Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Index: duplán utalt fizetést a BKV májusban

Az Index hírportál információi szerint a 12 ezer dolgozó jelentős részének duplán utalta ki a munkabérét a BKV. Azt, hogy pontosan hány emberről van szó, nem tudni, a túlfizetés becslés szerint kétmilliárd forint lehet - olvasható.
Az Index szerint most a BKV levélben kuncsorog a dolgozóknál, küldjék vissza a pénzt. A dolgozók viszont megtehetik, hogy nem küldik, és akkor nagy baj lehet a likviditással.

A cikk szerint a májusban utalt áprilisi bért számos dolgozójának duplán utalta át a BKV. Nem váratlan 13. havi fizetésről van szó, tudta meg az Index a BKV-nál, hanem "banki, informatikai hiba" lépett fel. Egyelőre még senki sem tudja pontosan, hány dolgozót érint a probléma, de a 12 ezres létszámból több ezren is lehetnek.

Azok biztos nem érintettek, akik az OTP-nél, a Budapest Banknál vagy az MKB Banknál vezetik számlájukat. Miután 60 milliárd a BKV éves bérkerete, a havi bérek összege mintegy 5 milliárd forint - írja az Index.

Pontosan nem tudni, mekkora a túlfizetés, de becslés szerint elérheti a kétmilliárd forintot is. Ha a dolgozók nem lesznek könyörületesek a BKV-val, és úgy döntenek, hogy nem utalják vissza a pénzt - ezt egyébként megtehetik -, akkor a közlekedési társaságnak ez jelentős likviditási problémát jelenthet - írja az Index.

Olvasóink írták

 • 6. Környezetvédő 2010. május 10. 11:13
  „2. Amira

  Ideig, óráig megtehetnéd, viszont nem árt elgondolkodni, mennyit nyernél/veszítenél ezzel a döntéseddel !

  Ugyanis, a Munka Törvénykönyve alapján, a jogalap nélkül kifizetett munkabért a munkáltató vissza követelheti.

  Először kér. Adják vissza. Esetleg a munkavállaló köthet olyan megállapodást, hogy pl. a köv. 2 fizetésből egyenlő részletben vissza vonja. Hozzá járulást ad ilyenre. Viszont, akkor kvázi, olyan ez, mint fizu előleg, köv. 2 hónapban, szinte 50 % fizetést kapnál.

  A legvégső esetben, ellen állsz, erre fel, a munkáltató, Fizetési meghagyás kibocsátását kéri a bíróságtól, erre még megteheted, hogy ellentmondással élsz, de ez már csupán időhúzás lenne, ráadásul a Polgári perrendtartás alapján, a bíróság akár 500 ezer Ft pénzbírsággal is sújthat ( bírói gyakorlat szerint a bírók 20-50 ezer Ft pénzbírság kiszabásával szoktak élni ilyen esetekben) rosszhiszemű pervitel, valamint a per, indokolatlan elhúzása miatt.

  Amennyiben a bíró nagyon humánus, és ezt a pénzbírság kiszabását mellőzné is, a pernek lehet 1-2 tárgyalást ki kell tűzni, pár hónap elhúzódás, viszont a per kimeneteléhez kétség sem férhet, mármint, hogy a munkavállaló lesz a pervesztes fél, és bírósági ítélettel kötelezve lesz a jogosulatlanul kifizetett összeg megfizetésére, továbbá, viselnie kell a perköltséget, valamint a munkáltató érdekében eljáró jogi képviselő munkadíját is, illetve, a jogosulatlanul kifizetett összeget, jelentős kamat megfizetésével kötelezik visszafizetni.

  Ja, és még a munkabékéről nem is beszéltünk.

  Manapság egy munkavállaló sem pótolhatatlan. Feltételezem, hogy aki megpróbálkozna ezzel a procedúrás dologgal, azon túlmenően, hogy könnyen kiszámolható fentiek alapján, mekkora pénzbeli összeget is bukna a cécóval, ráadásul, elkezdhetne munkahelyet is keresni magának.

  Természetesen, nem azért, mert nem fizette vissza, hanem van egy varázsige: MINŐSÉGI CSERE

  Bárkinek fel lehet mondani ezzel a címszóval, elég pl. annyi, felvesznek helyette olyat, aki tud 1 idegen nyelvet. És ha a munkavállaló perre menne, erre hivatkozna a munkáltató, hogy akit felvettek helyette, minőségileg többet ér számára, mivel tud kommunikálni külföldi utasokkal.

  Tehát, lehet mérlegelni, kinek mennyit ér meg ellen szegülni !”
 • 5. Mathiasking 2010. május 10. 10:18
  „Amennyiben banki hiba történt, viselje a bank a következményeket. De lehet hogy így szeretnének mégnagyobb hiány kasszát előállítani a fővárosi szadesz-maszop koalíció a figyuszkák részére. Sosem lehet tudni, nem-e Hagyó hagyatéka ez a tett is.”
 • 4. cyt 2010. május 10. 09:11
  „Mar elnezest, de milyen lehet az a "banki informatikai hiba", ami csak bizonyos bankoknal lep fel? Itt a BKV oldalarol van "hiba", az biztos. Vajon kik iranyaba??? Ha pontosan tudjak, hogy kiknel all fenn az eset, akkor azoknak nem kell utalni majd majusi bert junius elejen. Ez a megoldas - a jozan paraszti esz szerint. Persze eppen ez az, ami nem mukodik ma kishazankban.”
 • 3. atti414 2010. május 10. 08:04
  „Csak tudnám kivel kell beszélni az én munkahelyemen, hogy nálunk is legyen ilyen "baki" :-)))”
 • 2. Amira 2010. május 10. 08:01
  „Tuti nem utalnám nekik vissza! :)”
 • 1. varadipal 2010. május 10. 07:28
  „Oszd be és uralkodj!Holnap is lesz nap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célegyenesben a kormányzati átadás-átvétel


A tárcák többsége már felkészült a kormányváltásra; saját helyzetjelentésüket a kormány… Tovább olvasom