Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: derítse ki az NBH az Omninvest hátterét

Azt követeli a Fidesz a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH), hogy derítse ki és hozza nyilvánosságra az újinfluenza elleni oltóanyagot gyártó cég, az Omninvest tulajdonosi szerkezetét.
Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a cég 2006-ban került nemzetbiztonsági ellenőrzés, védelem alá.

Ezzel kapcsolatban rámutatott: jelenleg 50 olyan cég van Magyarországon, amelyet az NBH nemzetbiztonsági védelem alá vett, ezek közül 49-nek mindenki tudhatja a tulajdonosi szerkezetét, egynek azonban nem, ez pedig az Omninvest Kft.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kormány lelepleződött, hiszen komoly takargatnivalója van az influenza elleni oltóanyag ügyében.

Demeter Ervin az Omninvesttel összefüggésben felidézte egy oknyomozó újságíró véleményét, mely szerint "az országot irányító politikai elit és a velük összefonódott orvoselit semmiféle határt nem ismerő pofátlanságának minősített esetével" állunk szemben.

A társaság történetével kapcsolatban a fideszes képviselő kifejtette: ismeretei szerint 1995-ös az első szerződés az Omninvesttel, amely a Horn-kormány idején született, és öt évre szólt. Kérdésre hozzátette, úgy tudja, a legközelebbi szerződés 2005-ben született, a 2000 és 2005 közötti időszakban nem ismer szerződést.

Emlékeztetett, annyit tudni, hogy egy Cipruson bejegyzett, ott tevékenységet nem végző cég a vakcinagyártó társaság tulajdonosa. Hozzáfűzte, a magyar cégkivonatok szerint három társaság van, amelyben az offshore cég valamilyen formában tulajdonosként megjelenik, megjelent: az Omninvest mellett a Medyag Kft. és az Econet Kft. nevű gazdasági társaságok.

Ahogyan arról már korábban is beszámolt, Demeter Ervin kifejtette: amikor az NBH védelem alá vonta az Omninvestet, három ember nemzetbiztonsági ellenőrzését tartotta fontosnak. Egyikük egy egykori III/III-as tiszt, aki a rendszerváltás után "az üzleti szférában kereste boldogulását", és közös cége volt a társaságban most vezető állásban lévőkkel - tette hozzá.

Zimonyi Ferenc, az Omninvest Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában szerdán kijelentette: nem bizonytalan a cég háttere, a tulajdonos ismert és megtalálható.

1995 óta az Omninvest állítja elő a szezonálisan adható vakcinát, 1997-től a FluvalAB oltóanyagot.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. december 03. 16:29
    „A fidesz megint kezdi. Tessék mondani a fideszes képviselő hogyan lehet résztulajdonos egy olyan cégben ami jelenleg is életveszélyes termékeket gyárt és a hatóság már engedélyüket is visszavonta? Jaj és majd el felejtettem: hova tűnt a rengeteg pénz? Oh, fidesz szerintem pofa alapállásba és inkább vigyázz rá ki ne tudódjon a sok gazemberség.
    Én is tulajdonos vagyok, és? Sőt családi vállalkozás, ha nem tetszik <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvhalászokat fogtak a Balatonon

Több mint félmillió forint értékű zsákmányt tett volna éppen partra két orvhalász, amikor szerda… Tovább olvasom