Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Luke Skywalkert hazaengedték: nem indult eljárás a játékpisztolyos hallgató ellen

Nem indul eljárás azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán játékpisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik előadására.
21:21 - A rendőrség nem indít eljárást azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán egy fegyvernek látszó tárggyal, mint utóbb kiderült, egy játék pisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik előadására. Az egyetemet kiürítették, a fiatalt a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei fogták el. A Fidesz szerint a TEK a pécsi lövöldözés után jól járt el, az MSZP és a Jobbik viszont bírálta a TEK főigazgatóját.

Szerda délelőtt kiürítették a BME-t, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra.

Ezzel a fegyvernek látszó tárggyal ült be egy hallgató a Budapesti Műszaki Egyetem előadására
Pokol György, a kar dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után elmondta: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. Mellette ülő két társa vette észre a "fegyvert". Szó nélkül kimentek az előadóból, hogy értesítsék az egyetem rendészetét. A dékán rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esetet.

Hornyánszky Gábor, a vegyészmérnöki kar dékáni hivatalának vezetője elmondta: az intézményben éppen egyetemi napok vannak. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fiatal férfit még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók. "Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kora délután azt mondta: a 22 éves A. Ádám ellen garázdaság miatt indít eljárást a XI. kerületi rendőrség, amely lefoglalta a fekete, élet kioltására nem alkalmas, fegyvernek látszó tárgyat.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője az esti órákban tartott sajtótájékoztatón azt közölte, hogy a fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

Az eset további körülményeit a XI. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja. Pap Judit hozzátette: a fiatal nagyon sajnálja a történteket, illetve - elmondása szerint - nem gondolta, hogy cselekedete ilyen lavinát indít majd el.

Szakács Attila igazságügyi fegyverszakértő elmondta: a lefoglalt fegyver nem minősül lőfegyvernek, megszerzéséhez és tartásához nem szükséges engedély, azonban külsőleg arra hasonlít, ezért "közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek" minősül.

Egyetemi hallgatók a sajtónak elmondták: a fiatalnál fénykard is volt, társaival Star Wars-féle filmjeleneteket forgattak a gólyabulira.
A Jobbik szerint Hajdu János, TEK vezetője szerdai "műegyetemi akciójával" újabb bizonyítékát adta alkalmatlanságának, és távoznia kell a szervezet éléről. Az MSZP gratulált a TEK vezetőjének, amiért szerda délelőtt "jelentős összegeket nem kímélve a Budapesti Műszaki Egyetemen elfogták Luke Skywalkert".

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MSZP közleményére úgy reagált: súlyos felelőtlenség viccet csinálni az emberek biztonságából, elbizonytalanítani az embereket abban, hogy ha baj van, számíthatnak a rendőrség gyors és hatékony segítségére.

A történteket felidézve kifejtette: egy furcsa öltözetű diák fegyvernek látszó tárggyal bement egy tanterembe, ott riadalmat okozott, erre rendőrök és kommandósok kivonultak a helyszínre. Tették a dolgukat - mutatott rá Selmeczi Gabriella, aki szerint a pécsi lövöldözés után ez a minimum elvárható.

A TEK az MTI-hez este eljuttatott közleményében kiemelte: "tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket több mint felelőtlenség". A TEK minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben - tették hozzá.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) biofizikai intézetében 2009. november 26-án Gere Ákos gyakorlati foglalkozáson vett részt. Közben kétszer is kiment a mosdóba. Másodszor fegyverrel tért vissza a terembe és lövöldözni kezdett. Megölte egy 19 éves csoporttársát, míg egy másik hallgatót, az oktatót és a teremből távozva egy takarítónőt súlyosan megsebesített. Ezután a közeli négyszáz ágyas klinika egyik emeleti teraszára ment, az épületből fél egy körül telefonon értesítette a rendőrséget arról, mit tett és hol van. Ott fogták el, lefoglalták a nála talált fegyvert, két tárat és negyvenegy lőszert.

