Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Jogszerű volt a rendőrnő fegyverhasználata

Befejeződött a vizsgálat a késelő férfit ártalmatlanná tevő rendőrnő ügyében; a vizsgálat megállapította, hogy a rendőrnő jogszerűen és szakszerűen használta fegyverét - közölte a rendőrség a honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint vasárnap reggel egy férfi késsel támadt a nagykátai rendőrkapitányság intézkedő munkatársára. A rendőr zászlós többször is felszólította a férfit a fegyver letételére, majd egyetlen célzott lövéssel ártalmatlanná tette a támadót.

A rendőrséget azért riasztották vasárnap reggel, mert Sz. Károly el akarta vinni a négyéves fiát élettársa szüleinek kókai házából. A rendőrök intézkedésére a fiát magánál tartó férfi kést rántott, és öngyilkossággal fenyegetőzött.

A kiérkező járőrök időközben megállapították, hogy a 33 éves férfit a Püspökladányi Városi Bíróság rongálás miatt körözi. A férfi megpróbált elmenekülni, ám a rendőrség munkatársa utolérte. A férfi ekkor fia megölését helyezte kilátásba és ismét késsel fenyegetőzött. Amikor a támadó ismét a rendőr zászlós felé szúrt késével, a rendőrnő célzott lövést adott le az elkövető jobb karjára, mivel a kést a férfi a jobb kezében tartotta.

Sz. Károlyt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, a szakszerűen leadott lövés során sem a gyermek, sem mások nem voltak veszélyben - közölte a rendőrség. A nagykátai városi rendőrkapitányság munkatársát bátor helytállásáért Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismerésben részesíti - tette hozzá a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 8. rézike 2010. augusztus 12. 08:11
  „Ezt el is hinném, ha nem lett volna dolgom a rendőrséggel, ( nyugi, csak közúti szabálysértés , amit el sem követtem ) és tudjátok van a rendőrségi verzió, és van az igazság. Kíméletlenül a pofámba mondta a rendőr, hogy úgyis az lesz az igazság, amit ők tanúsítanak, MINDEGY HOGY ÉN MIT MONDOK, és mi a tényleges igazság.
  Ezzel a hozzászólásommal nem kívánom védeni a bűnöst, mert én - ha már lövök- úgy találtam volna el, hogy ne kelljen többet etetni, de a rendőrség ne nyilatkozgasson, mert ferde az ő verziójuk.”
 • 7. dublini 2010. augusztus 12. 00:16
  „Majd nemsokára jönnek az okosok, és jóóól kitalálják majd, hogy szegény késsel hadonászonak is vannak jogai, és hogy miért nem vizipisztollyal fröccskölték le elöször, meg ilyenek.... Már várom...”
 • 6. varadipal 2010. augusztus 11. 19:30
  „A térdére célzott, csak a szarházi belehajolt. Nem vizsgálgatni, kötelezővé tenni!”
 • 5. kekeczke 2010. augusztus 11. 18:34
  „A férfi ekkor fia megölését helyezte kilátásba és ismét késsel fenyegetőzött. . .”
 • 4. dodó 2010. augusztus 11. 17:27
  „Vacsora helyett egy jól meghurkolt kötelet ha kapna, talán öngyilkos lenne végre?”
 • 3. KolompárRómeó 2010. augusztus 11. 16:15
  „Tök jó, hogy a gyógyítása, a börtönbéli ellátása, a fűtés, a kaja, a könyvtár, minden az ÉN pénzemből megy. Jobb és olcsóbb lett volna, ha nem éli túl. Több marad nekünk.”
 • 2. sima 2010. augusztus 11. 16:09
  „Még öngyilkos sem lehet , inkább a rendőr lővi le.”
 • 1. gróf 2010. augusztus 11. 15:38
  „"A rendőrök intézkedésére a fiát magánál tartó férfi kést rántott, és öngyilkossággal fenyegetőzött."

  Nagy szerencse, hogy Lara Croft lelőtte, különben öngyilkos lett volna.
  Amikor elkezdett fenyegetőzni... na akkor kellett volt vége lennie a rendőri intézkedésnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 éves kislány a kutyatámadás áldozata

Súlyosan megsebesített egy 3 éves kislányt a családjuk kutyája szerdán Pilisvörösváron; a gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Tovább olvasom