Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Lejár a Windows türelmi idő

Véget ért a türelmi időszak, és végleg életbe lépett a Windows operációs rendszerek frissítéseinek letöltésekor elvégzendő jogtisztasági ellenőrzés.

Ezt az ellenőrzést hónapokon keresztül csupán egy opcióként ajánlotta fel a Microsoft a felhasználók részére.

A februárban bevezetett, jóideje tesztelt Windows Genuine Advantage, magyar nevén "Eredeti Windows - Valódi Előny" program keretén belül a Microsoft már csak azon felhasználók számára teszi majd lehetővé a Windowshoz kiadott szoftverfrissítések, illetve ingyenes kiegészítők letöltését a Microsoft Download Centerből, akik a letöltés előtt ellenőrzik operációs rendszerük jogtisztaságát. Az ellenőrzést csak egyszer kell lefuttatni.

Amennyiben a Windows Update webhely részeként települő ActiveX komponens kalózpéldányt, nem megfelelő termékazonosítót észlel, a letöltést nem lehet elvégezni, és a tulajdonosnak felajánlják, hogy egy legális licenccel rendelkező példányt vásárolhat. Az interneten keresztül, bankkártyával megvásárolható szoftver a géppel együtt, OEM változatban kapható szoftvernél drágábban, de a dobozos terméknél olcsóbban szerezhető be ebben az esetben. A letölthető szoftverek vagy frissítések telepítése csak az Írországból érkező, jogtiszta változat telepítését követően lehetséges.

Hosszú távon a Microsoft célja az, hogy kizárja a kalózmásolatok felhasználóit, így azok nem érhetnek el számos ingyenes szoftvert és eszközt, amelyet a vállalat kiad. Nem zárható ki, hogy a legújabb DirectX, vagy akár az Internet Explorer 7 is csak azok számára lesz elérhető, akik jogtiszta Windowst futtatnak.

Sőt, egyes hírek szerint a Microsoft bizonyos kereskedelmi forgalomba szánt szoftvereket is ingyenesen elérhetővé fog tenni azoknak, akik ellenőrzött, jogtiszta operációs rendszert futtatnak. Ilyen lesz például a Microsoft Antispyware alkalmazása, vagy a hamarosan megjelenő PhotoStory 3, a vállalat fotószerkesztő és -menedzselő szoftvere.

Forrás: hwsw

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a Firefoxhoz

Hacker-támadás áldozatává vált a Mozilla Foundation marketing oldala, a SpreadFirefox.com, ami a… Tovább olvasom