Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Magyar fejlesztésű szoftver sms-lehallgatásra

A mobil telefonokra érkező sms-üzenetek lehallgatására fejlesztett ki egy programot a Psion Rendszerház Kft. közösen az M.I.T. Systems Kft-vel.
Dés Tamás a Psion Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a világon ez az első olyan szoftver-alkalmazás, amely mobilkészüléken teszi lehetővé az üzenet felolvasását.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a fejlesztést jövő héten mutatják be nemzetközi gyártóknak és felhasználóknak a Nokia éves vásárán Nizzában. Mint mondta, a programot a Psion csoport leányvállalata, az M.I.T. Systems és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nokia és a Westel együttműködésével fejlesztette ki.

Dés Tamás elmondta: egyebek mellett az új fejlesztés hatására 15-20 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak 2004-ben. Az idén mintegy 1 milliárd forint körüli árbevétel várható a 2002-ben realizált csaknem 750 millió forintot követően. Nyereségük éves szinten 10 millió forint körül alakul. Hozzátette: az idei árbevétel-növekedés elsősorban azzal magyarázható, hogy a mobil eszközök kereslete jóval kiegyenlítettebb, mint általában az informatikai termékeké.

A társaság árbevételének mintegy 90 százaléka ipari számítógépek fejlesztéséből, forgalmazásából, csaknem 10 százaléka pedig mobiltelefonok operációs rendszerének fejlesztéséből származik.

(Forrás: MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelésben dolgozóknak ajánlanak munkát

A Rába Futómű Kft. bezárásra ítélt kapuvári üzeméből augusztus óta folyamatosan szállítják el a… Tovább olvasom