Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Klik: megérkeztek a számlákra a pedagógusbérek

A napvilágot látott információkkal szemben csúszásról nincs szó - mondta Marekné Pintér Aranka, a Klik megbízott vezetője.
Hétfőre megérkeztek a bérek a közoktatásban dolgozó pedagógusok számlájára - mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megbízott vezetője.

Marekné Pintér Aranka úgy fogalmazott: a napvilágot látott információkkal szemben csúszásról nincs szó, a Munka törvénykönyve minden hónap 10-ei határidőt szab, és ha ez a nap hétvégére esik, akkor kell az előtte való munkanapon megkapniuk az érintetteknek a béreket. Ettől eltérő rendelkezést közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény nem tartalmaz - rögzítette. Megjegyezte: a köztisztviselői törvény minden hónap 5-ét írja elő.

Kiemelte: a kincstárral megállapodást kötöttek arról, hogy közvetlenül utalja a béreket, és erre a Klik az anyagi fedezetet minden hónap utolsó munkanapjáig biztosítja. A kincstár pedig ezután minden hónap első munkanapján elindítja a bérek utalását.

Ez most február 1-je, péntek volt, és hétfőre megérkeztek a számlára a bérek - fűzte hozzá.

Hozzátette: számára is érdekes volt hallani a csúszásról szóló híradásokat, és nem gondolta volna, hogy már 1-jén várják a béreket az érintettek.

Marekné Pintér Aranka jelezte: a fent ismertetett módon történik majd a jövőben is a bérek kifizetése.

Olvasóink írták

 • 2. nnke 2013. február 08. 21:30
  „Igen, és az óraadók, akiknek két hónapi fizetéssel, útiköltséggel tartoznak? Az önkormányzat meg a KLIK egymásra mutogat, a dolgozó meg menjen a semmi fizetéséből dolgozni, természetesen mosolyogva, hisz a gyerekek nem tehetnek az egészről.
  Vagy pont az a cél, hogy magától mondjon fel? Azt se tudják, kihez fordulhatnának, csak hitegetik őket! Miért? Így becsülik meg a munkájukat...”
 • 1. roxper 2013. február 04. 16:58
  „Egy részük már megkapta 1-jén, a többség viszont joggal tette szóvá a késést, van az a bizonyos harmadikai szabály, amiről hallgatnak a sárosak.

  Továbbá nem ártana ha őszintén, csúsztatások nélkül beszélne a pedagógusok 2 havi utazási támogatásáról, nem kis pénzzel lógnak a vidékről bejáróknak, netán március 5-ig kicsengetik, vagy 2 havi hiány ellenére is kérjenek kölcsön a családtagoktól, hogy bérletet tudjanak venni és be tudjanak járni dolgozni és lesz olyan kegyes a kik hogy húsvétig megtéríti?

  Hunnia 2013, nem csak wc papír, meg kréta nincs, de már dolgozni se tudnak bejárni a tanárok, ettől függetlenül minden rendben és csupa sikertörténet az fideszesítés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának ütközött egy autó Budapesten

Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi, aki autójával a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáró közelében fának ütközött hétfőn. Tovább olvasom