Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Minisztériumi sofőrök lopták a benzint

A sofőrök éltek az üzemanyagkártyákkal éltek vissza, többüket márt elbocsátották - írta a Blikk.
A benzinlopásokra egy átfogó vizsgálat során derült fény, miután feltűnt, hogy egyes sofőrök autói túl sok benzint fogyasztanak - írta a Blikk egy neve elhallgatását kérő minisztériumi forrásra hivatkozva.

A vizsgálat során tételesen ellenőrizték, hogy ki milyen gyakran vett üzemanyagot, és megállapították, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 130 sofőrje közül igen sokan érintettek az ügyben. A Blikk 38 sofőrről írt, azt állítva, hogy közülük 33 a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) állományába tartozik.

A tárca erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy nem 38, hanem 37 sofőr felelőssége merült fel, és egyikük sem a szaktárca alkalmazottja.

A Blikknek "a KIM azt a tájékoztatást adta, hogy az üzemanyagkártya használathoz kapcsolódó vizsgált esetekben 37 gépkocsivezető felelőssége merült fel, ebből 32 gépkocsivezető tartozott a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – amely többek között a gépkocsik karbantartásáért is felel - állományába, a többi 5 gépjárművezető pedig a BM, a VM illetve az ORFK állományába" - írta a minisztérium.

A cikk szerint a KIM nem tudta megmondani, hogy mióta folyt a visszaélés és pontosan mekkora a kár, mert a vizsgálat még tart. A Blikk szerint a sofőrök havonta akár milliós nagyságrendű kárt is okozhattak.

Olvasóink írták

 • 5. Zsoltee0716 2011. október 19. 18:54
  „Mennyi a fizetésük szegényeknek?

  250eft+juttatások(az még vagy 100eft).”
 • 4. Jozsoci 2011. október 19. 15:16
  „Csapják hozzá Gyurcsány bűnlajstromához! Ezért is ő a felelős! Ürgebőrbe varrva vitték neki a pénzt a sofőrök, tanú van rá, csak még nem tudja fejből a vallomását.”
 • 3. igazságkereső 2011. október 19. 12:36
  „Kedves Moderátor! A banki indexálási trükköt, mint tényt nem én találtam ki, ezt Ön, Önök is hallhatták egy nagyon megbízható közgazdásztól.Indexálási trükk= nincs mögötte deviza, de a magyarországi bankok az általuk elnevezett, de ügyfél által nem látott devizanem árfolyamán kasszírozta vissza a bankok által engedélyezett hitel havi törlesztőrészleteit! Nos ezt nem tudták szerencsétlen "devizahiteles" ügyfelek fizetni és ma sem lehet fizetni a megduplázott havi törlesztőrészletet, mert nagyon sokaknak még a havi fizetésük sincs annyi, mint amennyire a bankok tornászták fel a törlesztőrészletet!! De miért kell moderálni a bejegyzést, hiszen igaz és a valóságot tartalmazza, senkit nem sértettem meg e tény leírásával! Bocsánat, de "tökösebbnek" gondoltam az újságírókat!!”
 • 2. igazságkereső 2011. október 19. 12:25
  „moderálva offtopic”
 • 1. deszkás 2011. október 19. 11:57
  „A limit bonyolult dolog? Mert ilyenek és hasonlóka rendszerváltás óta folynak. A lehető legnagyobb kárt kell okozni -akár sikkasztással vagy bármivel- úgyse tudják behajtani. A legutóbbi hir szerint cca 3 milliárdot jóváirt a NAV mivel behajthatatlan (?) Nem csoda a jászsági gyerek is ezt csinálta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárdokat keres az ország a bérforgatásokból

Az idén eddig hat külföldi film jelzett összesen 21 milliárd forintot meghaladó költést… Tovább olvasom