Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Médiatanács: A Klubrádió kizárta a Klubrádiót is!

Három budapesti rádiós frekvencia-pályázat valamennyi pályázatát érvénytelenítette alaki okokból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a csütörtöki ülésén, közöttük a Klubrádió pályázatát is, amelyet a jelenleg is általuk használt, 95,3 MHz-es frekvencia pályázatára adott be a rádió.
A médiatanács Szóvivői irodája szerint mivel egy olyan bírósági ítéletet alapján döntött a testület, amely a Klubrádió keresete nyomán született, a Klubrádió önmagát zárta ki a pályázatból.

A médiatanács Szóvivői irodája azt közölte: a bíróság 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatos döntését alapul véve, amely szerint alakilag érvénytelen az Autórádió Kft. nyertessé nyilvánított pályázata, csütörtöki ülésén három frekvenciapályázat összes pályázatát átvizsgálta alaki szempontból.

Ennek eredményeként mind a tizenegy pályázatot érvénytelennek nyilvánította: a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciára a Rumba Rádió Kft., a Radio Papa Kft., a Radio Code Broadcast Kft. és a Click Rádió Kft. által benyújtott pályázatokat; újra lefolytatta a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciára a Klubrádió Zrt., a Click Rádió Kft., a Rádió1 Kft., a Rumba Rádió Kft. és az Autórádió Kft. által benyújtott pályázati dokumentumok vizsgálatát, és áttekintette a Budapest 96,4 MHz-es frekvenciára a Click Rádió Kft. és a Rumba Rádió Kft. által benyújtott pályázati anyagokat, ezeket is érvénytelenítette alaki okok miatt.

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, a médiatanács júliusban pályáztatta meg a 95,3 MHz-es hullámhosszt, és arról decemberben hozott döntést, az Autórádió Kft. javára. A Klubrádió a döntést megtámadta, ennek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla márciusban hatályon kívül helyezte a hatóság nyertességet megállapító határozatát a nyertes tekintetében, mivel megállapította: az Autórádió Kft. alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, mivel az nem volt a formai követelményeknek megfelelően aláírva.

A médiatanács Szóvivői irodájának közlése szerint a testület csütörtökön szigorúan a bírósági döntés szempontjait vette figyelembe, ami "rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük (Klub-szabály)".

A bíróság a Klubrádió indítványa nyomán megszületett ítéletében rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük. "A médiatanács kötelessége, hogy a bírósági ítéletben és annak indokolásában kimondottakhoz tartsa magát" - közölte a hatóság.

"A pályázati ajánlatok alaki érvénytelensége azt jelenti, hogy a pályázók az eljárásokból kizárásra kerültek" - közölte a hatóság.

A kommüniké szerint a médiatanács sajnálattal állapította meg, hogy az egyébként sok elemében alapos és értékes pályamunkákat készítő üzleti vállalkozások nem voltak kellő figyelemmel az alaki feltételek pontosságára és fontosságára, amelynek lényeges voltára éppen a Klubrádió indítványa hívta fel a figyelmet.

A hatóság tudatta azt is: meglepőnek tartja a Klubrádió tulajdonosainak legutóbbi agresszív, "a hatóságot támadó megnyilatkozásait, hiszen másfél éve, méltányosságból eddig 9 alkalommal hosszabbította meg éppen a Klubrádió működési és sugárzási lehetőségét". Mindez szerintük annak tudható be, hogy a rádió tulajdonosai is csak most szembesültek azzal a ténnyel, hogy a bírósági eljárással a többi pályázó mellett önmaguknak is veszteséget okoztak - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el!

Magyarország erdeiben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt… Tovább olvasom