Délmagyar logó

2015. 10. 10. szombat - Gedeon 10°C | 18°C

Fidesz: csak 2014-ben lépjen hatályba a parlamenti képviselők új javadalmazási rendszere!

A tervezett 2013 helyett csak 2014-ben, a következő Országgyűlés megalakulásával lépnének hatályba a parlamenti képviselőkre vonatkozó új javadalmazási szabályok, ha a Ház elfogadja a fideszes Gulyás Gergely ezzel kapcsolatos, vasárnap benyújtott, zárószavazás előtti módosító indítványát.
A Fidesz és a KDNP a héten többször is egyeztetett az új országgyűlési törvényjavaslatról - amelynek zárószavazását a tervek szerint hétfőn tartják -, mert a kereszténydemokraták több passzusát is kifogásolták az előterjesztésnek. Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese korábban az MTI-nek elmondta, egyebek mellett azt szeretnék, hogy ne legyen főfoglalkozás a képviselőség, továbbá azt, hogy a javadalmazási passzusok csak 2014-ben lépjenek hatályba.

Utóbbiban, mint azt Gulyás Gergely vasárnap az MTI érdeklődésére elmondta, megállapodott a két kormánypárti frakció, vagyis az új javadalmazási szabályok - amelyek alapján a képviselők tiszteletdíja a jelenleg bruttó 750 ezer forintos helyettes államtitkári fizetéssel egyezne meg - nem 2013. január 1-jén lépnek majd hatályba, hanem csak a következő általános parlamenti választás utáni új Országgyűlés alakuló ülésének napján.

A tervezett, új összeférhetetlenségi szabályokban viszont nem várható változás Gulyás Gergely szavai szerint.

Az Országgyűlés keddi döntése alapján más keresőfoglalkozást nem folytathatnak, és egyéb megbízatásukért - a tudományos, oktatói, művészeti, valamint a jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet kivéve - nem fogadhatnak el díjazást a parlamenti képviselők a következő ciklustól. A fideszes Kovács Zoltánnak az új országgyűlési törvényjavaslathoz fűzött módosító indítványát 253 igen szavazattal, 47 ellenében, 12 tartózkodás mellett fogadta el a parlament. A kétharmados többséget igénylő módosító indítvány a kormányoldalt is megosztotta: a kereszténydemokrata frakció nagy többsége - 30 képviselő - ellene szavazott, és így tett négy fideszes politikus is. Megszavazta viszont a javaslatot a jobbikos képviselők többsége. Az MSZP nem vett részt a szavazásban, míg az LMP-frakció nagy része nemmel voksolt. A KDNP a kedd délelőtti frakciószövetségi ülésen már jelezte, több ponton változtatni kívánnak a javaslaton, mert így azt nem tudják támogatni.
123 következő >> végére >>> 30 hozzászólás
Moderálásra küldöm 30. howatowabb 2012.04.16. 20:24

27. Abbiza! Így van! De ennyire nyilvánosan? Ez nagyon gáz. És tudod(?)! Mindeközben beleröhög gúnyosan a pofámba, miközben nincs munka, kereset......, csak csalás, hazugság, átverés, pimaszság......
ÚÚÚTÁLOM ŐKET, MERT AMIKOR EZELŐTT VOLTAK, A SZEMEM LOPTÁK KI, NYILVÁNOSAN. AKKOR IS! GYES! Megvan?
Nekem igen!

Moderálásra küldöm 29. pistimolnar 2012.04.16. 14:51

Addig még jól megszedik magukat, aztán meg majd lesz valahogy, mint lentebb írta Valaki. Gerinctelen bagázs!

