Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ismét felszólította okmányai leadására Gubík Lászlót a szlovák rendőrség

Ismét idézést kapott a szlovák rendőröktől a magyar állampolgárságát elsőként nyilvánosan felvállaló szlovákiai magyar, Gubík László – adta hírül a szabadujsag.com szlovákiai magyar hírportál szombaton.
Gubík László a hírportálnak nyilatkozva elmondta: az idézésben az szerepel, hogy személyazonossági okmányai, konrétan az útlevele leadása miatt hívják be a rendőrségre. Az idézés március 28-ára szól. Gubík Lászlót egy alkalommal, január 4-én már ugyanezzel az indokkal beidézték a rendőrségre, de akkor nem ment el. Gubík a mostani idézés kapcsán elmondta: ezúttal sem tesz eleget a felszólításnak.Rámutatott: furcsának tartja, hogy miért kellett a rendőrségnek három hónapot várnia az újabb idézéssel. Rámutatott: továbbra is azon a véleményen van, hogy a hatóságok megsértették alkotmányos jogait amikor megfosztották az állampolgárságától. Gubík László azonban elmondása szerint, tovább harcol jogaiért, és a hasonló helyzetben lévő állampolgárokat is erre biztatja.

Hozzátette: üdvözölne minden módosítást a kettős állampolgárság elleni törvény kapcsán, de az igazi megoldásnak a szlovák törvény két éve elfogadott módosítása, az úgynevezett „ellentörvény“ eltörlését tartja. Gubík László idézésével egyidőben két másik magyar állampolgárságát nyilvánossan felvállaló szlovákiai magyar, Dolník Erzsébet és Kassai Gyula is hasonló idézést kapott ugyanarra a napra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták a meggyilkolt vadász Szigetváron

Eltemették a március 16-án meggyilkolt vadászt Szigetváron. A család mellett több barát is… Tovább olvasom