Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Meghalt Bakonyi Ernő Savanyú táncművész

A magyarországi táncházmozgalom meghatározó személyiségét tánctanítás közben, pénteken érte a halál.
Életének 53. évében elhunyt Bakonyi Ernő Savanyú táncművész - tudatta családja vasárnap. A magyarországi táncházmozgalom meghatározó személyiségét, az óbudai Veres Péter Gimnázium tanárát tánctanítás közben, pénteken érte a halál.

Bakonyi Ernő Savanyú a VDSZ Bartók Béla Táncegyüttesben kezdte pályáját, Tímár Sándor tanítványa volt. Később az Új Summások kamara-néptáncegyüttesben táncolt, majd tudását új és újabb nemzedékeknek adta át, fiatalok sokaságát vonzotta a tánc világába.

Mintegy húsz éven át vezette a Muzsikás Együttes gyermektáncházát, állandó tanára volt Téka-táboroknak, a Fonó Budai Zeneháznak. Több mint két évtizeden át dolgozott Széll Mártával, a Széll Kulturális Egyesület vezetőjével. A Veres Péter Gimnázium mellett közösen tanítottak néptáncot Budaörsön, a Kesjár Csaba és az 1. számú általános iskolában, valamint az Illyés Gyula Gimnáziumban.

Közvetlen, magával ragadó személyiségét, tánctudását külföldön is ismerték, elismerték. Többször járt vendégtanárként Németországban a Merz-Schule, a Triangle Folklore Ensemble, a wernaui Ungarndeutsches Folklore Ensemble meghívására.

Bakonyi Ernő Savanyút a Veres Péter Gimnázium és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Akarattyán: féltékenység motiválhatta a bűncselekményt

A rendőrség vasárnap hajnalban elfogta a gyanúsítottat. Tovább olvasom