Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Magáncégnél a titkos adatok

Magáncég tartja nyilván az állami vagyonra vonatkozó állam-, így katonai titkokat is tartalmazó adatokat - írta a Magyar Nemzet csütörtökön a Hír TV értesülésére hivatkozva.
Úgy tudják, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az év elején egy magáncégnek szervezte ki az alapfeladatához kapcsolódó informatikai rendszerek adatainak mentését és tárolását, a megbízott vállalkozás pedig külső helyszínen tárolja az állami vagyongazdálkodáskor keletkező érzékeny információkat. A lap szerint az MNV Zrt. új vezetése a társaság átvételekor, C típusú nemzetbiztonsági átvilágítás hiányában beletekinteni sem tudott az államtitoknak minősített adatokba.

Az értesülést a vagyonkezelő nem kommentálta - írta a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

 • 4. Hmmm... 2010. június 24. 11:33
  „Valszinuleg valamelyik stabil barati tarsasaghoz lett kiadva meg idoben a TITKOK TITKA.”
 • 3. deszkás 2010. június 24. 09:27
  „Igy az információ birtoklója bárkivel bármit megtehet. A "bárki"kategóriájába a legfőbb közjogi méltóságok is beletartoznak! Ekkora baklövésre még egy tsz párttitkár se lett volna képes.”
 • 2. csakhogy 2010. június 24. 08:39
  „Talán egyszer ezt olvassuk: Budapest egyik patinás helyén a Duna partján eladó egy kb 100 szobából álló épület, parkolóval, gyönyörű panorámával. kisebb csere érdekel ráfizetéssel.”
 • 1. jozko 2010. június 24. 08:32
  „Kiszervezték...egy magáncégnek...amilyik rövidesen nevet változtat: A Magáncég. Ennyi. Magyarország, Magyarország.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket - figyelmeztet az APEH. Tovább olvasom