Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: mindenki kérje számon a Fidesz-KDNP választási ígéreteit!

Az MSZP fideszes politikusok korábbi intézkedéseit felidézve ismét arra kér mindenkit, hogy keresse fel a lakóhelyén a parlamentbe bejutott kormánypárti képviselőt, és kérje számon a Fidesz-KDNP tavalyi választási ígéreteit.
Török Zsolt szóvivő - hasonlóan keddi közleményéhez - szerdán ismét hangsúlyozta, hogy áprilisban minden demokrata hallassa a hangját, és vegyen részt a kormány "embertelen politikája" ellen szervezett utcai demonstrációkon.

A szocialista politikus, aki kedden fideszes politikusok nyilatkozatait gyűjtötte össze, most azok intézkedéseire emlékeztet az MTI-hez eljuttatott közleményében, és azt írja: a stílus maga az ember, "a Fidesz-stílus pedig - ezek szerint - maga az emberellenség".

Az MSZP szóvivője szerdai közleményében azt írja, hogy Lázár János Fidesz-frakcióvezető októberében kezdeményezte a fideszes pártkatonákkal feltöltött Alkotmánybíróság jogkörének csorbítását, valamint csökkentették a Költségvetési Tanács működésére szánt összeget. Arra is kitér, hogy tavaly augusztusban Orbán Viktor miniszterelnök váratlanul menesztette Nagy Zoltánt, a Gazdasági Versenyhivatal éléről, és helyette egy versenyjogban járatlan óbudai ügyvédet nevezett ki, aki korábban Schmidt Mária gazdasági társaságaiban tűnt fel.

Török Zsolt felidézése szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter a teljes honvédelmi vezérkar lefejezésével kezdte meg működését, és a Navracsics Tibor felügyelete alatt álló Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mintegy 850 fős apparátusának több mint kétharmada lecserélődött.

Arra is emlékeztet a szóvivő, hogy miután a Földrajzinév-bizottság szakmai szempontok miatt 20:1 arányban leszavazta a Ferihegyi repülőtér új nevének kormány által javasolt változatát, Orbán Viktor úgy rendelkezett: a továbbiakban a kormány dönt a földrajzi nevekről, ha azokhoz "kiemelt közérdek" fűződik.

Az MSZP előző napi, szintén a "Fidesz-stílus" címet viselő közleményében a szóvivő Kövér László kilenc évvel ezelőtti nyilatkozatai mellett emlékeztet Mikola Istvánnak a határon túli magyarok szavazati jogáról és az egyedülálló nőkről szóló 2006-os kijelentéseire, valamint Orbán Viktor 2005-ös tusnádfürdői beszédére. Felhívja a figyelmet Deutsch Tamás napokban kelt Twitter-bejegyzéseire, idézi Lázár Jánosnak a hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott - és a közelmúltban ismertté vált - gondolatait, valamint Wittner Máriának a Horn Gyuláról és Toller Lászlóról alkotott véleményét.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2011. április 01. 14:26
  „Akkor a fidesznek mégis volt programja?

  Pl.: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=261829
  2010. február 22. "A Fidesznek még programja sincs" "Az MSZP szerint a Fidesznek programja nincs, csak gyűlöletkampány-forgatókönyve - kommentálta Nyakó István MSZP-szóvivő Navracsics Tibor hétfői, a szocialistákat bíráló szavait. (...)"”
 • 5. LukSzusz 2011. március 31. 16:56
  „A Délmagyország címlapjáról hiányolom a :Világ proletárjai egyesüljetek!"
  A fuldokló a szalmaszálban is megkapaszkodik,ez az MSZ/M/P.
  Ez egy haláltusáját vívó,vergődő párt,bohóckodik,kínjában nem tud mit csinálni,képtelen elviselni a csúfos vereséget.”
 • 4. cyt 2011. március 31. 16:51
  „"ferdzso" - sajnállak, hogy ilyen szerencsétlen heléyen dolgozol. A környezetemben -- és a gyermekeimnél is, ahol 2 unokám van a családban -- mindenkinek NŐTT a havi nettó jövedelme éppen a gyermekek után járó adócsökkenés miatt. Még egyszer mondom, sajnállak, hogy te eddig nem érezhetted ezt a jót. Ami késik, nem múlik. Remélem. A munkáltatód körül lehet a baj.... nem a törvény körül.”
 • 3. ferdzso 2011. március 31. 10:26
  „"Nátrix73"! teljesen igaz! Alkotmányt nem ígértek, de ez még nem is lenne baj. Azt is tudják a választók, hogy az államadósságot vissza kell fizetni. Itt, a közteherviseléssel van a legnagyobb gond! Történetesen, az "egy kulcsos jövedelem adó" miatt, ami ismét a közép réteget sújtja. Én két gyereket neveltem fel, már semmilyen külön juttatásban nem részesülök. Nagyvállalati alkalmazásban vagyok. Az új személyi jövedelem adó miatti bérpapírom, a következőképp alakult: Januári, a (decemberben ledolgozott munka) bérem: "x" Ft. Adó módosítás után, a januári, (február elején felvett): "x-4500"Ft. Most márciusban felvett, februári bér: "x-4500 -12000" Ft. Mindez, a januári bér kompenzálása után. Na hát csodálom, ha a miniszterelnök, a Rogán úrtól, azt szeretné, hogy a Munkaadók egyesületével, "vegye fel a harcot",(tárgyalások helyett) és kompenzáltassa őket is, akik a nagánszférában rosszabbul jártak. Hát "üzenem", hogy nem kell odáig "kalandozni", én teljesen hivatalos bérjegyzékkel tudom bizonyítani, hogy nem állítok valótlant! Orbán úr azt nyilatkozta, hogy júniusig, mindenki megkapja a "kieső" bérét! Hát hajrá! Akár velem is kezdhetik!! Szavak! Szép nagy szavak! ... Ja és csökkenő népszerűség! Így lehet lerombolni a maguk körül kialakított szép reményeket.(Ezért ne az elmúlt nyolc évet, és a választókat hibáztassák!) Ha igen: lelkük rajta!”
 • 2. Nátrix73 2011. március 30. 19:30
  „Én csak egy konkrét ígéretre emlékszem most így hirtelen (biztos volt több is, csak most nem jut eszembe), az egykulcsos SZJA-ra, azt meg bár ne tartották volna be. Emellett viszont abban határozottan biztos vagyok, hogy új alkotmányt NEM ígértek...”
 • 1. zero 2011. március 30. 19:10
  „Rajtatok meg a nyolc évet .Szerencsétek hogy a fidesz nyert mert ennél komolyabb elszámolást érdemelnétek .Szerintem örüljetek .”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Nyikos Lászlót megfenyegették

"Fideszhez közel álló körök" a napokban telefonon azt üzenték Nyikos László jobbikos képviselőnek,… Tovább olvasom