Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Kedvezménnyel támogatja a kismamákat a szegedi egyetem

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara az idei évhez hasonlóan jövőre is 30 százalékos kedvezményt biztosít a távoktatásos, illetve levelező képzéseken résztvevő költségtérítéses kismama- hallgatók számára.
Mindez jelentős anyagi terhet vesz le a karra jelentkező fiatal szülő válláról, hisz egy átlagos szak önköltségeit nézve szemeszterenként csaknem hetvenezer forinttal kell kevesebbet fizetni így - közölte az egyetem pénteken.

A kedvezményt nem csak az anyukák, hanem a kicsivel otthon maradó apukák is igénybe vehetik, mint ahogy erre az idei évben is volt példa az egyetemen.

További segítséget jelent a távoktatásban résztvevők számára, hogy a Gazdaságtudományi Kar innovatív módszertani megoldásként lehetővé teszi a Skype használatát, illetve kifejlesztette az úgynevezett CooSpace programot. A kar elektronikus oktatási rendszere olyan virtuális teret biztosít a hallgatók számára, mely alkalmazkodik az egyéni igényekhez, így a mamák vagy a papák tetszőleges időben tölthetik le az előadások anyagát, bármikor online konzultálhatnak tanáraikkal és csoporttársaikkal, valamint a tanulás és a vizsgázás ütemét is maguk szabhatják meg - derül ki a közleményből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb terv az önkormányzati rendszer átalakításáról

Elodázhatatlan az önkormányzati rendszer teljes átalakítása, ennek újabb, átfogó tervét január első… Tovább olvasom