Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Két mentőautó is elakadt a sárban, végül helikopter vitte kórházba a nőt

Két mentőautó is elakadt a folyamatos és heves esőzés okozta sárban pénteken Százhalombatta külterületén, útban egy betegért, az ellátásra szoruló nőt végül mentőhelikopter vitte kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
Győrfi Pál elmondta: péntek reggel egy Százhalombatta környéki kis házban élő 60 év körüli nőhöz hívtak mentőt, ám a helyszín közelében kiderült, hogy a szilárd burkolatú úttól körülbelül egy kilométerre lévő épülethez csak a szántóföldön át lehet eljutni.

A mentőkocsi szinte azonnal belesüppedt a felázott talajba, így annak személyzete gyalog, a sárban térdig gázolva indult tovább, hogy mielőbb lássák a beteget, s megtudják, milyen állapotban van - tette hozzá a szóvivő.

Mint mondta, azonnal a helyszínre küldtek egy négykerék-meghajtású, úgynevezett terepjáró mentőautót is, de a szántóföld közepén az is elakadt. Időközben kiderült, hogy a nő állapota nem súlyos, ám kórházba kell szállítani, ezért a lakásban lévő mentősök "szervezésbe" kezdtek. Mentőhelikoptert hívtak, amely az épület túloldalán végül le tudott szállni, majd egy budapesti klinikára vitte az asszonyt.

Töttős Györgyi, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI érdeklődésére a nem mindennapi esetről elmondta: a sárban elakadt két mentőautó kihúzásával az érdi tűzoltók is hiába próbálkoztak, így egy darut is odarendeltek, ám végül egy munkagép segítette szilárd talajra az összes járművet.

Olvasóink írták

 • 4. Vörcsi 2010. szeptember 18. 13:10
  „1. grof!
  Tényleg így volt, én még láttam! Ha baj volt a szomszédban, vagy messzebb de segítséget jöttek kérni, mindenki megmozdult, és segített amit tudott. Sajnos akkor is volt aki azért is, mert ha nem így tesz, a közösség nyiltan elítélte, és ellehetetlenítette volna.”
 • 3. tótkomlósi 2010. szeptember 17. 16:19
  „A sofőr nem láta, hogy sár van?
  Mi a fenének ment bele? Csodálkozik, hogy elakadt?”
 • 2. igazságkereső 2010. szeptember 17. 15:32
  „Úgy húsz évvel ezelőtt,amikor elkezdték az üzemanyagárakat nagyon drasztikusan emelni, azt mondták és írták,hogy azért teszik ezt,mert annak egy jelentős része az útalapba kerül és utakat fognak építeni, és főképp javítani! Mi lett ebből? nem kell Százhalombattáig elmenni,erre van példa elég Szegeden is, hogy az utak állapotát lehessen minősíteni? A szervizek sokat tudnának erről beszélni, de hová lettek azok a pénzek,melyeket az útalapba szándékoztak a folyamatos üzemanyagár emelésekkel tenni, mert hogy normálisan utat nem javítottak nem hogy Szegeden, de sehol az országban?! Szóval ebben az országban "össznépi lenyúlás" zajlott!Szeretném Scott Fitzgerald amerikai írót idézni: ..."tudomásul kell venni,hogy a dolgok megváltoztathatatlanok,ezért rá kell szánni életünket,hogy megváltoztassuk őket...."!Ehhez azonban fel is kellene nőni mindazoknak, akik csak ostobaságaikat képesek itt leírni,hogy fel tudják fogni az összefogás értelmét és hasznát,de hát sajnos újratermelődnek azok,akiknek IQ-ja sajnos még a 40-et sem éri el! Ezen kellene végre változtatni,mert ugye nagyra szabták a jó isten állatkertjét és alacsony a kerítése.....”
 • 1. gróf 2010. szeptember 17. 15:25
  „Régen ezt a köves útig dutrával vagy MTZ-vel oldották meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok negyede funkcionális analfabéta?

Funkcionális analfabéta?A lakosság 13 százaléka, vagyis mintegy kilenc millió állampolgár minősül… Tovább olvasom