Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Készül az IPOSZ cselekvési terve

Az IPOSZ szerint a versenyképes adórendszer megteremtése, a foglalkoztatás bővítése, a feketegazdaság visszaszorítása, valamint a gazdaság igényeihez igazodó szakképzés megteremtése az új kormány első számú tennivalói közé tartozik, a kisvállalkozói munkaadói szervezet erre 2010. évi cselekvési programjában is kitér - közölte az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) sajtószolgálata.
A mikrovállalkozások helyzetének javítására irányuló 2010. évi cselekvési programot az ipartestületek regionális konferenciákon vitatják meg, a dokumentumot az IPOSZ május 27-ei közgyűlésen fogadják el.

A kisvállalkozói szövetség úgy látja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások sokasága került "padló közeli" helyzetbe. A mikrovállalkozások kilátástalan helyzetéhez a magas közterhek, a lakossági és az állami megrendelések csökkenése, a beruházásokra, a karbantartásra, a telephelyfejlesztésre szánt költségek radikális visszaesése, a tőkehiány vezetett.

A kisvállalkozások meglévő tartalékaikat már nem beruházásra, fejlesztésre, hanem a túlélésre fordítják - figyelmeztet a szövetség. Holott a mikro- és kisvállalkozások részvétele a foglalkoztatásban, a termelésben és a szolgáltatásban meghatározó, ezért fejlesztésük gazdasági és társadalmi érdek - mutatnak rá.

Az IPOSZ az új kormánytól gyors, ugyanakkor megalapozott, a vállalkozásokra és gyakorlati tapasztalataikra építő gazdaságpolitikát vár. A helyzetértékelésében, a kidolgozásában és végrehajtásában az érdekképviseletekkel történő hatékony, folyamatos együttműködést alapelvnek tekinti.

Az IPOSZ-t alkotó 238 jogilag önálló ipartestületbe - közöttük 30 országos szakmai szövetségbe - tömörült 42 ezer vállalkozás mintegy 250 ezer alkalmazottat, segítőcsaládtagot foglalkoztat, 7-8 ezer szakmunkástanulót képez, 200 kézműves és kisipari szakmát képvisel.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2010. május 12. 08:57
    „ez nagyon vicces...feketegazdaság elleni harc....ja persze....íróasztal mögül nem nagyon látható....hogy mi is a valóság....sokat járok a Cora és Metró közeli teleprészen...rengeteg új építkezés-felújítás-ablakcsere stb.....szinte mind fusiban ahogyan a szóbeszédből hallatszik.....mert úgy occcsóbb!!!!!! na ne má!!!!én ha ott dolgoznék-ahol- nem....elkérném a háztulajoktól a szerződést és aszámlát...és ha nem kapnak nem nagyon kéne meglepődni!!!!.....a sok helyíesírási hiba a cinizmusomból fakad...nem a véletlen vagy a tanulatlanságom műve!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végzet dalban elbeszélve - Joana Amendoeira ismét Budapesten

Újra Budapesten koncertezik Joana Amendoeira: a fiatal fado énekesnő a Millenáris Teátrumban egy… Tovább olvasom