Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kockázatokat hordoz a 2010-es büdzsé

Nemcsak a válság alakulása jelent kockázatot a következő évek várható gazdasági növekedésére, hanem a hazai társadalmi-gazdasági és alkalmazkodási tényezők is, közöttük a nagy ellátórendszerek helyzete - véli az Állami Számvevőszék a 2010-es büdzséről készített jelentésében.
A számvevőszék honlapján közölt dokumentumban az ÁSZ megjegyzi, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslat makropályája számos kockázatot hordoz.

A számvevők kifogásolják egyebek között, hogy az előterjesztő egyes törvényi előírásokat ismét nem a költségvetési törvényjavaslat benyújtásakor, hanem később, a fejezeti indokoló kötetek részeként teljesíti.

Olvasóink írták

 • 5. lidocain 2009. szeptember 25. 17:03
  „miféle kockázatot? hiszen dübörög a gazdaság,nagy a jólét és ugrásra kész a pannon puma...”
 • 4. KovácsPistike 2009. szeptember 25. 13:45
  „... és kormányzati többségüknek köszönhetően megszavazzák.”
 • 3. KovácsPistike 2009. szeptember 25. 13:43
  „" azt ne várjuk el, hogy ne lopjanak ha azt törvényesen megtehetik"
  A saláta törvényeket is azok az erkölcsi nulla emberek alkotják, akik ott ülnek benn.”
 • 2. nemecsekerno_007 2009. szeptember 25. 13:36
  „1. KovácsPistike
  "A kormányban, a kormánypártok soraiban sajnos nem demokraták ülnek."
  "Üzletemberek költöztek be a parlamentbe, akik nem tudják, hogy mi fán terem az erkölcs"

  Nyílván valami minimális erkölcsi tartás elvárható a politikusoktól, de azt ne várjuk el, hogy ne lopjanak ha azt törvényesen megtehetik. Ha a rendszer engedi, hogy a közpénzeket bármire használják, akkor ne csodálkozzunk semmin. A mostani kabinet megfúrta az ún. "közpénzügyi csomagot" ami kiiktatta volna a rendszerből azt, hogy a politikusok játszadozzanak a közpénzekkel. Egyik ellenzéki erő sem tiltakozott, még a Jobbik sem, még csak nem is beszéltek róla. Helyette megint jön mindenki az egészségügyet, rendőrséget meg mit tudom én még mit érintő lózungokkal. Ez a legnagyobb baj. Ebből látszik, hogy lényeges kérdésekben ezek nagyon is egy követ fújnak. Magukat nem akarják korlátozni. És a lakosság egyáltalán nem reagált erre - már a közpénzügyi csomag megfúrására- hanem helyette beveszi ezt a Magyar Gárdás, melegfelvonulásos, kórházmentéses, romaintegrációs média- maszlagot. Nemrég feltették az állami cégek vezetőinek fizetését a netre. Na, nesztek egy kis csont játszadozzatok. Innentől kezdve tényleg mindegy, hogy ki terelgeti a birka népet :(”
 • 1. KovácsPistike 2009. szeptember 25. 13:20
  „A "makropálya számos kockázatot hordoz", pedig Gyurcsányék "pályára állították a gazdaságot":

  Gyurcsány Ferenc (Az Európai Kereskedelem Napja, 2007.november 5):
  "Ebben a másfél évben, ami lassan mögöttünk van a kormányalakítás óta, a makrofolyamatokat tekintve lassan pályára állítottuk a gazdaságot. Lassan. Küzdelmes és nehéz dolog volt, de elérjük azt a pontot, ahonnan már van olyan alap, amire lehet építeni."

  vg.hu:
  "Az egyébként is rossz magyar makrogazdasági fundamentumok 2008 végétől már drasztikusan romlani kezdtek és a külső egyensúlyi helyzet stabilizálása érdekében már IMF hitelfelvételhez folyamodott az ország."
  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=288590

  Gyurcsány Ferenc (Az Európai Kereskedelem Napja, 2007. november 5):
  "Egyre inkább nem az lesz a kérdés, hogy erősek ezek az alapok újra és teherbíróak - lásd a tegnapi Fitch-jelentést, ahol Magyarországot, a különböző magyar hiteleket, adósságokat végre újra fölértékelik."

  vg.hu:
  "A Fitch hitelminősítő például már kilátásba helyezte besorolásunk tovább rontását, az ország nem volt olyan messzire attól, hogy bóvli kategóriába sorolják a magyar állampapírokat, ami beláthatatlan következményekkel járt volna."
  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=288590

  A kormányban, a kormánypártok soraiban sajnos nem demokraták ülnek. Üzletemberek költöztek be a parlamentbe, akik nem tudják, hogy mi fán terem az erkölcs. Demokrácia pedig jól tudjuk nem létezik demokraták és erkölcs nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Zoltán: Rendkívüli év lesz 2010

Rendkívüli év lesz a világgazdaságban 2010, ezért a magyar büdzsé is rendkívüli lesz - közölte az… Tovább olvasom