Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Megteltek a hajléktalanszállók

Teljes kihasználtsággal működnek a hajléktalanszállók Tolna megyében, ahol az idei télen is több, életveszélyben lévő emberen segített a krízisügyelet - közölték a szociális intézmények vezetői.
A szekszárdi, 26 férőhelyes hajléktalanszálló már november 1-je óta tele van, ezért éjszakára is megnyitották a nappali melegedőt, ahol így további 10-15 embert matracokon helyezhetnek el - számolt be az ellátásról Szűcs László, a Hajléktalansegítő Szolgálat szakmai vezetője.

Mint mondta, a tolnai megyeszékhelyen ennél jóval többen élnek hajlék nélkül, számukat 100-120 körülire becsülik. Télen sokan közülük egészségügyi intézményekben, ismerősöknél találnak menedéket, "aki pedig már hosszabb ideje az utcán él, rutinosabb, és megtanulja, hogyan lehet a hideget túlélni" - tette hozzá a szakember.

A szekszárdi szolgálatnál működik a Tolna megye teljes területéről hívható krízisügyelet telefonja, amelyen a segítségre szoruló hajléktalanokról lehet bejelentést tenni. A szolgálatvezető közlése szerint 2010. januárban hét-nyolc, életveszélyben lévő emberről érkezett jelzés a krízisvonalon. Ilyen esetekben a szolgálat munkatársai elmennek a helyszínre és a hajléktalanszállóra, ha kell, a hajléktalant kórházba, detoxikálóba szállítják. Ha az érintett saját felelősségére a szabadban marad, takaróval, élelemmel látják el.

A 12-12 férőhelyes paksi és dombóvári hajléktalanszálló vezetői arról számoltak be: egy-két rászorulónak van már csak hely. Mindkét intézmény tartja a kapcsolatot a szállón kívül élő hajléktalanokkal, bár utcai szociális munkára nincs működési engedélyük.

"Nem hagyunk senkit az utcán" - mondta Gogolák Róbertné, a paksi szociális otthon vezetője. Bár minden paksi hajléktalant befogadnak, néhányan visszautasíták a segítséget. Nekik a hajléktalanszálló egy munkatársa naponta élelmiszert, meleg teát visz - tette hozzá az intézményvezető.

Olvasóink írták

  • 1. 4Angel 2010. január 27. 17:22
    „Érdekes A politikusoknak mindig jut annyi,hogy milliárdokat dobálódzanak.
    Én soha nem halottam még a politikusoktól,hogy kéne egy olyan hajléktalan szállót építeni amibe kényelmesen,lehet lakni, nem egy nagy hangárba bezsúfolni őket.

    Ja sokan mondják biztos ö hibájuk,hogy az utszán laknak !!!.. ÉS HA NEM?????

    Egy seperc alatt bárkiből válhat hajléktalan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a személyvonat

Elgázolt a vonat egy embert a Pest megyei Püspökhatvan vasúti állomás közelében kedden este. Tovább olvasom