Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kovács László szerint a Fidesznek nincs gazdasági stratégiája

A Fidesznek semmilyen elképzelése nincs a gazdaság fejlesztésére - jelentette ki Kovács László, az MSZP alelnöke pénteken Debrecenben.
"Amennyire van stratégiája a Fidesznek a demokrácia lebontására, annyira nincs a gazdaság fejlesztésére" - mondta a politikus egy hajdú-bihari pártfórumot megelőző sajtótájékoztatón.

A gazdaságban nem enyhültek, hanem súlyosbodtak a problémák - utalt Kovács László az államháztartási hiány és a munkanélküliek számának növekedésére.

A Széll Kálmán tervet Orbán Viktor megszorító csomagjának nevezte, amely szerinte a társadalom legsérülékenyebb részétől von el pénzeket a gyógyszertámogatás átalakításával, a munkanélküli ellátás, a közmunkaprogramok, a nyugellátás átalakításával.

A volt uniós biztos, egykori külügyminiszter kifogásolta Orbán Viktor "harcmodorát" is. Kovács László egy elemzést idézett, miszerint a kormányfő az elmúlt hónapokban többször használta a harc kifejezést, mint az unós tagállamok összes többi miniszterelnöke együttvéve.

Idézve a miniszterelnök szavait, amikor Brüsszelt az elnyomó Bécshez és Moszkvához hasonlította, illetve az unió soros elnökeként azt mondta, hogy nem hisz az EU-ban, Kovács László azt javasolta: ne az unió ellen harcoljon a miniszterelnök, hanem például a magyarországi szegénység ellen.

Csabai Lászlóné, az MSZP elnökségi tagja a szombatra tervezett szakszervezeti demonstráció kapcsán kifejtette: ma már nincs más lehetőség, mint az utcára menni, s megmutatni a kormánnyal szembeni elégedetlenséget.

Ma még nem biztos, hogy sokan mennek az utcára, mert félnek az emberek, de eljön az idő, amikor már nincs mit veszíteni - tette hozzá.

Kovács László ezzel összefüggésben megjegyezte: kifejezésre kell juttatni a kormánnyal szembeni kemény ellenvéleményt, s ebben jelentősen felértékelődik az utcai demonstráció szerepe.

A szocialistáknak ugyanakkor a tiltakozás mellett alternatívát is meg kell fogalmazniuk a kormánnyal szemben - hangsúlyozta az MSZP alelnöke Debrecenben.

Olvasóink írták

 • 14. papsajt 2011. április 12. 07:54
  „14. 9349779 2011.04.09. 11:23 - igen ez így igaz. a jelen kormánya sem jobb mint eddig volt.
  Csak más nevet adtunk a gyereknek.”
 • 13. papsajt 2011. április 09. 09:56
  „Kovács Lászlónak üzenem,hogy az mszp-nek se volt jobb stratégiája. Vegyünk fel sok-sok IMF hitelt és osszuk szét magunknak offshore cégeken keresztül és a felét adjuk a bankoknak,hogy válság idején is 300milliárdos hasznot realizálhassanak. most de jó lett nekünk. hazaárulók”
 • 12. queenmargareth 2011. április 09. 07:39
  „most mit írjak, igaza van sokmindenben.Csak ettől, hogy ezeket kijelentette:amit tudunk és érzünk:nem lesz jobb:(”
 • 11. deszkás 2011. április 09. 07:30
  „A cocalisták helyett akik ugyanilyen képtelek voltak a gazdaság felépitésére majd meg KELL barátkoznotok a Kinai kommunistákkal. Na, azokat etásozhatjátok. Még hogy kirobbanó formában a magyar ugyan ugyan ezek lózungok.Ha már a feudalizmus visszaépitése nem megy.”
 • 10. klj_54 2011. április 09. 06:34
  „8. frakk 2011.04.08. 21:12
  /off
  Hódmezővásárhely, Esztergom, Debrecen mennyit fejlődött fideszes vezetésükkel?
  /on”
 • 9. Gideon 2011. április 08. 22:44
  „kutyuli, a kormány se tett hozzá semmit, a németeknél beindult a növekedés, ezért a külföldi, jórész német tulajdonú nagyvállalatok fokozni tudták a termelést és az exportot, miközben idehaza még importhoz is túl csóró mindenki.”
 • 8. frakk 2011. április 08. 21:12
  „Jajj , azt elfelejtettem hozzátenni: Szeged gazdasága szinte semmit sem tett hozzá ehhez a kirobbanó gazdasági növekedéshez. Itt még egyedül az országban még mindig szoci vezetés van. Megérdemeljük.”
 • 7. frakk 2011. április 08. 21:10
  „"Kirobbanó formában van az exportunk: a KSH becslése szerint [1] februárban a kivitel meghaladta az 1800 milliárd forintot, a behozatal 1584 milliárd volt. Euróban számolva a kivitel 27, a behozatal 20 százalékkal nőtt tavaly februárhoz képest. A 221 milliárdos (816 millió eurós) többlet messze felülmúlja a várakozásokat, történelmi csúcsot jelent.
  A többlet egyébként duplázódott egy éve alatt, ami elsősorban a német import növekedésének köszönhető. A német gazdasággal való szimbiózis a mi esetünkben különösen látványos, az exportnövekedésünk ugyanis szinte hajszálra megegyezik a német import februári 27 százalékos növekedésével."”
 • 6. jozko 2011. április 08. 21:04
  „Amit Orbánék tényleg rosszul csinálnak:

