Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Kordonnal készülnek a Jobbikra

Budapest - A Kossuth tér környékén a Jobbik és a Civil Összefogás Fórum kíván tüntetni.
Várhatóan lekordonozza a Köztársasági Őrezred kedden, a Gyurcsány Ferenc elleni konstruktív bizalmatlansági indítvány vitájának napján, a Parlament és a környezetében lévő kormányzati épületek környékét.

A Köztársasági Őrezrednek a rendőrség internetes oldalán nyilvánosságra hozott rendelkezése szerint rendőrségi fémkordonnal fogják lezárni a Kossuth teret a Parlament előtt, a villamos sínek vonalán. Az Őrezred parancsnoka rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz tartozó terület lezárásáról is. Az indoklás szerint ezekkel az intézkedésekkel biztosítható az érintett épületekbe "belépésre jogosult, ellenőrzött személyek, és az épületek biztonsága" és az intézmények zavartalan működése.

Az őrezred parancsnoka elrendelte a Képviselői Irodaház környékének lezárását is a Jászai Mari térig. Az indoklása hasonló a Parlament, a MEH és az IRM lezárásánál ismertetetthez. A különbség, hogy a rendelkezés nem említi a rendőrségi fémkordonokat.

A Jobbik a Parlament illetve a Kossuth tér körbevételére készül kedden. A párt korábbi közleményében azt írják, hogy Bajnai Gordon és "kordonkormánya" a választások megkerülésével akar hatalomra kerülni, ezért a Jobbik már egy hete, a villája előtti tüntetésén bejelentette: a parlamenti szavazás idején, április 14-én a Kossuth térre vonul. A Parlament környékére egyébként több radikális szervezet is tüntetésre készül.

Demonstrációt tervez a Civil Összefogás Fórum is, melynek tagjai az Alkotmány utca és a Kossuth tér torkolatánál kívánnak nagygyűlést tartani, az országgyűlés feloszlatásáért és előrehozott választásokért. A szervezet egyébként nemrég hasonló céllal a Hősök Terén tartott demonstrációt amire több ezer résztvevő ment el.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. flexsnake 2009. április 12. 12:40
  „26. remélem visszarendeltek téged gyógykezelésre.”
 • 27. abdul66 2009. április 12. 08:20
  „Az szdsz-nek végleg befellegzett.Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról a fideszbe,és új pártokat alapítanak az ország tönkretevői,pl. Humanista Párt,Lehet Más a Politika,Magyar Szociális Zöld Párt, stb. más köntösben,ugyanazzal a nemzetromboló tartalommal.Észnél kell lenni,mert ha sikerül megtéveszteni a gyanútlan,politikából kiábrándult magyar szavazókat,minden kezdődik elölről,csak sokkal durvábban.”
 • 26. flexsnake 2009. április 11. 19:28
  „15. kezeltesd magad.

  21. ,,hozzád hasonlók" ,,mi" meg ,,ti" te melyik országban élsz? Itt nincs mi meg ti hanem van politika meg van közember. Ha valamelyiket akadályozzák akkor azt meg kell szüntetni. Ha az utca nem használható arra ami, közlekedésre akkor az ezt akadályozó tényezőt megszüntetik. Ha ezek embereknek mondott tárgyak akkor meg őket. Ha bajod van a kormánnyal akkor az erre létrehozott fórumon, vagyis népszavazás útján jövőre váltasz.
  Ha ezt megkerülöd akkor meg számíthatsz rá hogy felelőségre vonnak. Ne akadályozd a közlekedést, ne tarts fel embereket. Ez ilyen egyszerű.

  2..igen, mikor bilincsben vittelek el az óráról téged. Fának az alsó része ami a tápanyagot szívja fel.”
 • 25. flexsnake 2009. április 11. 19:28
  „15. kezeltesd magad.

  21. ,,hozzád hasonlók" ,,mi" meg ,,ti" te melyik országban élsz? Itt nincs mi meg ti hanem van politika meg van közember. Ha valamelyiket akadályozzák akkor azt meg kell szüntetni. Ha az utca nem használható arra ami, közlekedésre akkor az ezt akadályozó tényezőt megszüntetik. Ha ezek embereknek mondott tárgyak akkor meg őket. Ha bajod van a kormánnyal akkor az erre létrehozott fórumon, vagyis népszavazás útján jövőre váltasz.
  Ha ezt megkerülöd akkor meg számíthatsz rá hogy felelőségre vonnak. Ne akadályozd a közlekedést, ne tarts fel embereket. Ez ilyen egyszerű.

