Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Közvélemény-kutatás: egyre rosszabb a vélemény az egészségügyről

Romlott az orvosok és a lakosság egészségügyről alkotott véleménye, már a következő öt évre sem várnak jelentős javulást - összegezte a GFK Hungária és a Szinapszis közös kutatásának eredményét a pénteki Magyar Nemzet.
A kutatás szerint a lakosság és az orvosok elsősorban terveket és ötleteket látnak, de ezek megvalósulását nem. Ezzel szemben jelentős forráskivonást észlelnek, és tartanak attól, hogy ez még folytatódni fog - ismertette a közvélemény-kutatás megállapításait a cikk.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy nemrég még minden vizsgált csoport úgy ítélte meg, hogy az előttünk álló 12 hónap nehézségei után öt éven belül javulni fog az egészségügy helyzete, a mostani eredmények azonban azt mutatják, hogy már a hosszabb távú javulásban sem bíznak.

A lakosság az egészségügy helyzetének romlását érzékelve egyre inkább úgy gondolja, hogy érdemes saját egészsége fenntartására és fejlesztésére többet fordítani. A kutatás szerint a most tapasztalt változásnak ez az egyetlen társadalmilag pozitív hozadéka - olvasható a napilapban.

Olvasóink írták

 • 4. deszkás 2011. június 17. 19:09
  „Kormánypárti hsz?”
 • 3. deszkás 2011. június 17. 09:47
  „Rendőrök után következik az eü. a többi meg később. KISG-vel egyetértveés hozzátéve: gyűlölöm amivé az ország tett.”
 • 2. Kisg 2011. június 17. 09:41
  „Gyűlölöm, amivé az az ország lett!!!! A gazdagok és mutyizók Kánaánja, míg aki becsületesen dolgozik, megöregszik, vagy önhibáján kívül beteg/fogyatékos lesz, annak csak a gyors halál az alternatíva...
  Volt szerencsém élni a rendszerváltás előtt, és az igazi álmom egy olyan, mindenki számára élhető Magyarország, ami akkor volt. Utópia...”
 • 1. Kisg 2011. június 17. 09:36
  „"A lakosság az egészségügy helyzetének romlását érzékelve egyre inkább úgy gondolja, hogy érdemes saját egészsége fenntartására és fejlesztésére többet fordítani."
  Miből????? A megnyirbált szociális vagy nyugellátásokból? Régen megélni sem lehet belőle! Vagy a cél az, hogy csak az életerős, egészséges magyarok maradjanak életben és "hulljon" a férgese??
  Más... Ahogy züllik az egészségügy, úgy szaporodnak gombamód a magánrendelések. Amit megint csak a jól kereső, közép- vagy felsőbb osztálybeliek tudnak igénybe venni. Egy fogtömés 12 ezer forint??? Több mint az egyhavi rokkantsági jövedelmem negyede!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonalakat adna át a MÁV

Előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a decembertől a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV)… Tovább olvasom