Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus

A Fidesz szerint 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus, az ágazat költségvetési támogatása ugyanis nő, a működési költségek pedig csökkennek.
Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az idei marketing-költségvetés 2010-hez képest a duplájára nő, így a Forma-1-gyel együtt 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai marketingre, a turizmust érintő nagyrendezvények támogatására és termékfejlesztésre.

Megjegyezte, hogy a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervben is a kiemelt területek között szerepel a turizmus. Az egészségiparra és az ahhoz kapcsolódó különböző szolgáltatásokra az első pályázati kiírás körében mintegy 30 milliárd forintnyi fejlesztési forrás lesz biztosítva.

A fideszes képviselő hangsúlyozta, az ágazat költségvetési támogatásának növelése mellett igyekeznek csökkenteni a turizmus különböző szervezeteit eddig terhelő működési költségeket. Így a Magyar Turizmus Zrt. működési költsége a tavalyi évhez képest már több mint 20 százalékkal csökkent, és idén még további csökkentéseket terveznek.

Megváltoztatják az üdülési csekk rendszerének "pazarló gazdálkodását" is, és harmadára csökkentik azt a kezelési költséget, amelyet eddig a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az üdülési csekkek forgalma után felszámolt - mondta az Országgyűlés szakbizottságának elnöke. Bánki Erik hozzátette, 2011 egy átmeneti év, hiszen még működik az üdülési csekk, de várhatóan az év közepétől megjelenik a Széchenyi Pihenő Kártya is. 2012-től azonban az utóbbi teljes egészében átveszi az üdülési csekkek szerepét, és "a belföldi turizmus erősítésének egyik dinamikus motorja lesz".

Hozzáfűzte azt is, hogy szeretnék az adójogszabályok további egyszerűsítésével csökkenteni az ágazat adminisztrációs terheit.

Bánki Erik közölte: a kormány egy tízéves turizmusfejlesztési koncepciót készít elő - ez lesz a nemzeti turizmus stratégia -, amely még az év első felében a parlament elé kerülhet.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. január 17. 16:33
    „A turista adót meg felemelik aztán ott vagy ahol elindultál.”
  • 1. dmonlájn 2011. január 17. 16:16
    „"Az ágazat költségvetési támogatásának növelése mellett igyekeznek csökkenteni a turizmus különböző szervezeteit eddig terhelő működési költségeket." tehát leépítés és ellehetetlenítés > na ők sem fognak már nyaralni!
    Csak nehogy olyanok kapjanak " Széchenyi Pihenő Kártyát" akiknek van 80% -os önrészük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószeres cigarettától lett rosszul 3 fiatal

Három fiatal lett rosszul egy Miskolc felől Nyíregyházára érkező vonaton, miután elszívtak egy… Tovább olvasom