  2..igen, mikor bilincsben vittelek el az óráról téged. Fának az alsó része ami a tápanyagot szívja fel.”
 • 24. Power 2009. április 11. 17:10
  „Még Kiss Péter (MSZP) is óvakodik Gyurcsány haverjától, Bajnaitól.”
 • 23. Power 2009. április 11. 16:00
  „Thaiföldi kormányellenes tüntetők:
  "Szeretjük a demokráciát, de igazi demokratikus és becsületes vezetőkre van szükségünk."”
 • 22. Power 2009. április 11. 15:24
  „F13-nak: "megette a fene ha nem lőnek fejbe azért mert közterületen akadályozod az emberek alkotmányos jogait"
  Flexi! ne haragudj a kérdésemért: jártál egyáltalán iskolába? :)”
 • 21. KovácsPistike 2009. április 11. 15:04
  „20. hozzászólás robinhood46 2009.04.11. 14:56
  Le sem tagadhatnád az érdekeltségedet. Pontosan erről van szó, a hozzád hasonló önző alakokról, akik nem ismerik a demokrácia játékszabályait.”
 • 20. robinhood46 2009. április 11. 14:56
  „Kedves 751510

  Az, hogy leszarod Viktort, azt sok ember helyeselné. Majd tedd egyszer fel neki a kérdést, hogy mikor lesz olyan bátor, hogy Gy.F-el egy TV vitát folytasson. Egyszerűen a gazdaságról.
  A Viktor hamarosan szembesül majd azzal, hogy megakadályozott alapvető dolgokat Mo.-n. Neki kell majd kb. 80 kórházat bezárni, megszüntetni a Gyest. Ha a hangulat ellene fordul, akkor jön az előre hozott népszavazás? Mi lesz, ha lesz egy nálánál is nagyobb szélhámos, aki azt igéri minden gyűlés után, ... elzavarjuk, ... még egy hónapot adunk nekik, ... börtönbe juttatjuik őket.
  A Viktor nagy szervező. Az egysezer biztos. Kormányra akar kerülni, és nem meri megmondani, hogy mi lesz a program. Ilyen a világon nincs. Csak a hülyék országában. Üdv. Robin”
 • 19. nanemaaa 2009. április 11. 14:37
  „Egyetértek azokkal, akik új választásokat akarnak. Hiszen a parlamentben nem olyan emberek munkálkodnak, akiket megszavaztak. Ez által javaslom, hogy szüntessük meg a parlamentet is! Minden kérdésben döntsön népszavazással az istenadta nép. Nevezzük át államformánkat köztársaságról népköztársaságra! És ha véletlenül nem szavazza meg a sokhülye, amit a tüntetők akarnak, akkor az automatikusan kerüljön megsemmisítésre, hiszen akkor az választási csalás volt. Vagy még egyszerűbben is lehetne. Szavazzanak a Kossuth téren tömegelők felkiáltással. Aki leghangosabban üvölt, annak van igaza.
  Hiszen ők a többség...nemdebár? És akkor mi leszünk a 2-3000 barom országa. Nem tűnt még fel senkinek, hogy bár eddig is vízfejű ország voltunk, de most is csak Pesten mennek a balhék? Talán azért mert ott jobban látszanak, és a Fradi sem szerepel már olyan jól mint régen? (biztos az is komcsi lett)
  Gratuálok a beszűkült agyúaknak.”
 • 18. KovácsPistike 2009. április 11. 14:17
  „Sallai 2009.04.11. 13:54
  "Minisztériumba is vannak hibák..." - nem is kicsik! Pedig volt programjuk. Ha ez az "Új Magyarország", akkor köszike, de nem kérek belőle.
  Remélem Gyurcsány is a többszörösen büntetett faterja sorsára jut. Nem érdemelnek mást. Egy országot nem lehet büntetlenül tönkre vágni. Orbánt egy lapon nem lehet említeni ezzel a "csőcselékkel".”
 • 17. 751510 2009. április 11. 14:12
  „Sallai

