Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Megkezdődött a Révész Máriusz megverése miatti per

Megkezdődött a Révész Máriusz megverése miatti büntetőper pénteken a Fővárosi Bíróságon. A Központi Nyomozó Ügyészség a Fidesz országgyűlési képviselőjének 2006. október 23-án történt bántalmazása miatt két rendőrt: egy főtörzsőrmestert és egy őrnagyot vádol.
A pénteken ismertetett vádirat szerint 2006. október 23-án este 19 óra után a VII. kerületi Síp utcában a Rákóczi út közvetlen közelében a rendőri intézkedéseket kifogásoló Révész Máriuszt egy ismeretlen rendőr tonfával berántotta a rendőrsorfal mögé, ahol három-négy rendőr a fideszes politikust "folyamatosan, kitartóan" ütlegelte, még a földön fekve is, összesen több mint egy tucat ütést mértek rá gumibottal és tonfával. A bántalmazás következtében Révész Máriusz fején és ajkán vérző sebek keletkeztek, jobb lapockája eltörött.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott , egy rendőr-főtörzsőrmester közvetlen közelről látta, és végignézte a képviselő ütlegelését, körülbelül egy méterre lehetett a történtektől, a vád szerint látnia kellett, hogy indokolatlanul ütlegelik a sértettet, mégsem tett eleget annak a kötelességének, miszerint bűncselekmény, vagy szabálysértés észlelésekor intézkednie kellett volna, sőt, magatartásával egyértelműen jelezte, hogy egyetért a bántalmazással.

Az ügyészség szerint a másodrendű vádlott, a REBISZ, jelenlegi nevén Készenléti Rendőrség osztályvezetője, egy rendőr őrnagy a helyszínre érkezve látta a Révész Máriuszt érő utolsó ütést, és hallania kellett a képviselőt, aki azt mondta, megvertek. A vád szerint az őrnagy nem tett eleget kötelezettségének, nem lépett fel a törvényt sértő rendőrökkel szemben, sőt nem is vizsgálta tettük jogszerűségét. Az ügyészség az őrnagy javára mindössze annyit írt, hogy gondoskodott a sértett orvosi ellátásáról.

Mindezek alapján az elsőrendű vádlott rendőr-főtörzsőrmestert különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják mint bűnsegédet, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással is vádolják, ugyancsak bűnsegédként. A másodrendű vádlott rendőr őrnagyot az ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással vádolja. A verésben ténylegesen részt vevő rendőrök azonosítót nem viseltek, nem sikerült azonosítani őket.

A tárgyalás április 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon, a bíróság a tervek szerint április 10-én hallgatja meg Révész Máriuszt és az orvosszakértőt is. Az elképzelések szerint ezután a per május második felében tanúk meghallgatásával folytatódik majd.

Olvasóink írták

 • 16. h65535 2009. március 28. 22:13
  „Az a baj hogy keveset kapott a pofájába ez a Máriusz csákó.
  Az összes huligánt le kellett volna lőni - gumilövedékkel - hogy legközelebb meggondolják merre randalírozzanak.
  Fel lettek szólítva, hogy kopás a flaszterról, de néhány hasonló seggarc mégiscsak ottmaradt. Megérdemelte!”
 • 15. flexsnake 2009. március 28. 15:32
  „13. csomagolj és költözz. Szegény ártatlanok akik törtek-zúztak... Azt sajnálom hogy nem lőtték le az összes dobálózó barmot. Egyszer elég elmondani hogy távozzanak, ha nem mennek akkor le kell darálni őket. Rend lesz akkor is ha ki kell utasítani az országból az összes hirtelenmagyart.”
 • 14. egy 2009. március 28. 07:25
  „barkzso!
  Én örülök, ha egy ingyenélő képviselő kapott! :)
  A többit is el kellett volna verni, de azok sajna jó messziről, tv-n keresztül "voltak együtt a néppel"...”
 • 13. barkzso 2009. március 27. 20:00
  „Csak az ilyen férgek mint itt néhány gusztustalan ballib gondolja hogy bármilyen indokkal (vélt vagy valós) meg tehet ilyet a demokráciában. A sorfal mögé rántani egy országgyűlési képviselőt és még földön fekve is tomfával és viperával verni. Hánynom kell tőletek. Komolyan. Undorítóak vagytok!”
 • 12. flexsnake 2009. március 27. 19:02
  „6. neked intézek egy jegyet de csak odaútra.

  7. mindenki segíteni akart, a rendőr is csak felsegítette és meg sem köszönte. Az autókat meg azért gyújtották fel mert a bent ülők fáztak... Ne fárassz a marhaságaiddal. Műveleti területen aki megsérül az ne káráljon.”
 • 11. trainman 2009. március 27. 18:47
  „Gergényit se ártana bíróság elé állítani, meg Gyurcsányt és bandáját!”
 • 10. dömdödöm 2009. március 27. 18:29
  „akinek ilyen feje van azt ütni is kell...”
 • 9. ojack 2009. március 27. 17:52
  „Ez a máriusz elmehetne a pecseba!”
 • 8. pampus 2009. március 27. 17:03
  „Nincs ez is egy kicsit elkapkodva? A parkolási perek nem előbbre valók? No és mit vár egy ellenzéki politikus a mai bíróságoktól?”
 • 7. achilleus 2009. március 27. 15:56
  „3. hozzászólás flexsnake 2009.03.27. 12:33
  Talán segíteni akart a bajba jutottaknak. Ez meg sem fordult a fejedben?”
 • 6. madártej 2009. március 27. 15:19
  „Flexi, te is bekaptad a Kuncze Maci ciánkapszuláját?Vagy neked is jobb lenne egy egyirányú jegy a vonatra...”
 • 5. StatusQuo 2009. március 27. 12:51
  „KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL? NA NE!”
 • 4. IVY 2009. március 27. 12:46
  „"Vakarom a karom, -ütlek, ha akarom.....!" :D”
 • 3. flexsnake 2009. március 27. 12:33
  „Mi a faszt keresett ez ott? Nagyon helyes, verjék is csak az ilyen idiótákat.”
 • 2. madártej 2009. március 27. 11:34
  „Logi, te vegyél be egy ciánkapszulát a Kunogi barátod készletéből.”
 • 1. Logaritmus 2009. március 27. 11:33
  „"...még a földön fekve is..." Ez az, ami már tényleg túllepett az ésszerűségen és arányosságon, ilyet rendőr nem tehet. Révész Máriusz egy naív f.sz, amiért tömegoszlatáskor előrefurakszik és próbálja akadályozni az intézkedő rendőrt a képviselői igazolványát lobogtatva. Egyrészt akkor még a kutya nem ismerte fel az arcát, másrészt a könnygázfelhőben a rendőr nem fogja a szeme előtt hadonászó ember papírját nézegetni, joggal hihették hogy egy féleszű tüntető... De az, hogy a már négyen közösen ártalmatlanná tett embert tovább verik, teljesen érthetetlen és jogellenes. Örülök, hogy ezek a rendőrök a bíróság elé kerültek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorra zárnak be az ingatlanirodák

Sorra zárnak be az ingatlanközvetítő irodák, van olyan pesti utca, ahol féltucatnyi kiadó… Tovább olvasom