Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Gyermekeknek szóló imakönyvet jelentet meg három kiadó

Három keresztény szellemiségű kiadó közösen gondozott képes imakönyvét és egy bibliai témát érintő gyermekkönyvét mutatja be szerdán Budapesten Székely János, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, Bence Lóránt egyetemi tanár és Zászkaliczky Zsuzsa művészettörténész.
Mint azt Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója az MTI-nek elmondta, a Luther, a Szent Maximilián és az Ekhó Kiadó És Képzeld Uram... című imakönyve, valamint A kisded első csodája című gyermekkönyve egyaránt Döbrentey Ildikó munkája. Az imakönyvet Angyal Júlia festőművész erőteljes színvilágú, néhol vonalrajz, illetve rézkarcszerű képei illusztrálják.

Az imakönyv az élet legkülönbözőbb történéseire reagál, az ebben található imádságok közül pedig számos már korábban elhangzott az írótól a héregi katolikus templomban tartott szentmiséken.

Található benne fohász az élet apró örömeiért is, mint például azért, hogy a héregi templomban harangot szenteltek. Ezzel válik igazán bensőséges hangulatúvá ez az imakönyv. A kiadvány arra is rádöbbentheti az olvasóit, hogy az imádság nem egy különleges nyelven, hanem "evilági", hétköznapi nyelven szólítja meg Istent, és ezzel segíthet megújítani a hívőknek imáik nyelvezetét - mutatott rá Kendeh K. Péter.

A Luther Kiadó igazgatója elmondta: a mesekönyvet Magyar Krisztina grafikus különleges, meleg színvilágú figurái illusztrálják.

Olvasóink írták

 • 4. deszkás 2011. január 30. 13:36
  „Naggyon hiányzott.”
 • 3. szilléri 2011. január 30. 11:31
  „,,Az Európa Naptárat Magyarországon több mint ezer iskolába juttatják el, az unióban az elmúlt évi kiadását 3,3 millió diák kapta kézhez. A cél nemes, de óriási hibát követtek el szerkesztői és a kiadók is! A naptárban ugyanis akkurátusan feltüntették az összes muszlim, hindu és zsidó ünnepet, ugyanakkor készítői egész egyszerűen KIHAGYTÁK AZ ÖSSZES KERESZTÉNY vonatkozású ünnepet.

  Hogyan adhatta ehhez a dologhoz a "nevét" a TVE, lejáratva ezzel nagyon sok magyar keresztény előtt a korábban megbecsült intézményét?"

  Van lóvé, lásd cím: Tudatos Vásárlók Egyesülete
  1027 Budapest, Bem rakpart 30., II/19
  Tel: 225-8136, 225-8137, Fax: 225-8136
  tve [kukac] tve.hu

  Nincs üldözési mániám, de a ,,főnök" : dr. Haraszti Anikó jogász”
 • 2. szilléri 2011. január 30. 11:21
  „Hát igen el kéne gondolkodni azon, hogy a ,,Tudatos Vásárlók Egyesülete" által kiadott naptár milyen ,,küldetés tudattal " mossa a gimnazisták agyát.

  A Szcientológiai ,,missziók" ( helyi <moderálva>) állandóan bepróbálkoznak az általános iskoláknál némi ,,előadás" tartásának érdekében.

  A Hit Gyüliről már nem is beszélve !!”
 • 1. dodó 2011. január 30. 09:19
  „Végre! Csak remélhetjük, hogy a Talmudon alapuló meséket is megismerhetik gyermekeink.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4,7-es erősségű földrengés rázta meg a Dunántúlt és Budapestet

Magyarországon 1985 óta nem történt ilyen erejű földrengés a MTA GGKI Szeizmológiai Intézet tájékoztatása alapján. Összefoglaló! Tovább olvasom