés...)”
 • 5. sőndör 2009. július 01. 13:04
  „érdekes, az üzemanyagár is !!”
 • 4. ClarkGriswald 2009. július 01. 12:55
  „moderálva”
 • 3. Logaritmus 2009. július 01. 12:26
  „Szemét kormány. Erősödik a Forint! Csökken az államháztartási hiány! 270 alatt az EUR.”
 • 2. igazságkereső 2009. július 01. 11:41
  „Lehetne-e tisztességesen rendet tenni végre a bankok árfolyampolitikájában?Semmi köze nincs a nemzetközi
  válsághoz,hiszen a bankok saját hatáskörben állapíthatják meg az árfolyamot. Innentől kezdve nincs másról szó,
  mint a bankok profitéhségének kielégítéséről.A közel-múltban éppen erről beszélt a tv nyilvánossága előtt a
  PSZÁF egyik szakértője is.Miért nem lép fel ebben a kérdésben hatékony vizsgálat elvégzésével a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a bankfelügyelet és még lehetne sorolni azokat a hatóságokat, amelyek segítőkész közreműködésével végre meg lehetne állítani a bankok inkorrektségét.Ne beszéljük itt arról,hogy a piac szabályozza ezt a kérdést, nálunk az,hogy a piac szabályoz mindent, egyszerűen nem igaz, és ezt nagyon jól tudják az erre illetékesek is.Magyarországon nem a piac szabályoz, hanem a szolgáltató kénye-kedve szerint történik azigénybevétel és a magyarázat erre: ez van, ha nem tetszik odébb lehet állni.Messze van ez még az európai szolgáltatás és ügyfélkezelési kultúrától, ezt még tanítani kellene.Csak azt ne mtudom, hogy aki nem képes ügyfélcentrikusan tárgyalni és viselkedni, hogyan lehetséges ügyfélpultnál?”
 • 1. Lúdasmatyi 2009. július 01. 11:27
  „Kamu ez az egész.Pénzemberek szánalmas játéka!De majd Isten móresre tanítja őket,mert ugye azért valljuk be a halál elől nekik sincs menekülés.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió az indokolatlanul megbilincselt tüntetőnek

Budapest - A rokkantnyugdíjas bányászt fejbe ütötték és két napig fogva tartották. Tovább olvasom