  Leszarom Viktort. És valóban járnak a villamosok, jön a gáz, van áram, néha még a rendőrök is végzik a feladatukat. Az nem számít, hogy a GDP zuhan, az államadósság soha nem látott magasságokban, az államháztartás hiánya úgyszintén, mindezek ellenére az állami tulajdon rohamosan apad. Nem baj, lényeg, hogy jár a villamos Hidd el, Albániában is áram jön a konnektorból, s ott is fűt a kályha.”
 • 16. Sallai 2009. április 11. 13:54
  „751510! "Ha te így végeznéd a munkád, mint ahogy ők teszik az övékét, már rég elküldtek volna a picsába."
  Miről beszélsz? Működik az ország milyen szöveg ez? Az hogy nem Orbán vezeti ezeket akkor az már nem is lehet jó??? Működnek az iskolák a korházak a rendőrség az áramellátás, gázellátás stb sorolhatnám órákig. Valószínűleg nagy gáz nem lehet a munkával. Honnan tudod hogy ki végez mit és jól? Ja a Viktor megmondja? Az más! Télleg pl Szeged se működik nem jár a villamos Nincsenek iskolák 3 éve nem működik a korház nem fűt a kályha. Normálisak vagytok vagy teljesen elvette az eszeteket a gyűlölet! Minden működik mindenki végzi a munkáját ki jól ki rosszabbul. Minisztériumba is vannak hibák biztos ahogyan egy iskolában egy korházban mindenütt. ÁÁÁ tök felesleges amit írok”
 • 15. correct 2009. április 11. 13:53
  „Örömmel látom,hogy a hozzászólókzöme mind idióták és összevissza beszélnek.
  Kivétel flex aki szintén nem golyóálló de még ütésállónak sem mondható!

  Fújja a 60 éve beleitatott baromságokat amiket ha járt egyáltalán iskolába belevertek.

  A rendőrség munkáját pedig ne firtassuk!
  Erőszakoskodó rendőr ,korrupcióba keveredett rendőr,szemkilövő rendőr,cserbenhagyó gázoló rendőr....
  ETC !
  az állomány 30%-a 1 órán belül bevethető!! Ugye flex!
  De hol ?
  Az ország nagy és nem csak Judapest létezik!

  Flex,2400 nettóért adózás nélkül én nem mehetnék köcsög magyarozni és kardlapozni járókelőket???”
 • 14. flexsnake 2009. április 11. 13:46
  „3. megette a fene ha nem lőnek fejbe azért mert közterületen akadályozod az emberek alkotmányos jogait. A politika a parlamentbe való. Aki utcára viszi azt le kell csukni.”
 • 13. flexsnake 2009. április 11. 13:46
  „3. megette a fene ha nem lőnek fejbe azért mert közterületen akadályozod az emberek alkotmányos jogait. A politika a parlamentbe való. Aki utcára viszi azt le kell csukni.”
 • 12. Sallai 2009. április 11. 13:45
  „Orfeusz! Jogállamról beszélsz! És a TE viktorod miről beszél amikor azt mondja illegitim? Az alkotmánynak monddellent. Nem illegitim a kormány 4évente van választás egy kormány 4évre szól. Lemondott annak a vezetője és egy új ember fogja irányítani az országot. Választás jövő év tavaszán!! A kormány nem bukott meg. Nem is fog parlamentbe többséggel bírnak. És még lehetne sorolni a jogállam jogainak eltiprását,amit a Fidesz talál ki. Az embereket tömik ezzel a sok hülyeséggel. És TE be is veszed mert baromi jó szónok a Viktorod és hipnotizálja az embereket. És tök mindegy hogy én kit támogatok a tények azok tények. Mást se csinál a Fidesz csak félre beszél csak már nem veszitek észre.Aki kimegy a munkahelyéről, nem vesz részt a munkába amikor a miniszterelnök beszél az nálam eleve elvágta magát. Ha én ezt megcsinálnál akár egyszer is kirúgnának Ti meg tapsoltok nekik hogy azért a fizetésért amit Ti meg én adok nem dolgoznak meg. Csak hátráltatják az ország működését persze hogy nem lehet így normálisan kormányozni. Van többszázezer baloldali szimpatizáns is ne agóddj csak ők nem mennek az utcára nem keresik a balhét.”
 • 11. 751510 2009. április 11. 13:31
  „Sallai

  Mi ez a hülyeség, hogy nem tudnál bemenni a munkahelyedre??? Ha te ígfy végeznéd a munkád, mint ahogy ők teszik az övékét, már rég elküldtek volna a picsába. DE van, akiket nem lehet elküldeni.”
 • 10. mocskos 2009. április 11. 13:29
  „Mar megint ez a kommunistak fele huzodas a dm reszerol! Pedig mar tobben is szoltunk akik mult vasarnap reszt vettunk a tiuntetesen,hogy nem tobb tizezren hanem tob szazezren voltunk!!!!”
 • 9. Orfeusz 2009. április 11. 13:21
  „Sallaikám. Szerinted kell a kordon. Talán még a pesti Andrássy u. 60-ban is kinyittadnád a cellákat. Neked jó az, ha ajogállamot úgy eltiprják, mint a hangyákat az úton. Tán csak nem voltál fő-fő munkásőr elvtárs?”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb gyes, kevesebb gyerek

Az anyák 86 százalékát befolyásolná a gyes és a gyed lerövidítése abban, hogy hány gyereket vállalna még - derül ki egy 1300 nő megkérdezésével készített felmérésből. Tovább olvasom