Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Feledékeny autós, visszatérő szalonnák - rendőr sztorik 08

Két kender-növényke miatt szervezett kommandós akció, rendőrnek nézett földmérők, feledékeny autós - a 2008-ban történ humoros esetekről készített összeállítást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.
A feledékeny autós az egyik októberi hétvégén rohant be a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, hogy ellopták az autóját. A rendőrökkel közösen indult az autó keresésére. Kisvártatva meg is lett a kocsi: az egyik bevásárlóközpont parkolójában pihent, sértetlenül. Mint később kiderült a feledékeny férfi autóval ment vásárolni, de haza már gyalog ment. Amikor nem látta az általában a háza előtt parkoló autóját, arra jutott, hogy biztosan ellopták.

A klasszikus viccekre emlékeztető poénok a valós kihallgatásokon is előfordulnak. Ehhez hasonló történt az Encsi Rendőrkapitányságon, mikor egy gyanúsított kihallgatásakor a rendőr végigkérdezte a férfi családfáját, hogy vajon ki az, aki dolgozik a famíliából. A végső kérdésre, hogy "egyáltalán keres valaki a családban?" - a válasz a következő volt: "Mért keresnének, tudják, hogy el teccet hozni!"

Az encsi rendőröknek visszatérő szalonnákkal is volt dolguk idén: bejelentést tett egy idős néni, hogy a füstölőjéből elvitték kolbászait, sonkáját, és szalonnáját. A rendőrjárőr kiment a helyszínre, ahol látta, hogy minden finomság szó szerint mind egy szálig megvan. "Biztos visszahozták" - válaszolt a néni a rendőr kérdő tekintetére.

A megyében volt eltúlzott kommandós akció is: egy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályához eljutatott információi szerint egy Miskolc környéki településen hatalmas kábítószer-ültetvényt gondoznak. A rendőrök a kommandósokkal együtt megtervezték az akciót és az esti órákban a megadott helyszínen teljes menetfelszerelésben felsorakoztak. A rajtaütéskor a meglepett tulajdonosnak esélye sem volt az ellenállásra. Remegő kézzel mutatott rá a két tejfölös dobozban nevelgetett egy-egy szál és mindössze néhány centiméteres marihuánára.

A rendőr nem vehet át készpénzt. Nem tudta ezt az az autós, aki nagy sebességgel elvágtatott a sárga mellényes, állványos mérőeszközzel az út mellett dolgozó csapat mellett. Mérnek? - kérdezte. Igen - volt a válasz. Gyorsan jöttem? - Eléggé - hangzott újra a szűkszavú válasz. 10 ezer elég lesz - kérdezte immár konkrétan a gyorshajtó. Elég - így a mellényesek. A földmérő - akit traffipaxos rendőrnek nézett az autós - ezután el is rakta a pénzt, majd bejelentést tett a rendőrségen az esetről.

Olvasóink írták

 • 5. kicsirita 2009. január 02. 18:41
  „naja a földmérő...legalább hallgatott volna...és az eredmény?”
 • 4. joy 2009. január 01. 16:00
  „JÓÓÓK!
  :o)

  És itthun??????????????????????”
 • 3. kekeczke 2009. január 01. 08:27
  „szerencsére csongrád megyében nem történik semmi”
 • 2. csutka 2008. december 31. 17:49
  „Mil de az autóst sem lopnák el az eszéér.”
 • 1. Mil 2008. december 31. 17:11
  „De szemét volt ez a földmérő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a ferencvárosi választási bizottság SZDSZ-es tagja

Lemondott a ferencvárosi választási bizottság szabad demokrata tagja, mert véleménye szerint lejáratási kampány indult személye és pártja ellen. Tovább olvasom