Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

MDF-SZDSZ vita az ellenzékiségről

Az MDF szerint az SZDSZ megpróbálja áthárítani a felelősséget az demokrata fórumra azzal, hogy egy háttérintézményével készíttetett elemzésben azt állítják: rendszeresen az MDF szavazatai mentették meg a kormánytagokat a parlamenti interpelláció elfogadásakor.
A liberális kutatóintézet jelentése szerint az MDF-es képviselők vagy igen szavazatukkal, vagy pedig a szavazástól való távolmaradásukkal segítették a kormánytagokat az ellenzéki interpellációkra adott válaszuk elfogadásában.

Csapody Miklós (MDF) szerint ugyanakkor nem az MDF, hanem az SZDSZ a felelős azért, hogy a kisebbségi kormány egyáltalán még hivatalban van. A magyar demokrata fórumos képviselő emlékeztetett rá, hogy a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es határozati javaslatra az MSZP-s honatyák mellett az SZDSZ-es képviselők szavaztak nemmel.

A liberális kutatóintézet jelentéséről írt cikkünket itt olvashatják.

Olvasóink írták

 • 4. tapsi 2008. szeptember 18. 12:00
  „Az egész egy nagy vicc. Egymásra mutogatnak... Dávid: "Gabi te nem vagy ellenzéki!" Fodor: "Ibi te vagy a kormánypárti!" Vicc gyerekek. Ne azzal törődjenek, hogy a másik az ellenzéki vagy nem, hanem saját maguk legyenek ellenzékiek! Az MDF ne szavazzon együtt az MSZP-vel, az SZDSZ pedig támogassa az előrehozott választásokat! Ennyire egyszerű!”
 • 3. rade 2008. szeptember 17. 19:07
  „Ibolykát beterelték a kommunista karámba, erről szólt a lehallgatás is ellene, amely nem más mint MSZP blöffje volt Szilvásyval az élen.”
 • 2. Csak_nyugi 2008. szeptember 17. 14:42
  „Az úttörő ahol tud, segít.

  Hibás kérdés, hogy melyik párt segít a kettő közül. Helyesen a kérdés az, melyik hogyan segít?!”
 • 1. rdea 2008. szeptember 17. 13:32
  „Az MDF mindig is hazaáruló volt, most sincs másképp. Gyurcsány seggét már fehérre nyalta úgy ,hogy nem kell neki WC papír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az RMDSZ tagadja az MSZP kampánysegítségét

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) cáfolja Ujhelyi István országgyűlési képviselő, a… Tovább olvasom