Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

LMP: a kormány teremtse elő a felsőoktatásnak ígért forrásokat!

Jelenleg az egyetemeken és főiskolákon leépítéseket hajtanak végre, miközben egyes szakok vagy el sem indulnak, vagy önköltségesek - mondta Osztolykán Ágnes.
Az LMP véleménye szerint nem lehet bizonytalanságban tartani a hallgatókat és a felsőoktatásban dolgozókat - mondta Osztolykán Ágnes csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, arra szólítva fel a kabinetet, hogy teremtse elő a felsőoktatásnak ígért forrásokat.

Az ellenzéki parlamenti képviselő úgy idézte Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár szavait, hogy azok szerint a megnövelt keretszámhoz szükséges összegeket a kormány majd előteremti, "valamelyik zsákból majd elő fogják húzni". A politikus azt mondta, hogy ha erre kell várni, akkor "nagyon rosszul állunk".

Osztolykán Ágnes a szavai szerint katasztrofális helyzetbe került felsőoktatásról szólva kijelentette, hogy év végén - a diákok tiltakozása nyomán - a kormány "fogcsikorgatva, de engedett", és eltörölte a keretszámokat. Az viszont továbbra sem látszik, hogy honnan lesz pénz a megígért 55 ezer férőhelyre - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg az egyetemeken és főiskolákon leépítéseket hajtanak végre, miközben egyes szakok vagy el sem indulnak, vagy önköltségesek.

A képviselő azzal folytatta, hogy a közoktatást is a zűrzavar és a bizonytalanság jellemzi. Osztolykán Ágnes azt mondta, az elmúlt időszakban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyik irodájának berendezéséhez bútorokat vittek el iskolákból. Hozzátette, eközben a központ vezetője a hétvégén már arról beszélt, hogy nem működik jól a rendszer, a jogalkotónak újra kell gondolnia a szabályozást.

A képviselő arra is felszólította a kormányt, hogy a pedagógusok béreinek kifizetését is rendezzék.

Olvasóink írták

 • 3. Jozsoci 2013. február 08. 02:02
  „Ha csak egy ember mondja el a tényeket, az akkor is tény marad, T. előttem szólók!”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. február 07. 17:43
  „Nna..most a lopmpos banda melyik fele méltóztatik óbégatni ? a többek, akik kevesebben vannak ? vagy
  fordítva - akik többen vannak de kevesebbek ?”
 • 1. igazságkereső 2013. február 07. 15:50
  „Tisztelt LMP!! A főcímben megfogalmazott követelését az országot kifosztó és padlóra tevő társszervezetükhöz, az MSZP-hez, ( az őket karonfogó SZDSZ-hez) és az átvedlett DK-hoz szíveskedjenek adresszálni!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánymódosítás, választási szabályok és az új Ptk. elfogadása az OGY napirendjén

Utolsó teljes évét kezdi meg a jövő héten a 2010-ben megválasztott Országgyűlés. Tovább olvasom