Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Februárban már 35-en fagytak halálra

Másfél hét alatt 35 ember halálát okozta a kihűlés - tájékoztatta a február 3-ától összesített országos adatokról az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel az MTI-t. Garamvölgyi László hozzátette, hogy a rendőrség 856 embert mentett meg a kihűléstől.
A szóvivő közlése szerint az időjárási körülmények miatt eddig hét ember közterületen, 28 pedig saját lakásában, vagy az ahhoz tartozó területen vesztette életét kihűlés miatt.

A dandártábornok elmondta, hogy az elmúlt másfél héten 1215 embert vittek be a járőrök a rendkívüli hideg miatt a hajléktalanszállókba, a melegedőkbe, illetve a karitatív szervezetek és családsegítő szolgálatok létesítményeibe.

Garamvölgyi László hozzátette: a rendőrök 856 alkalommal mentettek életet azzal, hogy segítséget nyújtottak a közterületeken lévő, már kihűlt, átfázott emberek számára.

Olvasóink írták

 • 4. balihoho 2012. február 14. 14:31
  „Ilyen a rendszerváltás előtt alig fordult elő! Fuvaros voltam, egészen 1989-ig, de hogy zord teleken megfagytak volna, pláne kis jövedelműek, olyanra nem emlékszem. Lehet hogy elő fordult, de az a rendszer nem engedte az ilyen híreket közölni. Egy nyugdíjas tüzelő utalványra, annyi tüzelőt, szenet, és tűzifát adtak a Tűzép telepen, amivel a legzordabb telet is vígan át lehetett vészelni! A tüzelő anyagokon jelentős állami támogatás is volt, hogy a szerényebb jövedelműek is megvásárolhassák. Viszont emlékszem a nyolcvanötös nyolcvanhatos hideg télre, amikor éjjel már több százan álltak a Tűzépek kapujában, hogy néhány mázsa szénhez jussanak. Eközben, közalkalmazottak /tanácsnál dolgozók/ kapták teherautó tételben a szenet.”
 • 3. deszkás 2012. február 14. 13:29
  „És elhagytuk (szám szerint) egy falu lakosságát akik megfagytak. Hősök vagy áldozatok? Egyik se jó.”
 • 2. racionalitás? 2012. február 14. 12:47
  „28 pedig saját lakásában-----a gond ez.Ha ők is kaptak volna annyit , mint a sok hajléktalan-csak fában leróva ....még élhetnének.”
 • 1. Qllancs 2012. február 14. 12:23
  „Szolgálnak és védnek !
  Szégyen ez a szám ! Az idei télen már 100-nál is többen fagytak meg !!
  orbán és bandája NEM foglalkozik ilyen dolgokkal ! Ők melegben, wellnesz szállóban, meleg otthonokban nem érzékelik ezt a szörnyű problémát !!!
  Mindd a 364 képviselőt kihajtanám pár éjjszakára a híd alá , meg erdőkbe kajibába --éljék már át ezt a szörnyű helyzetet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: A bírák nyugdíjazása okozza a legnagyobb véleménykülönbséget

A kötelezettségszegési eljárások közül a másik két kérdésben Navracsics Tibor megállapodásra számít. Tovább olvasom