Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre.

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni, személyi sérülés nem történt, de a kár meghaladja a 100 millió forintot.

A szállodarészben vendégek nem tartózkodtak, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak azonban el kellett hagyniuk az épületet. Az egyik szemtanú az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, a tűz az apartmanszálló épületének teljes tetőzetére kiterjedt. A később már tíz gépjárművel, köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek elmondta: a négy városból összesen 40 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A tűz mintegy 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletének kora reggeli közlése szerint a lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni a tűzoltók. Munkájuk során két irányból meg kellett bontaniuk a tetőt, így belülről, az álmennyezet felől is. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.

Az MTI tudósítója éjszaka a helyszínen úgy értesült: a szálloda főépületétől különálló épületnek csak a tetőterében, az ott kialakított szolgálati lakásokban tartózkodtak lakók, vendégek éppen nem voltak a szállóban. Az ötszintes ház tetejét fémborítás fedte, a tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezett.

A Zalakaroson a legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának a honlapja szerint 221 szobája van.

Szállodatüzek Magyarországon

2005. október 5. - Öngyilkosság okozott tüzet a zalakarosi Freia szálloda egyik szobájában. A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, s a lángra kapott szobában egy női holttestre bukkantak. Az öngyilkos nő búcsúlevelet hagyott a portán.

2005. szeptember 6. - A bükfürdői Répce Szálló egyik hatodik emeleti szobájában valószínűleg elektromos zárlat következtében nagy füsttel járó tűz keletkezett. Nem sérült meg senki, a szálloda egy részét rövid időre kiürítették.

2006. szeptember 10. - Kigyulladt a budapesti Marriott Hotel tetején lévő reklámtábla, s a tűz átterjedt a légkondicionáló berendezésekre. Az épületet rövid időre kiürítették, személyi sérülés nem történt.

2006. november 3. - Budapesten, a XVI. kerületi Veres Péter úton kigyulladt egy kétemeletes szálloda tetőszerkezete. Személyi sérülés nem történt, az épületet a füst miatt kiürítették.

2007. augusztus 20. - Kis erejű robbanás történt Budapesten, egy III. kerületi munkásszálló egyik hatodik emeleti szobájában. A detonáció következtében kisebb tűz ütött ki. Személyi sérülés nem történt.

2007. október 27. - Tűz ütött ki a budapesti Radisson SAS Béke Hotelben, de a tűzoltóknak sikerült eloltani a hotel tetőterében égő gépészeti berendezést. A vendégeket biztonsági okokból kikísérték a VI. kerületi, Teréz körúti szállóból, de a tűz senkit nem veszélyeztetett.

2008. június 28. - Kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel. A négyszintes épület földszinti kapcsolószekrényéből indult ki a tűz, majd átterjedt egy 150 négyzetméteres szárító-, mosóhelyiségre, a lakrészt nem érintette. 160 embernek kellett elhagynia az épületet, személyi sérülés nem történt.

2008. augusztus 25. - Kigyulladt a Balaton Szálló Keszthelyen. A kétszintes épület 60 méter hosszú nyeregtetője teljes terjedelmében égett. A szálló nem működött, az épületben nem voltak vendégek. A vizsgálat eredménye szerint a tüzet gyújtogatás okozta.

2008. december 27. - Kiégett egy székesfehérvári csárda és fogadó szaunája. Két embert mentettek ki a tűzoltók a füsttel telítődött épületből.

2009. február 18. - Sümegen leégett a Király panzió beépített tetőtere és éttermi része. A tűzben felrobbant egy gázpalack, de személyi sérülés nem történt.

2009. március 20. - A mezőkövesdi Zsóry Hotel szaunájában tűz keletkezett, emiatt a háromszintes épületet elárasztotta a füst. A lángokat a tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt.

2009. július 27. - Budapesten, a III. kerületi Márton úton egy szálloda tetőszigetelése mintegy két négyzetméternyi területen égett, a tüzet a nagy erőkel kivonult tűzoltók eloltották. Az épületet rövid időre kiürítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP ötvennél több egyéni mandátumban bízik

A Népszabadság információi szerint egy, az MSZP-ben készített belső felmérés azt állítja: valamivel… Tovább olvasom