Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Fidesz: soha nem volt szükségünk tisztességtelen módszerekre a választásokon

Ellentétben a baloldallal, amely a választók megkérdezése nélkül önkényesen tette a miniszterelnöki székbe Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont - közölte a párt.
A Fidesznek soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon, ellentétben a baloldallal, amely a választópolgárok megkérdezése nélkül önkényesen tette a miniszterelnöki székbe Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont - közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója szombaton.

A Fidesz a közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg Bajnai Gordon internetes adatbázis-építését vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy az veszélyezteti-e a választások tisztaságát.

Közölték, Bajnai Gordon eddig nem adott választ a Fidesz ezzel kapcsolatos kérdéseire, és így nem lehet tudni, "miféle országoknak, miféle szervezeteknek, milyen célra adja át a magyar állampolgárok személyes adatait".

A Fidesz-frakció közleményében reagált az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szombati sajtótájékoztatóján elhangzott állításra is, miszerint választási csaláshoz vezethet a határon túli névjegyzékek titkossága.

Közölték, a kérdést érintő egyéni módosító javaslatról sem a Fidesz-frakció, sem az Országgyűlés még nem alakította ki álláspontját. "Az a tény azonban, hogy a külhoni magyarokkal szemben indított 2005-ös szégyenletes szocialista kampány után a baloldal újra és újra a külhoni magyarokkal szemben emeli fel szavát, gusztustalan" - írták. Úgy látják, "újra zeng a külhoni magyarokkal szembeni uszítás".

A frakció jelezte ugyanakkor, hogy a Fidesz kétharmados támogatással bír a külhoni magyarok szavazata nélkül is. Azt írták, Magyarország 2010-ben a nemzeti összefogásra szavazott, amellyel kinyilvánította véleményét, hogy "nem kér többet a baloldal hazug uszításaiból és gyűlöletkampányából". Az új Alaptörvényünk rögzíti, hogy felelősséget vállalunk a határon túli magyarság sorsáért, kiállunk saját állampolgárainkért, legyenek azok a határon innen vagy túl - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 9. Power 2013. március 24. 09:18
  „"A Fidesznek soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon"
  A Kubatov-listák nem csak tisztességtelenek, de törvénytelenek is.”
 • 8. balihoho 2013. március 24. 07:03
  „A Fidesz meg, megkérdezésünk nélkül rakta bársonyszékbe Orbán Viktort! Ha ismét nyerni akarnak jövőre, nagy nagy furfangra, és propagandára lesz szükségük.”
 • 7. _csutak_ 2013. március 23. 19:38
  „@ Mozimasiniszta:
  Kedves Barátom, nem is tudtam, hogy nézegeted a lexikont!
  Tehát ráleltél egy számodra ismeretlen fogalomra: az IQ-ra :)”
 • 6. Mozimasiniszta 2013. március 23. 19:29
  „1-3-4-5# ! a rendelkezésetekre álló IQ-val, csak az aljasságban felülmúlhatatlan bagázs szekerét lehet taszigálni...”
 • 5. DMagóg 2013. március 23. 18:15
  „"Fidesz: soha nem volt szükségünk tisztességtelen módszerekre a választásokon"

  Most lesz!”
 • 4. _csutak_ 2013. március 23. 17:26
  „Nem szeretem Bazsarózsás Laci bátyót, mert antipatikus figura volt köztársasági elnökként!
  Egyet ennek ellenére elismerek:
  Kiváló jogász.
  Namármostan, ha ő nem tudott belekötni a szocik kormányon belüli kormányváltásába akkor ott bizony minden az érvényes jogrend szerint történt.
  Azt ne várjuk el a politikusoktól, hogy mindenkinek tetsző döntést hozzanak. Ha Orbánt elkergetnék párton belül és mondjuk Kövér lenne a kormányfő akkor senki nem szólhatna bele, mert párton belüli, konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal ez is megtehető.”
 • 3. queenmargareth1 2013. március 23. 17:14
  „fúj, de dög!pl2006 mi volt?még úgy sem tudtad megdönteni, TE szerencsétlen HAZUG!”
 • 2. pachakuti 2013. március 23. 16:50
  „Orbán: "-nem hazudtam soha!"”
 • 1. papika56 2013. március 23. 16:45
  „NINDEN napra egy HAZUGSÁG !
  MIÉRT kellett volna a :regisztráció ??? miért kell milliárdokat utalni a kettősállampolgároknak pl.Romániába ?? szavazatokat venni ! Miért hoztak új törvényt ..pl. a választási hírdetésekről ??? sajtó ..csak jókat írhat..bírálni NEM lehet! sajtó szabadság ???stb.
  Tündérország..tündérmeséje !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: szürreális, hogy az országot tönkretevő MSZP hitelességről beszél

Ma 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor - írta közleményében a párt. Tovább olvasom