A Pécsi Ítélőtábla előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek találta Gere Ákost. Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, Gere Ákos legkorábban 30 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A budapesti ELTE egyik hallgatóját 2010 februárjában azért fogták el a rendőrök, mert csoporttársai felfigyeltek interneten közzétett gyűlölködő, iskolai lövöldözésekkel kapcsolatos írásaira. S. Ábelt 22 rendbeli emberölés előkészületével és más bűncselekményekkel vádolták meg. Előbb előzetes letartóztatásba került, majd átszállították a büntetés-végrehajtás Kozma utcai Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetébe (IMEI). A fiatalt 2011 novemberében helyezték szabadlábra. Ügyében még nem hozott ítéletet a bíróság.


20:58 - TEK: a szervezet minden bejelentést komolyan vesz, nincs idő a mérlegelésre

A Terrorelhárítási Központ (TEK) minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben - tudatta a szervezet szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szerda délelőtt kiürítették a Műegyetemet, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra. A fiatalt a TEK emberei fogták el.
A TEK közleményében kiemelte: "tréfásnak, viccesnek beállítani a történteket több mint felelőtlenség".

Ha riasztást kapnak, hogy egy diák furcsa öltözékben, fegyvernek látszó eszközzel megy be egy tanterembe, azt a lehető legkomolyabban veszik és minden olyan eshetőségre felkészülve vonulnak ki a helyszínre, amelyre a műveleti egységek kiképzést kaptak - írták.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fiatal férfit még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók. "Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly - tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy parabellumra hasonlított.

20:15 - Nem indul eljárás azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán játék pisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik előadására.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője az esti órákban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

Az eset további körülményeit a XI. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja - közölte Pap Judit, hozzátéve, hogy a hallgató nagyon sajnálja a történteket, illetve - elmondása szerint - nem gondolta, hogy a cselekedete ilyen lavinát indít majd el.

A XI. kerületi rendőrkapitányság néhány órával korábban garázdaság miatt indított eljárást a fiatal ellen, aki fegyvernek látszó tárggyal ült be az egyetem biokémiai előadására.

Pap Judit felidézte: szerda délelőtt két fiatal tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) központi ügyeletén, mert az egyetemre "fürdőköpenyben pisztollyal bement egy férfi, leült egy tanteremben és az asztalra tett egy pisztolyt".

A bejelentés után a BRFK bűnügyi bevetési osztálya, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogták el, majd állították elő a 22 éves hallgatót.

A sajtóügyelet vezetője az intézkedéssel kapcsolatban megjegyezte: a rendőrségnek minden olyan esetben, amikor ilyen bejelentés érkezik, intézkedési kötelezettsége van, és csak később vizsgálják azt a körülményt, hogy éles lőfegyverről van-e szó.

Hangsúlyozta: a rendőrség a továbbiakban is komolyan fogja venni ezeket az eseteket, illetve határozottan, szakszerűen és gyorsan fog fellépni, hiszen számos nemzetközi példa is azt mutatja, hogy komolyan kell venni az ilyen bejelentéseket - tette hozzá.

Szakács Attila alezredes, igazságügyi fegyverszakértő elmondta: a lefoglalt, berregő hangot adó játék pisztoly nem minősül lőfegyvernek, megszerzéséhez és tartásához nem szükséges engedély, külsőleg azonban hasonlít a valódi fegyverre.

19:01 - Nem indul eljárás a játékpisztolyos hallgató ellen

Nem indul eljárás azzal a hallgatóval szemben, aki szerdán játékpisztollyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik előadására.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője az esti órákban tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, a hallgatót tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

A XI. kerületi rendőrkapitányság néhány órával korábban garázdaság miatt indított eljárást a fiatal ellen, aki fegyvernek látszó tárggyal ült be az egyetem biokémiai előadására.

