Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Meggyanúsított rendőrök - az állam is perelhető

Perelhető az állam is a megrendelt razziákkal okozott kárért, írja a Népszabadság. A lap mai száma szerint akár magasabb rangú rendőri vezetőket is megvesztegethettek az ügyben.
Az állam perelhető a megrendelt razziákkal okozott kárért - írja a Népszabadság, amely szerint az ügy négy rendőrgyanúsítottja önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy megakadályozza V. László érdekeltségeinek rendőri ellenőrzését.

A lap szombati száma szerint több volt rendőri vezető is állítja: ha ez mégis megtörténhetett, annak két oka lehet. Vagy magasabb beosztású rendőri vezetőket is megvesztegettek az ügyben, vagy a mostani gyanúsítottak mindenkori felettesei egyszerűen nem törődtek azzal, mi zajlik az irányításuk alatt álló szervezeteknél, ami viszont felveti a kérdést: bűnös hanyagságból vagy szakmai alkalmatlanságból tették-e mindezt.

Úgy tudni, vannak adatok arról is, hogy számos szórakozóhely azért kerülhetett olcsón V. László érdekeltségébe, mert a folytonos rendőrségi razziák miatt egy idő után már senki nem ment oda. Miután az üzlet gazdát cserélt, a rendőrségi razziák egyszeriben abbamaradtak.
Hegedűs László ügyvéd a lapban emlékeztet arra, hogy az erőszak vagy fenyegetés hatása alatt kötött szerződés semmis. Aki ilyen körülmények között veszítette el tulajdonát, eljárást indíthat a szerződés semmisségének kimondásáért, majd több címen is kártérítésért perelhet. Ez esetben pedig akár az állam is perelhető, hiszen az ő erőszakszervezete volt az, amely a gyanú szerint korrupt rendőrök közvetítésével a konkurencia megbízásából ellehetetlenítette a kérdéses szórakozóhelyeket.

Ha az ügyészség bizonyítani tudja a gyanúsításban megfogalmazott állítását, amely szerint V. László a konkurensei tönkretételéért is fizetett kenőpénzt, egyszersmind kőkemény bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az egykori tulajdonosok kényszer hatására adták el érdekeltségeiket, akkor a rendőrség törvénytelen közreműködése miatt jogosan illeti meg őket kártérítés - fogalmazott az ügyvéd.

Olvasóink írták

  • 1. benq 2012. június 09. 13:22
    „lehet, ha a konkurencia nem lett volna akkor ez az ügy sem robban ki.
    talán ezt is vizsgálni kellene..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késelés Budapesten

Szúrt sérüléseket szerzett a férfi Budapesten, aki rajtakapott két rablót otthonában. Tovább olvasom