Moderálásra küldöm 28. Együgyű 2012.04.16. 14:02

,,Fidesz: csak 2014-ben lépjen hatályba a parlamenti képviselők új javadalmazási rendszere!"
Megértem a kormányzó párt állásfoglalását!!!
Ki tudja ki lesz a fenti időpontban hatalmon? Amennyiben újra a Fidesz-KDMP pártszövetség kerülne győztesként hatalomra a fenti időpontban ez sem okozna problémát. A politikusaink az új javadalmazásuk azon részét majd ismét nem vezetik be (elhalasztják megint) amelyek a politikusainkra nézve kedvezőtlenek lesznek. Persze azok érvényesítésre kerülnek azonnal, amelyek a vagyongyarapodásukat elősegítik. Tehát megy tovább a gazdasági felszabadító harcuk! Senkinek kétsége nem lehet! Áldozatot csak a kettesek vállalhatnak a Magyarhonért.
Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
OFF.

Moderálásra küldöm 27. hahaha62 2012.04.16. 11:46

MAYGARUL LOPNAK TOVÁBB---SEMMI SEM VÁLTOZIK---röhejország az röhejes--így helyes!

Moderálásra küldöm 26. howatowabb 2012.04.16. 11:31

"Apolgármester előző SAAB gépkocsiját 3,1 millió forintért számolták be az új, prémiumkategóriás luxusautó (SAAB 9-5 AERO 4D2.3) vételárába, s így a kezdő részlet, ami a teljes vételár 20%-a, 2 millió 761 ezer forint. De ahhoz, hogy az előző autó beszámítható legyen, az önkormányzatnak egy 22,5 ezer forintos eredetiségvizsgálatot, egy 57,9 ezer forintos vizsgáztatási díjat és végül mintegy 1 millió 46 ezer forintos szervízdíjat kellett átutalnia áfával együtt a kereskedő cégnek."
Csak Botka ül szerinted ilyenben? A fideszes képviselő az ország híradójában rúgta a 4 éves kocsi kerekét, lesz@rozva, az nem ütötte ki a biztosítékodat?! Most nagyon jó nekünk. Ez a horda lop, csal, hazudik ÚJRATÖLTVE, és ti ezen akadtok fenn! Legyen így, szavazzák csak meg, hogy a törvény rájuk ne is legyen alkalmazható. Sőt! Fizessünk mi helyettük. Ez kell a sok birka népnek, mire tán kihúzza a fejét a saját se.. ggéből, és fel talál ébredni. Igen, úgy jó, ahogy hordaparancsnok diktálja, ti meg… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 25. Zsenike 2012.04.16. 07:42

16! Botka Lacit miért nem nyilatkozik? Szegénynek milyen rossz lesz majd. Szerintem több helyről kap ő fizetést mit te összeszedted. De ha ennyiről is, akkor kinek a pénzén kocsikázik 18 millás Saab-ján?

Moderálásra küldöm 24. Perec 2012.04.16. 07:36

Na, jól indul a mai nap is ilyen híreket olvasva.Miért nem csak 2050-től vezetik ezt be?Mindjárt sírva fakadok értük....

Moderálásra küldöm 23. balihoho 2012.04.16. 07:09

Milyen érdekes! Itt szó sem lehet visszamenőlegességről! Azért is érdekes, mert ha az átlagpolgárról van szó, egy új rendelet, vagy törvényi változás, egykettőre érvénybe lép, sokszor visszamenőlegesen! Ja, itt a becses képviselők pénzéről van szó! minél később, annál jobb a mostaniaknak!

Moderálásra küldöm 22. X_Y 2012.04.16. 06:08

Három lehetőség van:
1: 2014-ben a FIDESZ be sem jut a parlamentbe, és akkor jól kicsesztek az akkori képviselőkkel, ők meg a hátralévő 2 év alatt biztos-ami-biztos alapon kicsit többet lopnak mint eddig.
2. FIDESZ bejut a parlamentbe, és első módosító indítványa az lesz, hogy halasszák el a bevezetést még 2 évvel..
3. A sok birka megint kormányra juttatja a FIDESZ-t, ebben az esetben a törvényt visszavonják..

Moderálásra küldöm 21. Emberségetavilágnak 2012.04.16. 06:00

A gerinctelenség legjobb gyógyszere a karó. Egyszeri, végleges kezeléssel. Hogy legyen tartásuk.


30 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Ombudsman: alkotmányellenes lehet a szabálysértési törvény fiatalokat érintő része

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!