17:20 Az Index.hu-nak nyilatkozó egyik hallgató, aki ott volt a helyszínen, úgy érzi, alaposan túlreagálták az esetet. Szerinte a játékpisztolyról látni lehetett, hogy nem valódi, a jelmezes hallgatón pedig könnyű volt megfigyelni, hogy egy játékban vesz részt.

16:20 Az előzetes rendőrségi közleménnyel szemben mégsem gyanúsítják garázdasággal azt a hallgatót, akinek játékfegyvere miatt kiszálltak a terrorelhárítási csoport kommandósai.

15:30 Egy élethűnek látszó fegyvert tett ki az egyik előadóban az asztalra egy hallgató, aki Luke Skywalkernek volt öltözve - ez indította el a délelőtti eseményeket, amelyek során kommandósakció keretében derült ki, hogy teljesen ártalmatlan esetről van szó. A fiatalember azért viselte a jelmezt, mert egy gólyabulira készülve jeleneteket forgattak a Star Wars-ból. Az Index.hu információja szerint a forgatáshoz volt is engedélyük az egyetemtől. A rendőrséget az egyetem diszpécserszolgálata riasztotta, miután két diák kijött az ominózus teremből, ahol az élethű fegyver az asztalra került.

13:11 - Garázdaság miatt indít eljárást a XI. kerületi rendőrség azzal az egyetemi hallgatóvak szemben, aki egy fegyvernek látszó tárggyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem biokémiai előadására - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek.

Bényi Mónika közölte, hogy miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatják ki.

A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel - jegyezte meg a szóvivő.

13:07 - Az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre - mondta Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután az MTI-nek.

Az intézményben éppen egyetemi napok vannak - tette hozzá a hivatalvezető. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki - mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után.

A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató "furcsa öltözékében" beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert, és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét.

Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit - mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esettet.

12:53 - Még a Műegyetem egyik előadójában elfogták a terrorelhárítók azt a fiatal férfit, aki fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyverét a padra tette - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója.

A dandártábornok közlése szerint 130-an voltak az említett teremben és a 6-8 perc alatt a helyszínre ért egységek még a "kicsengetés előtt" behatoltak az előadóba és elfogták a férfit, akit a rendőrök az illetékes kapitányságra előállítottak.

Fegyveres miatt kiürítették a Budapesti Műszaki Egyetemet. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán (galéria)

12:12 - Nem  valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató  szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen -  tudta meg az MTI Lóránt Bálint egyetemi hallgatótól, azután, hogy  rendőrök érkeztek ki a helyszínre.  

Közölte: a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik  előadótermében történt az eset.   

A teremben nagyjából százan voltak, amikor a kar egyik  hallgatója elővette a játékpisztolyt - mondta Lóránt Bálint.  

Fegyveres miatt kiürítették a Budapesti Műszaki Egyetemet. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán (galéria)

Hozzátette: úgy tudja, hogy az érintett hallgatót a rendőrök  kikísérték az egyetem épületéből.  

A rendőrség azután érkezett a helyszínre, hogy bejelentést  érkezett: egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett  az asztalra.

12:10 - A Hír24 úgy tudta, az egyik diáknál fegyver volt. Az első hírek szerint a fiatal használta a fegyverét, később azonban kiderült, hogy nem lőtt, csak elővette a pisztolyt, és azt letette egy asztalra az egyik előadóban.

Fegyveres miatt kiürítették a Budapesti Műszaki Egyetemet. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán (galéria)

12:05 - Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az  MTI-nek azt mondta, hogy bejelentésre érkeztek a rendőrök az  egyetemhez, mert egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert  tett az asztalra.  

A rendőrségi eljárás jelenleg folyamatban van - tette hozzá.

TEK-es kommandósok a BME épületénél. Olvasói felvétel az index.hu portálról.
TEK-es kommandósok a BME épületénél. Olvasói felvétel az index.hu portálról.

