Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Mit kezdjünk az üres telekkel?

Az Eston International szakértői számos felhasználási módot javasolnak a válságban eladhatatlan üres telkek felhasználására.
Az Eston közleménye szerint szerint az ilyen ingatlanok működtetésére megfelelő irány lehet a 40-50 százalékos visszaesést produkáló autóipar tárolási kapacitásainak bővítése, legyen szó akár a gyártói, akár kereskedői oldalról.

A városi foghíjtelkeket általában a szükséges építési engedélyek megérkezéséig adják bérbe fizetős parkolók létesítésére - az Eston szerint a vállalkozók gyakran működési engedély kiváltása nélkül kezdik meg tevékenységüket, így az önkormányzatok eljárást is indíthatnak a szabálytalankodók ellen.

Az Eston tanácsadói szerint a logisztikai szektorban bekövetkezett változások is új keresletet teremtenek: a visszaesett fuvarozási forgalom miatt a használaton kívüli teherautók tárolására megoldást jelenthet egy-egy üres telek. Ehhez járműtartási és működési engedély is szükséges, melyek az illetékes önkormányzatoktól szerezhetők be - írja a cég közleménye.

Egyéb rövidtávú felhasználásként az autóárverést, autós bolhapiacot, konténerek és felszerelések nyílt tárolását ajánlják. Plusz jövedelmet jelenthet a telek időszakos hirdetési tevékenységre való bérbeadása is. Bár jelenleg számos cég éppen a marketing-költségvetését csökkenti, az óriásplakátok és hirdetőtáblák iránt továbbra is nagy a kereslet, mivel az Eston szerint kevés a megfelelő felület.

Olvasóink írták

 • 3. Celtis 2009. május 07. 14:25
  „Ajánljuk föl ingyen valamelyik multinak, sőt az önkéntes segítségünket is, hogy erre a szomszédainkat szintén rávesszük. Egy új multival elvégre munkahelyeket teremt, fellendíti a régió kereskedelmét, rengeteg adót fizet be... Ja, mégsem?”
 • 2. sevenof9 2009. május 07. 02:44
  „vessunk bele tarhonyat!”
 • 1. LukSzusz 2009. május 06. 20:17
  „Adjátok oda Pistruinak,majd az a haverjaival felértékelteti 20 milliárdra,az OTP kinyom rá 15 milliárd hitelt,gyorsan Botkával elültetnek egy vadbarack fát egy óriási Levegő Projekt plakát alatt,ott lesznek a sajtósok,tévések akik kapnak egy zóna rántottát.
  Végül a válságra meg a lábszagra való tekintettel,velünk fizettetik vissza.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van, aki a házastárs elől is offshore cégbe menekül

Nem az adóhatóság az egyetlen, aki elől offshore cég mögé érdemes bújni. Jobb ha néha a házastárs, a… Tovább olvasom