Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

MÁV: operatívabb vezetést várnak el

A korábbinál operatívabb vezetést várnak el a MÁV-tól, ezért szűnik meg a kettős vezetés és kerültek új tagok az igazgatóságba - válaszolta Antali Károly az MTI kérdésre csütörtökön.
A közösségi közlekedésért felelős kormánybiztos azt követően mondta ezt, hogy a Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) csütörtökön bejelentette: Heinczinger István vezérigazgató munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik 2009. november 15-i hatállyal, feladatait pedig Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át. Kicserélődik a MÁV Zrt. igazgatósága, amelynek tagjai: Derzsi András, aki korábban közlekedési miniszter is volt, Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Mosóczi László, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Nátrán Roland, aki a Pénzügyminisztérium pénzpolitikai osztályának vezetője.

Antali Károly azt mondta, hogy a MÁV csoport helyzetét nem nevezi válságosnak, de kritikusnak igen, és ezért vált szükségessé, hogy a jelenlegi vezetők kerüljenek az igazgatóságba. A kormánybiztos hozzátette: Heinczinger István felajánlotta lemondását az igazgatósági tagságról, amit a közlekedési miniszter elfogadott.

Andrási Miklós elnök-vezérigazgató az MTI kérdésére azt válaszolta: "azért jöttem a MÁV-hoz, hogy átlátható, hatékony, modern vállalatirányitási elvek alapján működő vállalatok teremtsek. Meggyőződésem, hogy ebben a törekvésekben az új igazgatósági tagok partnerek lesznek".

Az, hogy a MÁV vezetői az igazgatóságba kerültek hozzájárul a vasúttársaság átalakításával járó kockázatok csökkentéséhez. Antali Károly hangsúlyozta, hogy az igazgatóság tagjai elkötelezettek a csoport működésének hatékonyabbá és költségtakarékosabbá tétele iránt.

A kormánybiztos szólt arról is, hogy a 15 fős felügyelő bizottság létszámát is csökkenteni akarják, de ez egy hosszabb folyamat lesz.

Heinczinger István az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni távozásának okairól.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2009. október 15. 18:20
    „Mi meg olcsobb vezetést várunk el! 30 éve nem utaztam vasuton,mégis évente támogatom a vezéreket!(adóval)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikanapot rendeznek Ópusztaszeren

Megismerkedhetnek a fűszerpaprika feldolgozásának hagyományos módszereivel, megtudhatják, mi a… Tovább olvasom