Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Ficsor Ádámot elutasították, Szekeres Imrét támogatták

Nem támogatták Ficsor Ádám kinevezését a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli posztra.
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága szerdai ülésén öt igen és öt nem szavazat, valamint a szabad demokrata Gulyás József tartózkodása mellett nem támogatta Ficsor Ádám kinevezését a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli posztra. A Független Hírügynökség információi szerint a kormányfő fenntartja az eredeti jelölést. Korábban ugyanez a bizottság támogatta Szekeres Imre honvédelmi miniszteri kinevezését.

A polgári titkosszolgálatok szakszerű és törvényes működése feletti őrködést, valamint a szolgálatok politikamentességét nevezte legfőbb feladatának a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt szerdai meghallgatásán. Ficsor Ádám jelölését elutasította a szakbizottság.

Az államfőnek alá kell írnia a kinevezési okmányt - mondta a Független Hírügynökségnek Kolláth György alkotmányjogász. A szakember szerint a miniszterjelölt bizottsági meghallgatása ugyan alkotmányos feltétele a kinevezésnek, ám a szavazás végeredményének nincs kötelező ereje. Ha a kormányfő fenntartja az elutasított jelölt kinevezésének szándékát, akkor a politikai felelősség az előterjesztő miniszterelnököt terheli - tette hozzá.

Ha a kedden kinevezett miniszterelnök komolyan veszi a demokráciát, akkor nem jelöli Ficsor Ádámot, titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterré - mondta a meghallgatás utáni sajtótájékoztatón a bizottság ellenzéki elnöke. Simicskó István szerint eddig még nem fordult elő, hogy olyan jelöltet neveztek ki miniszternek, akit elutasított volna a szakbizottság.

A Független Hírügynökség információi szerint Bajnai Gordon továbbra is Ficsor Ádám kinevezését támogatja.

A nemzetbiztonsági bizottság 6 igen és 5 nem szavazat mellett támogatta Szekeres Imre kinevezését a honvédelmi tárca élére. A jelenlegi ügyvivő miniszter a már elkezdett haderőreform befejezését és a technikai fejlesztések folytatását nevezte legfontosabb feladatának. A miniszterjelölt támogatja a hazafias nevelés bevezetését a közép- és felsőoktatásban. A tárca várományosa bejelentette, hogy újabb 3 ezer katona szerződtetését tervezik. Szekeres Imre továbbra is támogatja a tubesi radar megépítését, amennyiben a tárca számára kedvezően zárulnak a jelenleg is folyó bírósági perek.

Olvasóink írták

 • 6. cyt 2009. április 16. 08:34
  „Hát igen, Ficsor szintén Gyurcsány kezének meghosszabbítása. Ezt az embert egyszerűen NEM HAGYHATJA KI Bajnai Gordon, mert nem hagyhatja ki, és kész. Világos, nem? Egyébként egy elég hosszú, érdekes "elemzés van róla" az origo-n (http://www.origo.hu/itthon/20080121-munkamaniasnak-es-karrieristanak-tartjak-a-gyurcsanykormany-uj-kabinetfonoket.html) Szégyen az országra, hogy ilyen dagonyázást kell végigélnünk. Hogy korrupt, ügyeskedéssel megtollasodott, embertelen politikai prostik hintik az igét a DEMOKRÁCIA jelszava alatt. No de mitől is lennének másabbak, mint az elődeik voltak? Egy ARANY SZABÁLY az, hogy egy korrupt ember csak magánál korruptabbat, egy csaló csak magánál nagyobb csalót tud elképzelni utódjának. Ennek vagyunk most tanui - kormányzati szinten.”
 • 5. madártej 2009. április 16. 08:34
  „Li-Ba Gordonka az anyját is beadta egy szoc. otthonba. Nem volt ideje vele foglakozni? Tartsa el a köz, ha egyszer ilyen értékes fiút nevelt a hazának!”
 • 4. babocska 2009. április 16. 07:57
  „Elég szép társaságot vett maga mellé ez a libás". Az alkohollal harcot folytató "Szekerest" ,aki még katona sem volt.Ez a legjobb vicc.Ha a meg nem szavazott titok minisztert kinevezi,akkor Sólyom is kinevezhette volna a legfőbb Biróság elnökének Orbánnét.Biztos előre féltek a szocik,hogy vége a lazaságnak.Förtelmes dolgok jönnek ki,kiküldik a papirt a biróságról felperes x-y,csak a név véletlen sem az,benne elirva az anyja neve meg stb.Az,hogy a nyugdijasokat szoritják,meg a gyerekeseket az mindennek a teteje.Őket kellene,meg a haverokat szorongatni,de nagyon.Hogy hol nem is részletezem,rábizom az olvasókra......”
 • 3. szegedifiú 2009. április 15. 23:05
  „Ja! Most olvastam egy cikkben, Magyarország 1 napos miniszterelnöke elhagyta a családját (feleségét és 2 kicsi gyerekét), majd összeállt egy ügyvéd nővel, akitől lánya született! Szép példa a mai fiataloknak! Így kell ezt csinálni!”
 • 2. szegedifiú 2009. április 15. 22:57
  „Szekeres, Szekeres! Az itt maradt, bebetonozott komcsi (MSZMP)-s káder! Mindenre jó! Kár, hogy katona sem volt... A magyar táboronki karból nem találtak egy honvédelmi miniszternek alkalmas egyént? Aki pár éve benne él a dolgokban! Ez a kopaszodó szörny marad a vezír!?
  A szocik szidják az ellenzéket, mert nem akarnak ebben a szemétségben részt venni. Bármilyen közvélemény kutatás szerint az emberek több mint a fele az előrehozott választást szeretné. Még a közt. elnök is, csak nincs hozzá elég felhatalmazása, hatalma. Szegény, csak egy operett közt. elnök. Kár!
  Szóval ez a szakértő kormány: Szekeres, Kiss Péter, Draskovics, Bajnai... pfújjjjjjjjjjjj Kár, hogy a Lampert Mónikát kihagyták! Az is bármire jó! Hahaha.”
 • 1. hazaipalya 2009. április 15. 20:17
  „ezt most talaltam: Tanulságos: Jóslás

  Április 14-e van. A várható események alapján lehetne akár április elseje is. Mert ha nem tragédia, akkor csak buta vicc lehet, hogy egy fehérgalléros liba tolvajt miniszterelnöknek választ egy a lakosság becsapásával többséget szerzett, s időközben közutálat tárgyává lett politikai csoportosulás. Nem kell sem a delfi jósdához, sem az óbudai jósnők egyikéhez fordulni, hogy tudjuk: ezt az akadályt könnyedén veszi majd Gyurcsány kedvenc minisztere.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség elfogadja a kegyes halál valamilyen formáját

A magyar lakosság 39 százaléka csak a passzív kegyes halált tudja elfogadni, míg a felnőtt… Tovább olvasom