Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyanúsítotti kihallgatásra idézték Szabó Zoltánt

Nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte Szabó Zoltán volt szocialista országgyűlési képviselő, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként idézte be kihallgatásra.
A politikus az eljáró hatóság épülete előtt, a kihallgatása előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sem visszaélést, sem bűncselekményt nem követett el, politikai támadás áldozata. "Nem az én szégyenem, hogy gyanúsítotti kihallgatásra idéztek" - jelentette ki Szabó Zoltán, majd hozzátette, félő, hogy nem ő lesz az utolsó szocialista politikus, akit ilyen módon megpróbálnak hírbe hozni. Elmondta: az MSZP honlapján Célkeresztben címmel olyan rovatot hoztak létre, ahol minden "hasonló módon" meggyanúsított szocialista politikus dossziéját közzéteszik.

Szabó Zoltán hozzáfűzte: ha a VII. kerületi önkormányzat által számára biztosított mobiltelefon-használat miatt gyanúsítják meg, amelyben nyomoztak ellene, akkor a gyanúsítottak között kell lennie Deutsch Tamás akkori fideszes országgyűlési képviselőnek, akinek 1998 és 2002 között egy teljes irodát bocsátott rendelkezésére az önkormányzat, továbbá a kerületi rendőrkapitányságnak, polgárőrségnek és az egészségügyi szolgálatnak, amelyeknek szintén biztosított mobiltelefon-használatot a kerületi polgármester. Arra az újságírói kérdésre, hogy miért biztos abban, hogy a mobiltelefon-használat miatt hallgatják ki, úgy válaszolt: ezekben az ügyekben nyomoztak ellene. Szabó Zoltán kijelentette: az általa használt mobiltelefon a kerületi önkormányzaté volt, nem tudja, mennyi volt a havi számlája, ugyanis "emlékezete szerint" 1998 két nyári hónapjától eltekintve sosem fizetett mobiltelefon-költséget. Azt mondta: "mondvacsinált ügye" az erős előítélettel kezelt, sokak által csak erzsébetvárosi ingatlanpanamaként emlegetett ügybe "van belevarrva".

A szocialista politikus, mielőtt ügyvédjével belépett volna a Központi Nyomozó Főügyészség Zichy Jenő utcai épületébe, esetleges őrizetbe vételére utalva újságíróknak azt mondta: "Ha az ügyvéd úr egyedül jön ki, élt a jogállam húsz évet. A rossz hír az, hogy ha együtt jövünk ki, az sem garantálja, hogy a jogállam érintetlen marad."

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2010. május 28. 09:11
    „Szabó elvtárs (Török és Nyakó elvtársakkal közösen) heti/hétvégi rendszerességgel ostorozta a fideszes önkormányzatokat az állítólagos visszaéléseik miatt. A gyűlöletmatiné-sorozat címe "Így kormányoztok ti" volt, az mszp.hu-n minden hétvégére jutott egy "ügy". Szabó /szonda megnemfúvó, kerékbilincs, k.anyázó/ Zoltán, gyanú szerint: "Ezen hívószám jogtalan használata után 2002 novemberétől 2010 januárjáig összesen 6 348 873 forintot fizetett ki a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal." Azaz Hunvaldék.
    Szóval, inkább saját gerendájával foglalkozott volna, mintsem más szálkáit hasogatja.”
  • 1. dodó 2010. május 27. 16:27
    „"Nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte..."

    Hát persze! Ő (is) becsületes, tisztakezű és üvegzsebű, akár a már elkapott faj-elv-bűn-tettes- (a nem kívánt törlendő) társai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fotex nyeresége 27,5 százalékkal nőtt az első negyedévben

A Fotex Holding SE adózott nyeresége az első negyedévben elérte az 1,3 millió eurót és 27,5… Tovább olvasom