Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: kevesebben dolgoznak, mint kormányváltáskor

Emellett sokkal kevesebb pénzből tudnak megélni az emberek, de sokkal több adót kell fizetniük - mondta Gúr Nándor.
Az MSZP szerint a kormánypropagandával szemben jelenleg kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltáskor, sokkal kevesebb pénzből tudnak megélni az emberek, de sokkal több adót kell fizetniük.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány által ígért gazdasági növekedéssel szemben tavaly 1,7 százalékos volt a GDP-csökkenés, ami azt jelenti, hogy 500 milliárd forinttal kevesebbet termelt az ország.

Az államadósság viszont folyamatosan nő, jelenleg GDP-arányosan 80,2 százalék, "miközben a kormány elkobozott 3 ezer milliárdot, a megtermelt javaink 10 százalékát, és eltapsolták a felét ennek az összegnek" - mondta, példaként említve az állam által visszavásárolt Mol-részvényeket.

A szocialista képviselő szerint a radikális adócsökkentés is csak a gazdagoknak adott többletet, mert a minimálbérből élők a gyerekenkénti 33 ezer forint kedvezményt nem tudják kihasználni. Megemlítette, hogy tavaly 2 százalékkal nőtt a nettó keresetek összege, ugyanakkor 5,7 százalékos volt az infláció, vagyis, "csak Matolcsy-féle növekedés volt", ami valójában azt jelenti, hogy 4 százalékkal kevesebbet kerestek az emberek.

A kormány társadalompolitikája is mínuszos, szétzúzták a szociális védőhálót - mondta, példaként említve: hogy a korábbi, 9 hónapig tartó álláskeresési támogatást 3 hónapra csökkentették, miközben a járulékokat továbbra is beszedik a munkáltatóktól.

Gúr Nándor a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokra hivatkozva arról beszélt, hogy a Fidesz egymillió új munkahely ígéretével szemben sokkal kevesebben dolgoznak, jelenleg 670 ezer regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván. Hozzátette, a regisztrált munkanélküliek 55 százaléka semmilyen támogatást nem kap, és több tíz-, vagy százezer ember lehet, aki nincs regisztrálva, vagy már kikerült a rendszerből.

Olvasóink írták

 • 6. SP 2013. március 25. 07:43
  „""Súlyos milliókat követelnek a külföldre közvetített magyar munkavállalóktól""
  ""munkaerő-kölcsönző cég tévesztett meg számos magyar dolgozót ""

  http://atv.hu/cikk/20130324_sulyos_milliokat_kovetelnek_a_kulfoldre_kozvetitett_magyar_munkavallaloktol?source=hirkereso”
 • 5. DobóI 2013. március 24. 20:13
  „2002-ben amikor 5% gazdasági növekedés idején a szocik átvették a hatalmat, akkor 400 ezer új munkahelyet igért a most okoskodó Burány bohóc, és 10 % feletti munkanélküliséget produkáltak helyette (már pedig akkor nem volt válság). Úgyhogy az MSZP-nek pofa be..”
 • 4. csergemerge 2013. március 24. 19:52
  „MSZP: kevesebben dolgoznak, mint kormányváltáskor
  Ez nem igaz, de ebben nincs semmi meglepő...”
 • 3. grafika88 2013. március 24. 16:14
  „Sajnos igaza van Gúr nak. a családomban is lett 1 hete munkanélküli. A 3 hónap semmire nem elég !!Már elküldött 5 életrajzot ..de még csak nem is válaszoltak rá ! 2 diploma, + 2 idegen nyelv !

  Már olyet is hollottunk..titkolja el a diplomát, + a nyelvet ..mert inkább halgassa el, mint írja bele az önéletrajzába. Csak síma érettségi..elég. Túlképzettre nincs szükség..mert a tulaj, v. cég vezetőjénél NE LEGYEN okosabb a beosztott !!!

  Új munkahely ???nincs, közmunka--rabszolga munka !!! nem ezt ígérték.”
 • 2. kontrapista 2013. március 24. 15:51
  „1,csónakos
  Csehov : Három nővér
  Mintha magam mondtam volna, Ványa Ványatovics !”
 • 1. csonakos 2013. március 24. 14:41
  „Nem beszéltem össze Gúr Nándorral de épp erről írtam ma a Jegyzet hszében Imrének! Csak azok lettek írtózatosan sokan munkanélküliek akik a környékünkön élnek! Azokról nem is beszélek most akik még a mult havi fizetésüket sem kapták kézhez! Ők a következő tábor akik hamarosan az országot elhagyüók, vagy munkanélküliek lesznek! Ez az igaz sikertöténet, a pávatánc eredménye! - no, meg a dilettantizmus diadala!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: Magyarországon házi gyártású válság jött létre

A 2014-es választások után a beruházások növekedéséhez a bizalom helyreállítása a legfontosabb… Tovább olvasom