Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Halálosabb iramban

SEBESSÉG. Könnyű hozzájutni. Épp annyira van messze, mint a legközelebbi felturbózott autócsoda. Brian O'Connor (Paul Walker), a kirúgott rendőr a sebességláz áldozatává vált... és most megfizet mindenért.

Korábbi főnökei és az FBI fejesei úgy tudják, hogy a forrófejű beépített ügynök elbaltázta a testület egyik legnagyobb akcióját. Egy nagyszabású Los Angeles-i autótolvaj-bandát kellett volna lelepleznie, de O'Connor valamiért futni hagyta a nagyfőnököt. Döntésével megőrizhette becsületét, ám ez a jelvényébe került, és semmi reménye nem volt arra, hogy az ügyben tisztára moshassa magát.

Fátylat a múltra! O'Connor új lapot nyitott magának: egy másik városban talán helyrehozhatja még a dolgokat. A szövetségiek Miamiban vért izzadnak, hogy nyakon csípjék Carter Verone-t (Cole Hauser), aki export-import vállalkozásaival álcázza, hogy valójába egy nemzetközi pénzmosó-hálózat irányítója. A vámosok semmi bizonyítékot nem találtak ellene azon kívül, hogy kapcsolatban áll az illegális utcai autóversenyzéssel. A hatóságok időzavarba kerültek, ezért kénytelen-kelletlen úgy döntöttek, bedobják O'Connort, hogy tegye a dolgát: nyomja a sódert, de legfőképpen a pedált.

A sokat tapasztalt harcosnak azonban feltételei is vannak. Mivel csupa nyomorult lúzert akarnak mellé társnak kijelölni, ragaszkodik ahhoz, hogy régi barátját, Roman Pearce-t (Tyrese Gibson) kérjék fel a veszélyes feladatra. Roman az évek során sokoldalú bűnözővé küzdötte le magát, és egyvalamiben végképp utolérhetetlen: ha száguldani kell, ő a király. A szövetségiek főnöke, Markham ügynök (James Remar) alkut ajánl Pearce-nek - működjön együtt O'Connorral, és ha minden jól üt ki, figyelemreméltó priusza eltűnik a nyilvántartásból.
Eljött hát az utolsó alkalom, hogy a volt zsaru és a volt bűnöző tisztára mossa magát - csak akkor tehetik meg nem történtté a múltat, ha lebuktatják Verone-t. Ám a dolgok ismét nagyon bonyolulttá válnak, amikor O'Connor megismeri Monica Fuentes (Eva Mendes) titkosügynököt, aki elvezetheti őt Verone-hoz, miközben az is meglehet, hogy a csinos hölgy a sajátos módszereket alkalmazó nagyvállalkozó szeretője.

INFÓ

A Halálosabb iramban a 2001. őszi siker, a Halálos iramban folytatása.
„A Halálos iramban hatalmas sikere azt bizonyította, hogy rátapintottunk valamire, amit a fiatal moziba járók szeretnek - magyarázza Neal H. Moritz producer. - Belebotlottunk egy bizonyos urbánus kultúrába, amelynek az utcai autóversenyzés elengedhetetlen része. Erre utal, hogy a film videón és DVD-n is rendkívül népszerű lett - villámgyorsan óriási rajongótábora alakult ki. Biztosak voltunk benne, hogy egy folytatás hasonló fogadtatásra talál - amennyiben ugyanolyan meredek és pörgős, mint az első rész. Azt hiszem, sikerült valami ilyesmit összehoznunk."

Az alkotók egyetértettek abban, hogy az első film sikere a frissességének volt köszönhető, és hogy a képektől a szuperjárgnyokig minden a lehető legnaprakészebb volt. A folytatásnál tehát az igazi utcai versenyzőkhöz fordultak, árulják el, éppen mi a legmenőbb, és mitől indulnak be teljesen a partvonalon álló rajongók.
„Közzétettünk egy felhívást a Nyugati Parton, hogy akinek spéci járgánya van, az mutassa meg nekünk, hátha felhasználhatjuk a filmben - meséli John Singleton rendező. - Az internetre is föltettünk egy üzenetet, hogy az autósok jöjjenek el egy bizonyos Santa Monica-i parkolóba. Mivel másfél nappal az esemény előtt került föl a hír, gondoltuk, talán ha 100 autótulajdonos lesz ott. Aztán eljött a nagy nap, és foghattuk a fejünket: a környék totál bedugult, mert több mint 700 járgányt hoztak, volt olyan őrült, aki egészen Seattle-ből jött el. Megjelent az egész autómániás szubkultúra, úgyhogy kedvünkre válogathattunk, hogy mi ma a király dizájn, és mi az, ami a jövő felé mutat. Tuti volt, hogy ami a jövőt képviseli, az fog a filmbe bekerülni. Ugyanis azt akartam, hogy a közönség teljesen kikészüljön, és utánozni akarja azt a stílust, amit a filmben lát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antiszemitizmussal vádolják Mel Gibsont új filmje miatt

Az amerikai rágalmazásellenes liga szerint Gibson filmjében negatív színben tűnteti fel a… Tovább olvasom