Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP-tisztújítás - Botka: most Tóbiás alkalmasabb pártelnöknek

Botka László, az MSZP országos választási bizottságának (ovb) vezetője alkalmasabbnak tartja Tóbiás Józsefet arra, hogy a párt következő elnöke legyen.
Botka László nem a pártelnöki, hanem egy megerősített választmányi elnöki posztot pályázna meg a szocialista párt júliusi tisztújításán. A politikussal készült interjú részletét hétfőn közölte a 168 óra című hetilap a honlapján.

Az MSZP-t az ovb elnökeként ideiglenesen vezető politikus úgy fogalmazott, ha "az MSZP úgy dönt - és most ez a többségi álláspont -, hogy először vissza kell térni a gyökerekhez, le kell bontani a lojalitásra épülő rendszert, nyitottá kell tenni a pártot, a legkisebb településeken is meg kell kezdeni a pártépítést, akkor erre a munkára Tóbiás József alkalmasabb nálam".

Botka László elmondta, ő soha nem épített pártot. "Szegedi erősségünk titka, hogy közös értékekről, álmokról, ideákról beszélünk. Én ebben vagyok jó" – hangsúlyozta a hetilapnak. Közölte, a pártelnök stabilizálja, építi a baloldalt, de más dolgozza ki azt, hogy a 2018 utáni, demokratikus Magyarország hogyan nézzen ki, milyen alapvető értékkel rendelkezzen. Szerinte a  szocialistáknak a következő napokban abban kell megállapodniuk, hogy
teremtenek-e egy megerősített, politikaformáló választmányi elnöki
pozíciót.

Kitért arra is, olvasott cikkeket arról, hogy az MSZP liberális és baloldali része csapott össze, de ő nem lát ilyen törésvonalat.

Botka László szerint a baloldali ellenzéki pártok szoros egységét legkésőbb a ciklus közepéig ki kell alakítani. Szerinte "tudomásul kell venni, hogy Gyurcsány, Bajnai és az MSZP egyetlen táborba tartozik. Mindig is így volt".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mézes-diós az Év fagylaltja

A hagyományoknak megfelelően a Szent Korona Cukrászda ad otthont az Év fagylaltja versenynek Soltvadkerten Tovább olvasom