Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Macedóniában tárgyal Szijjártó Péter

A politikus találkozott a balkáni ország kormányfőjével és gazdasági miniszterével.
A macedón kormányfővel és gazdasági miniszterrel tárgyalt hétfőn a balkáni országba látogató Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a magyar-macedón gazdasági vegyes bizottság társelnöke.

Szijjártó Péter - aki kétnapos látogatást tesz Macedóniában - hétfőn megnyitotta a macedón-magyar üzleti fórumot is - közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke,

Tájékoztatásában hangsúlyozta: a magyar kormány keleti nyitás politikájának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarország megőrizze a Nyugat-Balkánon a jelenlegi vezető befektetői és beruházási pozícióját. Ebben az egyik legfontosabb partnere Macedónia, amellyel Magyarország éves külkereskedelmi forgalma meghaladja a 120 millió eurót, de a magyar kabinet ezt jelentősen szeretné javítani.

Ennek érdekében a magyar fél szoros stratégiai együttműködésre törekszik az energetika, a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás területén, és tárgyalnak arról is, hogy az MVM stratégiai szerepet kaphasson a macedón villamosenergia-rendszer modernizálásában.

"Tárgyalunk a Szkopje 2014 infrastrukturális fejlesztési programban való magyar vállalati részvételről, a macedón önkormányzatok vízgazdálkodási tenderein való magyar részvételről, valamint a felsőoktatási ösztöndíjcsere-programunk kiterjesztéséről" - idézte az államtitkárt a sajtófőnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soltész: ˝bajnaista anarchisták˝ akarták megzavarni az állami táncrendezvényt

Az államtitká azzal vádolta meg az Együtt-2014-et, hogy erőszakosan szeretne hatalomra jutni. Tovább olvasom