11:55 - Diákok és tanárok az MTI tudósítójának azt mondták, hogy egy fegyveres van az épületben.

Az index.hu helyszíni beszámolója szerint már legalább hat rendőrautó áll a vegyészmérnöki kar épületénél, és a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei is a helyszínen vannak. Két mentőautó és tűzoltók is érkeztek az épülethez.

A TEK jelenléte is arra utalhat, hogy nem egyszerű bombariadóról van szó. A rendőrök lezárták az utcát, a diákokat kiterelték a Gellért-tér felé, többen a közeli kávézóban vannak, de kijönni nem tudnak, az ajtót be kellett zárni.

Pokol György dékán annyit erősített meg, hogy kiürítették az épületet.

Olvasóink írták

127 hozzászólás
 • 127. történész 2012. szeptember 13. 18:47
  „123. v.imre

  Én nem tudok már ezen mást csinálni.A helyzet a rá adott magyarázatok abszurdak.Hova jutunk ezzel a szervezettel? elég ha én bejelentem,hogy láttam egy puskával mentél be a lakásodba...már le is csaptak rád.
  Hova jutunk oda amitől nagyon féltünk 49-ben ??nem tudtuk a jó szomszéd miatt mikor törik ránk az ajtót.
  Az rendben,hogy ezek kimentek,de hogy olyan bénák voltak,hogy már a alap rendőri iskolában is tanítják a felderítés szabályait.
  Én viccelek mert a megfélemlítés üzenetét látom e mögött 60 év feletti tapasztalattal.”
 • 126. maci53 2012. szeptember 13. 17:50
  „Hiába,az MSZMP utódpártja hozza a formáját.”
 • 125. Queenmargareth 2012. szeptember 13. 16:03
  „A "pisztolyról", amit az ujjhegyén tart az úr:) messziről is látszik, hogy nem igazi, legalább tenne úgy, mintha súlya is lenne.”
 • 124. v.imre 2012. szeptember 13. 15:32
  „124.Dr.Tonyk

  A képzetlenség a felelőtlenség melegágya. Persze, hogy tipikus eset vagyok, mert volt harckocsizó katonatisztként van elképzelésem arról, hova vezet a játék, a felelőtlen magatartás. Ami egy egyetemen különösen megengedhetetlen.”
 • 123. Dr.Tonyk 2012. szeptember 13. 14:11
  „122. v.imre 2012.09.13. 13:49

  "Miféle Dr. vagy, hogy a fejedben is lyuk van, nem csak a fenekeden."

  Ha már ép ész érvek nincsenek , kezdjünk személyeskedni! Azt kell mondjam, sajnos tipikus eset vagy.

  "Mai fiatalok. Képzetlenek, tudatlanok, felelőtlenek, nagyszájúak."

  Még szerencse, hogy itt vagy Te nekünk!”
 • 122. v.imre 2012. szeptember 13. 13:53
  „118.történész 2012.09.13. 11:47

  Már Te is humorizálsz? Már minden megengedhető volna egy egyetemi előadóban? Mindenki meghülyül?”
 • 121. v.imre 2012. szeptember 13. 13:49
  „113.Dr.Tonyk
  Te írod: "...Ez most hogy jön ide?..."

