Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Flashmob Schmitt lemondásáért

Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását követelték a Parlament előtt kedd este tartott flashmobon (villámcsődület).
A szervezők kis- és nagydoktori címet ígértek azoknak, akik a helyszínen aláírják az LMP népszavazási íveit. Néhány száz érdeklődő előtt, többek között a Doktor Bubó főcímzenéjére kezdődött a parlament előtt kedd este a "Csak úgy doktor úr ő, ahogyan én orvos! - Flashmob" elnevezésű esemény. A flashmobon elsőként felszólaló Bálint Gergely, az LMP aktivistája Orbán Viktor miniszterelnök korábbi szavait idézte, amelyek szerint "az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak (...) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért a kiskapukat be kell zárni".

Az MTI felvételei

Bálint Gergely, aki arról beszélt, hogy "Magyarországot bepalizták" felkonferált két "igazi doktort". Közülük az első Erőss Gábor, az LMP választmányi tagja volt, aki bemutatta saját doktori disszertációját. A politikus kijelentette, hogy a 661 oldalas munka elkészültét az ő esetében hat és fél éves kutatómunka előzte meg. "Minden doktortársam nevében kikérem magamnak, hogy egy csaló, aki nem maga írta a disszertációját, ezt a doktori címet továbbra is viselje" - mondta a jelenlévők füttyel vegyes tapsa közepette.

Erőss Gábor azt hangoztatta, hogy az ügyben nem csak Schmitt Pál, de Orbán Viktor és a Fidesz is felelősséget visel. A politikus szerint nemcsak a köztársasági elnöknek kell lemondania, de azoknak is, akik államfővé választották, illetve azoknak akik olyan törvényeket szavaztak meg a parlamentben, amelyekre "nem kért és így nem is kaphatott felhatalmazást a választóktól". Végül Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője lépett a mikrofon elé, aki azt hangsúlyozta, hogy ő hét éven keresztül írta doktori disszertációját.

"Innentől kezdve maximálisan visszautasítom azt, hogy Magyarország köztársasági elnöke fogja magát és lopott holmikkal ékeskedik" - jelentette ki a politikus, aki a "teljes tudományos közösség arconcsapásának" nevezte, hogy Schmitt Pál még mindig államfő lehet. Végül leszögezte, hogy a köztársasági elnöknek le kell mondania, mert "nincs helye Magyarországon a közszereplők körében".

Bálint Gergely, aki az esemény végén egy átírt doktori eskü szövegét olvasta fel, megkérte az egybegyűlteket, hogy mondják azt utána. Emellett felajánlotta, hogy aki a helyszínen aláírja az LMP népszavazási kezdeményezését, az "kisdoktori", aki pedig elvisz egy gyűjtőlapot és azt másokkal is aláíratja, az "nagydoktori" címet kap.

Az esemény alatt a parlament egyik ablakából az LMP három országgyűlési képviselője - Vágó Gábor, Dorosz Dávid és Szilágyi Péter - egy "Következmények nélküli ország? - Népszavazás 2012" feliratú transzparenst lógattak ki.

Olvasóink írták

 • 2. spiler 2012. március 28. 09:14
  „IGY LEGYEN!
  nem értem a király miért nem szólal meg!felháborító
  visszamenőleges törvény alkotás!!!! lehet akik ezt tették AZOK IS MÁSTÓL VETTÉK A DIPIT?
  Dr cym birtokasai méltán háborodnak fek,,,,igazuk van!
  hol itt a becsület???? és akkor ök és bajtársaik,érdek körük határoznak meg mindent, KORRUPCIÓ!!!!!!!!!!”
 • 1. Emberségetavilágnak 2012. március 28. 07:20
  „Egyetértek.
  Minden kiskaput be kell zárni. MINDET! Kivétel nélkül!
  Kezdjük az övéikkel! Nézzünk meg, mi van a zománc alatt.
  Akkor már nem is annyira akarják?
  Jut eszembe, a mára rendelt gumicsont Pom Pom és az Órarugógerincű Felpattanó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Le a mentelmi joggal!

A házszabály módosítása kapcsán a Jobbik megszüntetné a képviselők mentelmi jogát. Az LMP a… Tovább olvasom