Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Figyelőszolgálat működik az áradó Körösök mellett

A Körösök áradása miatt fokozottan ellenőrzik a töltések állapotát a folyók mentén. A figyelőszolgálatban 400-an vesznek részt.
A védvonalakon a magas vízállás hatására megjelentek az úgynevezett. árvízi jelenségek. Talpszivárgást 252 méteres szakaszon, fakadóvizet 600 méteren, talajforrást 180 méter hosszon észleltek, amelyek a fokozott megfigyelésen kívül védelmi beavatkozást nem igényelnek.

A Fehér-Körösön az árvízvédelmi készültség továbbra is másodfokú. A Fekete-Körös Antnál szerdán tetőzött, jelenleg lassú ütemben apad. A harmadfokú készültséget az apadás ütemétől függően csütörtökön éjszaka vagy pénteken hajnalban másodfokúra mérsékelik.

A Kettős-Körösön jelenleg tetőzik az árhullám. Csütörtök délután óta harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A Sebes-Körös gyengén apadó, másodfokú a készültség. A Hármas-Körös továbbra is áradó tendenciájú. Gyománál óránként 2-2,5 cm-es intenzitással folyamatosan emelkedik a vízszint, a csütrötök reggeli vízállás 612 centiméter volt, egyelőre elsőfokú a védelmi készültség. A Hortobágy-Berettyó vízszintje Árvízkapunál 532 cm, ami készültségi szint alatti vízállást jelent.

Az elmúlt 24 órában a Körösök romániai vízgyűjtőterületén 0-7 mm közötti volt a csapadék hó, havas eső formájában. Székelyhídról a határ mellől jelentettek 7 mm-t, de Biharfüreden is 6 mm hullott, a hó vastagsága 69 cm. Vigyázón 48 cm-es hó vastagságot jelentettek, ami szintén változatlan a tegnapihoz képest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4,5 millió európai vesztheti el a munkáját idén

Nagyjából 4,5 millió európainak forog veszélyben az állása ebben az évben az egyre súlyosabbá váló gazdasági recesszió miatt. Tovább olvasom