Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Fogyatékossággal élő nők demonstráltak Budapesten

A kerekes székben ülők nem tudtak bejutni a Magyar Nők Szövetségének fővárosi épülete, ezért demonstráltak.
Fogyatékossággal élő nők kisebb csoportja demonstrált hétfőn a Magyar Nők Szövetségének fővárosi épülete előtt, mivel a kerekes székben ülők nem tudtak bejutni egy ott szervezett tanácskozásra. A szövetség azt közölte, hogy korábban felajánlották a segítségüket.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hétfőn közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárosi Andrássy úti helyszín nem akadálymentes, így a kerekes székben élő nők nem tudnak részt venni az országos nőkonferencián, miközben a tanácskozáson róluk is szó esik.

A MEOSZ szomorúnak tartja, hogy a "szövetség nőképébe a fogyatékos nők nem férnek bele, hisz ellenkező esetben úgy szervezték volna meg az szimpóziumot, hogy azon ők is részt tudjanak venni" - írta közleményében a szervezet.

A tiltakozást a MEOSZ Heine-Medin (a gyermekbénulásban megbetegedetteket segítő) szekciója szervezte.

A Magyar Nők Szövetsége az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a március 4-8. közötti nőkonferenciára minden érdeklődő civil szervezetet meghívott és várt, így a MEOSZ Heine-Medin szekcióját is.

A MEOSZ Heine-Medin szekciója is jelentkezett a nőkonferenciára, közölték velük, hogy a Magyar Nők Szövetségének épülete sajnálatosan nem akadálymentes. Felajánlották ugyanakkor, segítenek abban, hogy az érdeklődők bejuthassanak a székházba - olvasható.

Kitértek arra, hogy a szövetség 24 éve tartja képzéseit, oktatásait, és konferenciáit az Andrássy úti székházban, ezért érthetetlennek tartják, hogy "miért pont most és eddig miért nem volt tiltakozás ez ellen".

A Magyar Nők Szövetsége azzal zárta közleményét, hogy "továbbra is partnernek és szövetségesnek tekint minden fogyatékossággal élő nőt".

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. március 04. 19:48
    „...de focipálya, stadion van és kell, de egy rámpa a fővárosban...minek?hisz nincsenek rokkantak rehabilitálhatók lettek és ezek szerint tudnak járni is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: a kisebbségi kérdés nem belügy

Magyarország és Románia kormánya is úgy érzi, hogy a kisebbségi kérdés nem belügy - mondta a… Tovább olvasom