  Na... moderálom magamat... Miféle Dr. vagy, hogy a fejedben is lyuk van, nem csak a fenekeden. Mai fiatalok. Képzetlenek, tudatlanok, felelőtlenek, nagyszájúak. A rendszerváltozás előtt még volt értelem ebben a társadalomban.”
 • 120. gedeon 2012. szeptember 13. 13:12
  „A Magyar helyesírás szabályai c. kötet következő átdolgozott kiadása új szóval fog bővülni. A tökkelütöttek szót a TEKkelütötTEK szó váltja majd.”
 • 119. macs 2012. szeptember 13. 12:44
  „Még szerencse, hogy az eset humorosan és nem tragikusan végződött. Bár sok minden nem tiszta, de talán jobb, hogy így történt, mintsem baj lett volna.”
 • 118. macs 2012. szeptember 13. 12:40
  „81. achilleus,
  "Való igaz, azok gúnyolódnak, akik "nem csináltak magukból hülyét" azzal, hogy 2006-ban lemondják az alkotmánynapi tűzijátékot, meghalt 5 ember."
  Ebben az esetben is folyt a maszatolás rendesen. A rádió már az előző napon is mondta, hogy 20-ára jelentős hidegfront várható, erős széllel és viharokkal. Apám többször is kijött hozzánk a kertbe, és kérte ne menjünk a tűzijátékra, mert a műholdképeket elnézve nagy "cirkusz" készülődik. Végül hallgattunk rá, és inkább hazajöttünk.
  Az is igaz, hogy 20-án a Vár és a Duna-part tele van emberekkel, akkor is így volt és valószínűleg ők nem hallgatták az időjárás jelentéseket. Sajnos. :-(”
 • 117. történész 2012. szeptember 13. 11:47
  „Képzelt beszélgetés...
  Te Zsiga az a fazont látod ott azzal a stukkerral ??
  melyiket ??
  azt a fürdőköpenyest..
  ja látom az nem a fater embere?
  szerintem nem ,az a fater konkurenciája..
  Hú akkor gyorsan hívd a rendőröket..”
 • 116. Ebgondolat 2012. szeptember 13. 10:52
  „Hajdu Jánosról:

  "Hajdú János (1964. június 24.[1] - ) rendőr dandártábornok, korábban Orbán Viktor főtestőre és a Fidesz biztonsági igazgatója, jelenleg a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója."
  "Egy ellene indult, felmentéssel végződött vizsgálat után - a vád szerint 2002 júliusában szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal[2] -, a 2002-es kormányváltást követően leszerelt. Erről egy 2008-as interjújában úgy nyilatkozott, soha többet nem tér vissza a rendőrséghez."
  forrás: Wikipedia”
 • 115. Ebgondolat 2012. szeptember 13. 10:43
  „108. Cillit_bang 2012.09.13. 10:02
  Eddig bárki, aki iskolákban tüzet nyitott, a terembe belépve egyből tüzelt és nem tette ki a fegyverét az asztalra és kezdett jegyzetelésbe. A négy "álruhás" TEK-esnek, akik besétáltak az órára, fel kellett volna, hogy tűnjön: az egész szituáció nem olyan, hogy itt komoly helyzet van! De amíg ajándékba lehet kapni kinevezéseket és rangjelzéseket, addig nem is igen számíthatunk SZAKMAISÁGRA!
  Hajdu János valóban nem több egy médiabohócnál, aki imád szerepelni!”
 • 114. kötekedő 2012. szeptember 13. 10:41
  „Aki szerint a srac poenja vicces volt es a TEK-es akcio tullihigett, az tapasztalja meg mikor a fejehez nyomnak egy jatekpisztolyt, vagy inkabb egy igazit jatszasibol (mert, ugy sem huzzak meg a ravaszt) es mikor mar tele van a gatyaja, bugyija, akkor kozoljek vele, hogy csak vicc volt az egesz.”
 • 113. Ebgondolat 2012. szeptember 13. 10:38
  „106. Horthyszobor 2012.09.13. 09:41
  Na ja. Arról nem is beszélve, hogy SZAKEMBER nem csak a fegyverről tudta volna megállapítani, hogy az játék, ugyanis nem volt lyuk a cső végén, és mint látható a képen, az egész cső tele van lyuggatva mindkét oldalán, de már maga a helyzet, "Luke" és a többiek viselkedése is legalább kétséget kellett volna, hogy ébresszen a civil ruhás TEK-esekben! Ugyanis négy civil ruhás sétált be a terembe és nem tűnt fel nekik sem a műanyag kamufegyver, sem pedig az, hogy "Luke" viselkedése nem támasztja alá a terrorfenyegetést.”
 • 112. Dr.Tonyk 2012. szeptember 13. 10:32
  „110. v.imre 2012.09.13. 10:05

  "Két padtársa - akik a többi magyar fiatallal egyetemben életükben nem kaptak semmiféle katonai képzést - joggal értesítette az egyetem rendészetét."

