Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Folytatódik az adósmentés: 2016-ban jöhet a családi csődvédelem

Az új lehetőség elsősorban a rezsidíjakkal elmaradók és a kisebb banki tartozásokat felhalmozók helyzetén segítene.
Újabb adósmentő jogszabályt alkothat meg az Országgyűlés - írja a Magyar Nemzet.

- A devizahitelezés megszüntetéséért az elmúlt években számos jogszabályt fogadott el képviselőház. Az eddigi döntések a sokszor több tízmilliósra rúgó banki adósságoknál teremthetnek tiszta helyzetet, a közeljövőben a kisebb tartozások leküzdéséhez kell segítséget nyújtani – nyilatkozta a lapnak Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, megjegyezve: eljött az idő, hogy a törvényhozók jogszabályba foglalják a családi csődvédelem szabályait.

Az új lehetőség - a mostani tervek szerint - elsősorban a rezsidíjakkal elmaradók és a kisebb banki tartozásokat felhalmozók helyzetén segítene. A szabályrendszer bevezetése mellett szólhat, hogy tavaly csak a rezsicégek több mint 350 ezer alkalommal kezdeményezhették a fogyasztók tartozásának behajtását.

- A tervek szerint a jogszabály javaslata hónapokon belül az Országgyűlés asztalára kerülhet, s a képviselők még az idén meg is hozhatják döntésüket – mondta a Magyar Nemzetnek Rétvári Bence. A politikus hozzátette: a családi csődvédelem szabályainak kidolgozását bizonyosan részletes társadalmi egyeztetés kíséri majd, a rendelkezések pedig elfogadásuk után egy évvel léphetnek életbe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ennyit hozott Vajna cégének az állam

Négy év alatt csaknem egymilliárd forintot fizetett ki bérleti díjként az állami kaszinócég a… Tovább olvasom