Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Folytatódnak a vállalkozásfejlesztési pályázatok

Az idén ismételten benyújtható lesz számos, az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési pályázat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
A tárca csütörtöki közleményében ismerteti: a 2007-től 2013-ig tartó fejlesztési időszakban a gazdaságfejlesztés területén eddig 16.483 pályázat esetében született támogatói döntés 858,5 milliárd forint értékben. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az NFM támogatásával tíz vállalkozásfejlesztési kiírást is meghosszabbít 2012 végéig.

A tíz pályázat közül a "Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése", a "Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása", a "Mikrovállalkozások fejlesztése", a "Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára", a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése", valamint az "Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére" című konstrukciók esetében fennáll a lehetőség, hogy amennyiben egy vállalkozás ezekre 2011-ben adott be pályázatot, a támogatási döntés időpontjától függetlenül 2012-ben újabb pályázat benyújtására jogosult.

Ezeken kívül az "Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása", a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása", az "Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása" és a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" című pályázatokra is egész évben lehet majd pályázni.

A közép-magyarországi régióban a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című kiírás esetében 2012. május 31-ig, a "Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára" esetében 2012. június 30-ig lehet a pályázatokat benyújtani, minden más régióban az év végéig lehet pályázni.

A kormány az Új Széchenyi Terv segítségével nagy hangsúlyt fektet a hazai kis- és középvállalkozások támogatására, ezáltal a gazdaság fellendítésére. Az uniós támogatások felhasználása akkor valósulhat meg a leghatékonyabban, ha a korábbi pályázati kiírásokból leszűrt tapasztalatok alapján a legsikeresebb konstrukciókat minél több magyarországi vállalkozó ki tudja használni - tartalmazza a közlemény.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP kéri az európai zöldeket: ne indítassanak eljárást Magyarország ellen

A zöldek európai parlamenti frakciója a közösség alapvető értékeinek megsértése miatt kezdeményezte eljárás indítását Magyarország ellen. Tovább olvasom