Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Kötbért kell fizetnie Lauder cégének

Jogerősen 131 millió forint késedelmi kötbért kell fizetnie Ronald S. Lauder cégének, amiért megszegte a magyar állammal kötött kaszinókoncessziós szerződést.

Jogerősen 131 millió forint késedelmi kötbért kell fizetnie Ronald S. Lauder cégének, amiért megszegte a magyar állammal kötött kaszinókoncessziós szerződést - számol be a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap pénteki számában a Fővárosi Ítélőtábla döntéséről.

A Magyar Nemzet írása szerint a Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki döntése kimondta: Lauder cége nem csupán 356, hanem összességében 533 napot késett azzal, hogy beszámoljon az államnak a sukorói King's City-beruházás megvalósításának folyamatáról, amit a szerződés alapján félévente kellett volna megtennie.

Az ítélet szerint az üzletembernek magánvagyonával kell kezeskednie az összeg megfizetéséért - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Hírlapnak Bártfai Beatrix, a magyar államot képviselő ügyvéd úgy értékelte, hogy az állam számára igen kedvező, egyben megnyugtató ítélet született. Szerinte a kezességvállalás megállapításának azért is van jelentősége, mert a jelenleg felfüggesztetés alatt álló, a meghiúsulási kötbérről szóló, úgynevezett alapügyben jóval nagyobb összegről, több mint kilencszázmillió forintról van szó, márpedig a mostani határozat alapján, már ott sem lesz vitatható, hogy Lauder úrnak helytállási kötelezettsége van - írja a Magyar Hírlap.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglőttek egy férfit csütörtökön este Budapesten

Az autóban ülő egyik férfi eddig ismeretlen okból fegyverrel leadott egy lövést, majd elhagyta a… Tovább olvasom