  túl sokat gatyáznak az elvtársak elszámoltatásával.
  Persze egy mércével mérve jónéhány, a Fideszhez közel férkőzött érdekember is képbe kerülne...

  Ha Orbán Viktor rendet vág ebben a dzsumbujban-megnyeri a csatát és az emberek bizalmát!
  Ha nem tud felülkerekedni az "elkötelezettségein" - ha nem talál és nem állít maga mellé
  megfelelő szövetségeseket :
  el kell viselnie még az ilyen bukott pártvezérek mocskolódásait is!

  Márpedig /Marosán elvtárs szerint/ a kommunistákat különleges anyagból gyúrták...
  Láttuk, látjuk.”
 • 5. achilleus 2011. április 08. 20:12
  „"kifejezésre kell juttatni a kormánnyal szembeni kemény ellenvéleményt, s ebben jelentősen felértékelődik az utcai demonstráció szerepe."

  Az utcákon közlekedjenek, mondta Medgyessy Péter, s nála talán csak Kovács László és Lendvai Ildikó ejtette ki többször a drámai szavakat: ,,utcára vitték a politikát". Gyurcsány Ferenc pályakezdő miniszterelnökként nyilatkozta 2004-ben: ,,Orbán Viktor azzal, hogy utcára vitte a politikát, aláássa a parlamentáris demokráciát annak érdekében, hogy visszaszerezze 2002-ben elvesztett hatalmát."”
 • 4. antikos 2011. április 08. 20:07
  „Gatyás Kovács elvtárs húzzon már el ebből az országból örökre! Az más kérdés, hogy Orbán nem jól csinál valamit...”
 • 3. babar 2011. április 08. 19:50
  „Hehe!
  Az ilyen arcok miatt nem lesz esélye sem a cociknak leváltani a fideszt. Bár a támogatóik is túlkorosak. Néha az ATV-s műsorvezető sem tudja kivárni szegénykéim mondanivalóit...
  Szegény Józsibácsi a lépcsőházból sem tudta már kivárni, míg Ferenc császár visszatérhet...”
 • 2. N.P. 2011. április 08. 19:47
  „Ez nem igaz! Igen is van stratégiájuk: "az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára."”
 • 1. klj_54 2011. április 08. 19:37
  „Mi ebben az újság?
  Ezt tudja minden magyar ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 autó ütközött az M1-es autópályán: 1 súlyos, 3 könnyű sérült

Tizenegy autó ütközött az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávján a 32-es kilométer közelében,… Tovább olvasom