  Ez most hogy jön ide? Katonai kiképzésen oktatják a játék és nem játékfegyver közötti különbséget, különös tekintettel a prabellum-klónokra.
  (Ez már megint csak a szokásos emberkedés, hogy "minden fiatal férfi legyen katona!" Csak azt nem teszik hozzá, csak is azért mért őket is szívatták, és ha már nekik kellett, akkor szívjon más is! ).

  És mi van ha a két padtárs lány volt? Tudom, legyenek ők is katonák. Mint Izrae... Jajj nem, akkor meg elkezdünk zsidózni...

  A hírek úgy szóltak kitette az asztalra. A két okosnak annyi ereje volt hogy elpucoljon a helyszínről, de az egyiknek sem jutott eszébe, hogy felkapja az asztalról és kivágja az ablakon?”
 • 111. Cillit_bang 2012. szeptember 13. 10:19
  „110. Nem tudod nekik úgysem megmagyarázni, mert írtad: O S T O B Á K !!!!
  Vezetőik - lásd Lukács elvtárs nyilatkozatát- után mit vártok tőlük!
  Néha már az együgyüségükön mosolygok, ami sajnos tragédia!!”
 • 110. Dr.Tonyk 2012. szeptember 13. 10:14
  „106. "Sebaj Luke is magyar lett:)))"

  A télen Brad Pritty, most Lúk Skájvóker. Kezdem félteni Goofyt, Minniet, Mickeyt, Micimackót, Malackát, Tigrist, ...

  Ettől függetlenül még azt is elismerem, hogy nem sok mérlegelni való van ilyenkor, távol álljon tőlem, hogy pont a TEK-et védjem.
  És azt is el kell ismerünk, hogy pont egy műegyetemistának lehetne annyi esze, hogy egy tömött előadóban nem teszünk fegyvert -még, ha az játék is- az asztalra.
  Egyébként meg elővenném a két feljelentőt is, hogy normálisak-e? Bár simán el tudom képzelni, hogy két 120kg, szemüveges, szűzjány volt. Akik még véletlenül sem hallottak arról, hogy mi folyik az egyetem épületében.

  Mindkét(három) fél sáros a dologban. De a TEK is L(y)uk(e)ra vetőtdött.”
 • 109. v.imre 2012. szeptember 13. 10:05
  „106.Horthyszobor: "...Mert valaki nagyon nagyot bakizott az tény. Arról nem is beszélve a világ röhög rajtunk. ..."

  Nem volt baki, és senki nem röhög rajtunk. A fiatalember a forgatás után, átöltözés nélkül ült be a tanterembe, a normál tanórára. Két padtársa - akik a többi magyar fiatallal egyetemben életükben nem kaptak semmiféle katonai képzést - joggal értesítette az egyetem rendészetét. Nem volt játék a szituáció! Most röhögtök az ügyön, de ha a srác megbolondult és lövöldöz, mint a pécsi egyetemista, akkor most szidnátok a kormányt, lehülyézve az elhárítást. Ne legyetek már ennyire ostobák!”
 • 108. NP1 2012. szeptember 13. 10:05
  „Horthyszobor
  Köszönöm!
  Hónapok óta nem röhögtem ennyit...”
127 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láthatta a tragédiát: még nem jelentkezett a kamionos

Egyelőre nem jelentkezett az a magyar kamionsofőr, aki láthatta az M3-ason egy szlovák nő által… Tovább olvasom