Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: a kormány a legfontosabb ígéreteit nem teljesítette

Az MSZP szerint gyötrelmes, sok kárt okozó kilenc hónap telt el a kormányváltás óta, mivel a kabinet a legfontosabb ígéreteit nem teljesítette.
Gúr Nándor országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: bár a kormány radikális adócsökkentést ígért, az adóváltozásokkal csak a legtehetősebb 10 százalék járt jól. Bár rendet ígértek, a közbiztonság "minden statisztikai adat szerint romlik", korlátozták a sztrájkjogot, az Alkotmánybíróság jogkörét, a médiára "megpróbálták rátenni a szájkosarat", az állam magáévá tette a nyugdíj-megtakarításokat, fideszes politikusok "majdnem bebuktatták a forintot" - sorolta, megjegyezve: a kormány most csökkenteni akarja a nyugdíjkassza kiadásait, a gyógyszerár-támogatásokat és a munkanélkülieknek járó juttatásokat.

Az utóbbiról szólva kifejtette: a munkanélküliek ellátása biztosítási jogviszony, a járulékként befizetett összeg messze meghaladja azt, amit az állam ellátásként kifizet. Hol a nagyvonalúság? - tette fel a kérdést, utalva rá, hogy a miniszterelnök januárban azt mondta, vége a nagyvonalú és hosszan tartó munkanélküliségi juttatásoknak.

A parlament foglalkoztatás és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke hozzátette: nem nagyvonalúságra utal, hogy a kilenc hónapig tartó ellátás alatt az állástalanok fél éven keresztül legfeljebb a minimálbér 60 százalékát kapják kézhez.

Gúr Nándor kifogásolta a közfoglalkoztatásra jutó összeg csökkenését is. Mint mondta, az idén erre a célra szánt 64 milliárd forint "félpénz" ahhoz képest, amit a szocialista kormány ráfordított. Kijelentette: ez azzal jár, hogy az eddig átlagosan 5-6 hónapig tartó közfoglalkoztatás helyett majd csak 1-2 hónapra adnak munkát, 6-8 óra helyett 4 órában foglalkoztatnak, minimálbér helyett nettó 32-33 ezer forintért.

A szocialista politikus véleménye szerint mindez újból a segélyezési rendszer felé tereli az embereket. Ez az út a szegénységből a mélyszegénységbe, a mélyszegénységből a nyomorba taszítja a rászorulókat - összegzett, hozzáfűzve: a gazdagok támogatása helyett a munkahelyteremtést ösztönző járulékcsökkentésre van szükség.

Olvasóink írták

 • 10. achilleus 2011. február 06. 11:38
  „queenmargareth 2011.02.04. 20:12
  Igen, és úgy nézett ki az ország 2002-ben, mint 2010-ben??”
 • 9. queenmargareth 2011. február 04. 20:12
  „6. igazságkereső 2011.02.04. 16:26

  Többször kérdeztem: Vajon ki volt hatalmon az Mszp előtt? Csak nem az áldásos Fidesz????????”
 • 8. történész 2011. február 04. 19:30
  „igazságkereső
  Ne haragudj de jele már lehetne,,,nem annak ami most van mert ugyanazt csinálják mint a szocik...A cigány bünözést úgy oldották meg,hogy tilos hír..

  A "cigánybűnözés" ellen demonstrált a Jobbik a Borsod megyei Lakon csütörtökön este, ahol a sötét utcákon rengeteg ember fáklyákkal, árpádsávos lobogókkal, jobbikos és nemzetiszínű zászlókkal, illetve különböző transzparensekkel vonult végig. A fajgyűlölő demonstrációt a rendőrség biztosította, a híradások szerint "nagy erőkkel". Az MTI fotóinak tanúsága szerint azonban rendkívül gyenge volt a rendőri fellépés. Egy jobbikos például az egyik fotón megtámad egy rendőrt, a kamerája után kap.”
 • 7. ketrin72 2011. február 04. 19:10
  „de azt ígérte......”
 • 6. igazságkereső 2011. február 04. 16:26
  „2002-2010 között egy teljesen tönkretett országot nem lehet 8-10 hónap alatt rendbe hozni! Ezt jó lenne végre az MSZP-SZDSZ volt kormányzói fejébe vésni! Miről beszél Mesterházy Attila is, miért tesz úgy, mintha nem tudná,hogy mi folyt ebben az országban 8 éven át! Ugyan annak a falkának a "kölyke"amelyik a földdel tette egyenlővé pénzügyileg az országunkat.Akinek kételyei vannak ezt illetően.olvassa el a Demokrata múlt heti és e heti számát,Almunia pénzügyi biztos pontosan leírja mit tett Gyurcsány Ferenc és kormánya tagjai!!”
 • 5. szentmiki 2011. február 04. 15:54
  „akkor okos a paraszt mikor lejött a tanácsházáról!”
 • 4. KolompárRómeó 2011. február 04. 15:12
  „"Ez az adócsökkentés kormánya!" "5 éves adócsökkentési törvény" - GyF 2006 tavasza
  Adó-, járulékemelések, megszorítások, átvágások - GyF 2006 ősze

  Miről beszéltek, elftársak?”
 • 3. Kudara 2011. február 04. 14:07
  „Jah, kiegészítő információ: nincs gyerekem (csak mielőtt valaki nekem támadna, hogy biztos családi pótlékot kapok és az miatt, de nem), se segély, semmi olyan kifizetésben nem részesülök, ami miatt jogosnak érezném, a korrekció elvételét.”
 • 2. Kudara 2011. február 04. 14:03
  „Sőt...a közalkalmazottaknak az új adózás miatt ígértek korrekciót, mert kevesebbre jön ki, mint tavaly.
  Na igen, én nem kaptam, 6 ezerrel kevesebbet kapok kézhez, mint tavaly és mikor felhívtam a MÁK-ot, hogy miért nem kaptam, azt válaszolták: nem vagyok rá jogosult. Nézek, mondom minimálbéres vagyok és kevesebbet kapok, mint tavaly, a válasz ugyanaz volt, nem vagyok rá jogosult.
  Köszönöm Orbán! :(”
 • 1. queenmargareth 2011. február 04. 13:24
  „Igaz, ígérgettek, de semmit nem tartottak be a szigorításokon kívül. Munkahely teremtés? Még mindig nem vagyok mszp-s”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset, teljes útzár a 32-es főúton Szolnok közelében

Három ember megsérült abban a balesetben, amely a 32-es főúton Szolnok határában történt csütörtökön este. Tovább olvasom